• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
0
گزارش ویژه میلکان؛مرزهای رکورددار صادرات به عراق

مرزهای رکورددار صادرات به عراق / واکاوی آمار صادرات از مرزهای مناطق کردنشین

  • کد خبر : 25349
  • 28 اردیبهشت 1401 - 7:56
مرزهای رکورددار صادرات به عراق / واکاوی آمار صادرات از مرزهای مناطق کردنشین

همجواری با عراق و برخورداری از امکان صادرات با بخش عربی عراق و اقلیم کردستان، یکی از مزیت های مهم استان های غربی کشور است. میلکان در قالب یک گزارش به بررسی مقایسه ای حجم مبادلات گمرکات و بازارچه های غرب کشور، در استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام پرداخته است. به گزارش […]

همجواری با عراق و برخورداری از امکان صادرات با بخش عربی عراق و اقلیم کردستان، یکی از مزیت های مهم استان های غربی کشور است. میلکان در قالب یک گزارش به بررسی مقایسه ای حجم مبادلات گمرکات و بازارچه های غرب کشور، در استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام پرداخته است.
به گزارش خبرنگار میلکان؛ در استان های غربی آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام حدود ۱۰ مرز رسمی و بازارچه فعال در همسایگی با عراق وجود دارد که حجم اصلی مبادلات ایران با بخش عربی این کشور و اقلیم کردستان را عهده دار هستند.
«مهران» رکوردار صادرات به عراق
در سال ۱۴۰۰ از طریق گمرک مهران در استان ایلام، مبلغ یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار به کشور عراق صادر شده است که بالاترین میزان صادرات در بین ۱۲ مرز مشترک با عراق است.گمرک مهران در سال ۹۹ به دلیل بحران کرونا و شرایط دشوار صادرات کالا در مرزهای همجوار با بخش عربی، ۵۲۵ میلیون صادرات داشت و بعد از پرویزخان، باشماق و پیرانشهر در رتبه چهارم بود ولی در سال ۱۴۰۰، از یک جهش چشمگیر برخوردار شده و یک رشد ۱۲۱ درصدی داشته است.
«پرویزخان» در رتبه دوم
گمرک پرویزخان در استان کرمانشاه با یک میلیارد و ۲۲ میلیون دلار صادرات در سال ۱۴۰۰ در رتبه دوم جدول ایستاده است. این میزان ۱۳۹ میلیون دلار کمتر از مرز مهران است.
پرویزخان در سال ۹۹ با یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون دلار به عراق صادرات، در رتبه اول قرار داشت و مبادلات این مرز در سال ۱۴۰۰ چیزی حدود ۳۹ درصد کاهش را نشان می دهد.
«باشماق» در جایگاه سوم
رتبه سوم مرزهای مبادلاتی مشترک با عراق در اختیار باشماق در استان کردستان است. باشماق سال گذشته ۸۲۵ میلیون دلار صادرات داشته است. این مرز در سال ۹۹ یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون دلار صادرات داشته و در رتبه دوم صادرات به عراق قرار داشته و این آمار یک کاهش ۳۳ درصدی را در سال ۱۴۰۰ نشان می دهد.
جهش فوق العاده «خسروی»
سال گذشته از مرز خسروی در استان کرمانشاه، ۶۸۷ میلیون دلار کالا صادر شده و در رتبه چهارم قرار گرفته است. در سال ۹۹ به دلیل مشکلات بحران کرونا و سختگیری های بخش عربی عراق، تنها ۱۱۳ میلیون دلار کالا از مرز خسروی صادر شد و در رتبه نهم در میان مرزهای غرب کشور قرار داشته است. این مرز قدیمی امسال یک افزایش ۵۰۷ درصدی داشته که بالاترین افزایش در میان مرزهای همسایه با عراق محسوب می شود.
مرز «پیرانشهر» در رتبه پنجم
مرز پیرانشهر در سال گذشته ۶۲۶ میلیون دلار صادرات داشته است و با توجه به این آمار در رتبه پنجم قرار می گیرد. پیرانشهر در سال ۹۹ به میزان ۷۱۹ میلیون دلار صادرات انجام داده و در رتبه سوم قرار داشته است. این مرز در سال ۱۴۰۰ یک کاهش ۱۳ درصدی را شاهد بوده است.
جایگاه بقیه مرزها در سال ۱۴۰۰
مرز سومار با ۵۳۰ میلیون دلار، بازارچه شیخ صله با ۴۰۹ میلیون دلار، کیله سردشت با ۱۷۴ میلیون دلار و سیرانبند بانه با ۱۲۴ میلیون دلار در رتبه های بعدی قرار می گیرند. شوشمی پاوه هم با ۴۸ میلیون دلار صادرات در سال ۱۴۰۰ در رتبه آخر قرار می گیرد.
در استان خوزستان هم در سال گذشته از مرز شلمچه ۴۹۳ میلیون دلار و از مرز چذابه ۱۰۶ میلیون دلار صادرات به عراق صادر شده است و در این میان شلمچه در بین ۱۲ مرز فعال در همسایگی عراق، بعد از سومار رتبه هفتم را داشته است.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=25349

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.