در نخستین جلسه کارگروه مدیریت کلانشهر کرمانشاه که با ابتکار و دستور استاندار کرمانشاه تشکیل شده است، دکتر حبیبی با تأکید بر جایگاه ویژه این شهر در غرب کشور، بر ضرورت برنامهریزی دقیق، اولویتبندی مسائل شهری و هماهنگی میان دستگاهها برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت بالای این کلانشهر تأکید کرد.
به گزارش میلکان؛دکتر منوچهر حبیبی در اولین جلسه کارگروه مدیریت کلانشهر کرمانشاه که با حضور معاون عمرانی استانداری، فرماندار، شهردار، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و سایر اعضای این کارگروه برگزار شد، اظهار داشت: این کارگروه با هدف تقویت هماهنگی بین بخشی، ایجاد انسجام و هم افزایی میان دستگاه های اجرایی مرتبط، افزایش رضایتمندی شهروندان، تقویت نقش و مشارکت مردم در حکمرانی شهری، رفع موانع طرح های عمرانی و شهری و تسهیل در فرآیندهای تصمیمگیری تشکیل شده است.
وی گفت: ضروری است توضیحاتی در خصوص اهداف و دلایل فعالسازی این کارگروه ارائه شود؛ نخست آنکه کرمانشاه با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر، از لحاظ جمعیت معادل چندین شهر کشور است و این جمعیت بالا، توسعه شهرنشینی و مسائل متعدد دیگر، ایجاب میکند که تصمیمگیریها متناسب با وزن، اندازه و حجم این کلانشهر باشد. لذا ضرورت دارد برای کرمانشاه برنامهای ویژه و دقیق داشته باشیم و مسائل آن را بهصورت خاص پیگیری کنیم.
به گفته دکتر حبیبی، این کارگروه با هدف تقویت هماهنگی بین بخشی، ایجاد انسجام و هم افزایی میان دستگاه های اجرایی مرتبط، افزایش رضایتمندی شهروندان، تقویت نقش و مشارکت مردم در حکمرانی شهری، رفع موانع طرح های عمرانی و شهری و تسهیل در فرآیندهای تصمیمگیری تشکیل شده است.
وی افزود: کرمانشاه نه تنها مرکز استان، بلکه پیشانی استان نیز محسوب میشود. سایر شهرهای استان همواره به این کلانشهر نگاه دارند و در بسیاری از امور، آن را الگو قرار میدهند؛ اعم از عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و منظر شهری. بنابراین، هرگونه تصمیم دقیق، کارشناسی و فنی در خصوص مدیریت شهری کرمانشاه، میتواند در سایر شهرهای استان نیز تأثیرگذار باشد.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش محوری این شهر در غرب کشور گفت: کرمانشاه به عنوان مرکزیت غرب کشور، شایسته خدمات بهتر، محیطی قابلتر برای زندگی و امکانات بیشتر برای شهروندان است. اگرچه برخی اقدامات تاکنون به نتیجه نرسیدهاند، اما عزم ما برای آغاز این حرکت جدی است. این کارگروه دقیقاً با هدف بررسی تخصصیتر، کارشناسیتر و جزئیتر مسائل کلانشهر کرمانشاه تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: در گام نخست، باید اولویتهای کلانشهر کرمانشاه را شناسایی و دستهبندی کنیم. اگرچه میتوان دهها موضوع را لیست کرد، اما نیازمند اولویتبندی هستیم و در این مسیر از نقطهنظرات اعضای کارگروه بهره خواهیم برد. سپس برای اولویتها برنامهریزی انجام میشود.
دکتر حبیبی در ادامه به برخی موضوعات مهم و نمونههایی از اولویتهای مورد نظر اشاره کرد و گفت: برای مثال، ترمینال فعلی شهر کرمانشاه در مکان مناسبی قرار ندارد. جابهجایی آن ضمن پاسخ به مطالبه مردمی، میتواند منبع درآمد پایدار برای شهر و عاملی در بهبود سیمای شهری باشد. همچنین جابهجایی پادگان سروران و زندان دیزلآباد میتواند ضمن ایجاد فضای سبز، پارک یا مجتمعهای تجاری، به ارتقای کیفیت محیط شهری و افزایش رضایتمندی عمومی منجر شود.
وی به ضرورت انتقال میدان میوه و ترهبار به خارج از شهر، تکمیل پروژه مصلی، و طراحی پیادهراه در سطح شهر هم اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد پیادهراه علاوه بر رونق بازار، تنوع شهری و جذب گردشگر، در تقویت اقتصاد محلی مؤثر خواهد بود. تجربه شهرهایی مانند سنندج، اهواز و سایر مناطق نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد.
استاندار کرمانشاه درباره سایر مسائل کلیدی نیز افزود: ورودیهای شهر باید نمایانگر زیبایی و اهمیت منظر شهری باشند. در همان لحظات اولیه ورود یک مسافر یا گردشگر، تصویری از مدیریت شهری ارائه میشود. همچنین مسئله حاشیهنشینی اکنون به یک معضل جدی تبدیل شده و نمیتوان صرفاً با طرح مسئله، آن را حل کرد. باید با نگاهی نو و طرحی جامع، به این مناطق خدماترسانی شود.
دکتر حبیبی به وضعیت نامناسب روشنایی معابر شهری نیز اشاره کرد و گفت: روشنایی ناکافی برخی معابر، عامل ناامنی، سرقت و کاهش زیبایی شبانه شهر است. باید از ظرفیتهای وزارت نیرو در این زمینه بهخوبی بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساختهای گردشگری از جمله هتلها و شهربازیها تصریح کرد: با یکی دو هتل، نمیتوان عنوان گردشگرپذیر بودن شهر را توجیه کرد. ساخت هتلهای در شأن کرمانشاه و ایجاد شهربازی نیز مطالبه جدی مردم است. این موضوعات بارها مورد اعتراض قرار گرفته و مدیریت شهری، بهویژه شهرداری، باید برای آنها چارهاندیشی کند.
استاندار ادامه داد: این کارگروه با هدف ایجاد هماهنگی میان دستگاههای اجرایی، شهرداری، دانشگاهها و نهادهای ذیربط شکل گرفته تا مسائل شهر را از ابعاد گوناگون بررسی کرده و راهکارهای علمی و کارشناسی ارائه کند.
وی افزود: کرمانشاه دارای شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی مطلوبی است. حتی میتوان از مسیرهای آبی موجود و اختلاف ارتفاع مناطق مختلف، برای ایجاد آبشار مصنوعی یا فضاهای سبز در نقاط شهری استفاده کرد. ظرفیتهایی در استان وجود دارد که میتوان از آنها برای زیباسازی شهر بهره گرفت.