مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان کرمانشاه ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقر و کلیایی را یک آرزوی دیرینه دانست و تاکید کرد: ثبت جهانی برند فرش دست باف سنقر یک امر غیر قابل دسترس برای من شده بود که خوشبختانه با تلاشهای سازمان صنعت معدن و تجارت و حمایتهای مرکز ملی فرش ایران اتفاق افتاد .
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین،قدرتالله احمدی در آیین رونمایی از ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقروکلیایی رونق گرفتن فرش دست باف کلیایی را به بیش از ۵۰۰ سال پیش دانست و گفت: در برخی روایتها نقل شده است که فرش های تاریخی کاخ تیسفون مربوط به منطقه کلیایی بوده است .
وی یکی از ویژگیهای فرش سنقر و کلیایی را لطافت پشم گوسفندان منطقه دانست و بیان داشت: فرش این منطقه از استحکام و لطافت خوبی برخوردار است . یکی دیگر از ویژگی های فرش سنقر رنگ آن است که از ۷ رنگ تجاوز نمی کند و از مواد طبیعی و در دسترس منطقه تهیه می شود که همین امر موجب شفافیت رنگ در نخهای و فرشها است.
وی نقش فرشهای منطقه کلیایی را بیشتر ذهنی دانست و گفت: طبیعت زیبای منطقه الهام بخش نقشهای زیبا و منحصر به فردی همچون حسین آباد کلیایی شده است . به دلیل سردسیر بودن منطقه گره های فرش بلند تر زده می شود و فرشهای این منطقه از پرز بیشتری برخوردار است که علاوه بر دوام باعث می شود که سرمای کمتری از کف نفوذ کند و در تابستان نیز به خاطر ویژگی های پشم طبیعی خنک تر باشد.
وی بخشی از مشکلات فرش بافان استان کرمانشاه را عدم تامین مالی و سرمایه درگردش برشمرد و عنوان داشت : با وجود اینکه مدیران در این امر مساعدت های زیاد دارند اما بانک همکاری لازم را با بافندگان ندارد .
وی عدم وجود کارگاه های متمرکز و بهداشتی و بیمه فرش بافان را از دیگر دغدغه های این هنرمندان عنوان کرد .
آیین رونمایی از ثبت جهانی فرش جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقروکلیایی عصر امروز با حضور قائم مقام مرکز ملی فرش ایران، معاون استاندار و رییس صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در نمایشگاه دائمی کرمانشاه (پارک شاهد) همزمان با چهاردهمین نمایشگاه استانی فرش دستباف برگزار شد.
درپایان این مراسم از قالیبافان و کار آفرینان برتر استان در این زمینه تجلیل شد.