رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از سازش در ۶۲۶۹ فقره پرونده در بهمن ماه سال جاری خبر داد و گفت: در همین مدت در شوراهای حل اختلاف استان حدود ۳۹ درصد پرونده ها منجر به سازش شده است.
به گزارش میلکان؛دکترکرمی افزود: با وجود تلاش همکاران قضائی و اداری و نیز بزرگان و ریش سفیدان و متنفذین همچنان ورودی بالای پرونده ها به دادگستری استان کرمانشاه مانع از آن شده است که رسیدگی در زمان کم و بدون اطاله دادرسی صورت پذیرد.
وی گفت: در کل دادگستری استان کرمانشاه حدود ۳۰۰ قاضی و نزدیک به ۱۵۰۰ کارمند مشغول فعالیت هستند و این در حالی است که در سال گذشته حدود ۶۲۰ هزار پرونده به دادگستری استان کرمانشاه وارد شده است که این حجم انبوه با قلت امکانات موجود و کمبود نیروی انسانی کار را بسیار سخت کرده است و همین امر گاهی نارضایتیهایی از سوی مراجعین به وجود میآورد که میتوان گفت گریز ناپذیر است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه یادآور شد: با وجود تمامی کاستی های موجود همکاران دادگستری از تمام توان خود برای خدمات رسانی به مردم بهره می برند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در بسیاری از پرونده ها نیاز به طرح دعوی در دادگستری نیست تصریح کرد: متأسفانه خروجی بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی و اقتصادی در دادگستری است و گاهی بسیاری از مسائل اجتماعی کم اهمیت که نیاز به کشاندن آن به دادگستری نیست، مطرح می شوند که همین مسائل کم اهمیت باعث اتلاف وقت و انرژی زیادی از همکاران دادگستری شده است.
وی خاطرنشان ساخت: با کمی گذشت و سعه صدر می شود از طرح دعوی در بسیار از پرونده ها در دستگاه قضائی خودداری کرد و مجال بیشتری را برای همکاران ما فراهم نمود تا با فراغت بیشتری به موضوعات مهم بپردازند.
عالیترین مقام قضائی استان اضافه کرد: نیازمند آنیم که مردم به کمک دادگستری بیایند و ضمن کمک به حل مسائل با استفاده از شیوه مصالحه که به مراتب اثرات ماندگارتری نسبت به صدور حکم دارد، با کاهش ورودی ها، مجالی فراهم نمایند که همکاران ما در دستگاه قضایی موضوعات مهمتر را رسیدگی و اقدام به صدور حکم نمایند.
دکتر کرمی در پایان گفت: بهترین و سریع ترین راه برای حل هر اختلافی سازش و توافق بین طرفین است که در بسیاری از مواقع افراد دعوی را اقامه می کنند ولی در ادامه روند دادرسی تصمیم به صلح و سازش می گیرند. با این حال سازش اگر قبل از اقامه دعوا باشد بسیار مفید و موثرتر است.