با پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه و نیاز به تخصیص ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نهایی، سد کبوترلانه (آناهیتا) کنگاور میتواند تا شهریورماه امسال وارد فاز آبگیری شود؛ طرحی کلیدی برای تأمین پایدار آب شرب، صنعت و کشاورزی شرق استان کرمانشاه.
به گزارش خبرنگار میلکان، مرتضی حسنآبادی، سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه، اعلام کرد: پروژه سد کبوترلانه که از سال ۱۳۸۸ آغاز شده، پس از سالها تعلل اکنون به پیشرفت ۹۷ درصدی رسیده و در صورت تأمین بهموقع اعتبار باقیمانده، از شهریورماه قابلیت آبگیری خواهد داشت.
وی اعتبار نهایی مورد نیاز برای تکمیل پروژه را ۲۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تاکنون بیش از ۶۶۸ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده که با احتساب تورم، ارزش روز آن به حدود دو هزار میلیارد تومان میرسد.
سد کبوترلانه با حجم مخزن ۲۴.۶ میلیون مترمکعب و حجم تنظیم سالیانه ۳۲ میلیون مترمکعب، با هدف تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان کنگاور طراحی شده است. حدود ۸ میلیون مترمکعب آب برای کشاورزی در نظر گرفته شده و باقیمانده برای مصارف صنعتی و شرب بلندمدت اختصاص یافته است.
به گفته حسنآبادی، طول سد ۳۳۶ متر و ارتفاع آن از پی ۵۶ متر است. عمده اراضی مخزن سد تملک شده و تنها ۲۰ هکتار باقی مانده که در مرحله قیمتگذاری کارشناسی است. در عین حال، حدود ۱۴۴ هکتار اراضی وقفی نیز با مسائل حقوقی روبهرو هستند که با همکاری اداره اوقاف در حال تعیین تکلیفاند.
وی در ادامه از تخصیص نیافتن اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری گلایه کرد و گفت: در این سفر، ۴۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه مصوب شد که هنوز تخصیص نیافته است. همچنین برای سامانه انتقال آب شرب، حدود ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز است که فعلاً فقط ۱۱۰ میلیارد تومان آن قابل تأمین است.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه با تأکید بر اهمیت راهبردی این پروژه گفت: اگرچه در حال حاضر کمبود شدید آب وجود ندارد، اما با تداوم خشکسالی و افزایش مصرف، تنها راهکار تأمین پایدار آب در کنگاور، بهرهبرداری از سد کبوترلانه خواهد بود.