معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به فرارسیدن ۲۷ اردیبهشت ماه که به عنوان روز جهانی فشارخون نامگذاری گردیده است گفت: این روز فرصت مناسبی برای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی عمومی جامعه در خصوص اهمیت این بیماری و اندازه گیری مداوم فشارخون به منظور تشخیص به موقع، پیشگیری، مراقبت و درمان آن است و شعار امسال این روز: “فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید و با کنترل آن طولانی تر زندگی کنید” می باشد.
به گزارش میلکان؛ دکترایمانی افزود: فشارخون بالا مهمترین عامل خطر در بروز بیماریهای قلبی عروقی، سکته های مغزی، نارسائی های کلیوی و نابینائی می باشد و طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بوده که متاسفانه حدود ۵۰ درصد این افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و به همین علت این بیماری قاتل خاموش نامیده می شود.
وی تصریح کرد: طبق آمارهای منتشر شده نیمی از بیماران شناسائی شده (۵۲ درصد) برای درمان مناسب اقدام نموده و فقط یک پنجم این افراد (۲۱ درصد) فشارخون با کنترل مطلوب دارند. سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون نفر در جهان به علت بیماریهای مرتبط با فشارخون بالا، نظیر سکته های قلبی و مغزی، نارسائی های کلیوی و… جان خود را از دست می دهند.
ایمانی خاطرنشان ساخت: براساس آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در کشور ما یک سوم جمعیت بزرگسال از فشارخون بالا رنج می برند و این بیماری عامل ۴۰٪ مرگ و میرها در بیماران دیابتی و ۵۳٪ مرگ های ناشی از بیماریهای قلبی و سکته های مغزی می باشد. شواهد علمی ثابت نموده است که کنترل فشارخون حدود ۳۵ تا ۴۰٪ خطر سکته های مغزی و ۲۰ تا ۲۵٪ خطر سکته های قلبی را کاهش می دهد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه مهمترین چالش در درمان بیماری پرفشاری خون، بی علامت بودن و نداشتن آگاهی افراد مبتلا از بیماری خود و همچنین عدم درمان صحیح و کنترل نامطلوب بیماری می باشد، این در حالی است با اقدامات ساده و موثری نظیر اندازه گیری منظم فشارخون، اصلاح سبک زندگی، کاهش مصرف نمک و چربی، فعالیت فیزیکی مناسب، ترک مصرف الکل و سیگار می توان بیماری را کنترل نمود که این امر ضرورت توجه بیش از پیش به شناسائی زودرس بیماری را مطرح می کند.
وی تاکیدکرد: لازم است که افراد ۱۸ سال و بالاتر در مناطق شهری و روستائی حداقل سالی یکبار جهت اندازه گیری رایگان فشارخون به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت مراجعه نموده و از نظر ابتلا به این بیماری غربالگری گردند.
گفتنی است بیماران شناسائی شده بصورت ماهیانه توسط مراقبین سلامت و بهورزان پیگیری و هر سه ماه یکبار توسط پزشک ویزیت و روند درمان آنها بررسی گردیده و در صورت نیاز به پزشک متخصص ارجاع داده می شوند.