گزارش مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از نتایج پایش ملی کسبوکار در تابستان سال ۱۳۹۸ نشان میدهد که کرمانشاه علی رغم بهبود شاخص ها به سطح ۴ استان آخرین پایش، سقوط کردهاست .
به گزارش گروه اقتصادی میلکان؛ استان کرمانشاه با کسب شاخص ۶.۲۳ بعد از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانشمالی و البرز بد ترین فضای کسب و کار کشور را کسب کرده است.
نتایج طرح پایش ملی کسب و کار در تابستان سال ۱۳۹۸ نشان می دهد که شاخص ملی کسب و کار برای سومین فصل متوالی در مسیر بهبود گام برداشته و در بهترین وضعیت طی یک سال و نیم گذشته قرار گرفته است.
گزارش مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از نتایج پایش ملی کسب وکار در تابستان سال ۱۳۹۸ نشان میدهد که رقم شاخص ملی کسب وکار به ۶٫۰۷ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) رسیده که بهتر از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (بهار ۱۳۹۸ با میانگین ۶٫۱۷) است. همچنین این ارزیابی بیانگر آن است که از دید فعالان اقتصادی مشارکتکننده در این پایش، در اکثر استانها، وضعیت بیشتر مؤلفههای مؤثر بر محیط کسب وکار ایران در تابستان ۱۳۹۸، تا حدودی مساعدتر شده است.
بر اساس پیمایش محیط کسب و کار ایران، کرمانشاه نسبت به فصل گذشته ۸۶/. شاخص نسبت فصل تابستان سال گذشته بهتر شده است. کرمانشاه در بهار سال ۹۸ با شاخص ۶.۴۵ توانسته بود مقداری هرچند اندک خود را بالا بکشد و در رتبه پنجم بدترین فضاهای کسب و کار در بین استانها قرار بگیرد. در حالی که در شاخص های کلی سال ۹۷ کرمانشاه با شاخص ۶.۴۵ برای بدترین شدن در شاخص استان محیط کسب و کار تنها سیستان و بلوچستان را جلوی خودش می دید.
محیط کسب و کار با ۲۸ مولفه مختلف پیمایش و محاسبه میشود. کرمانشاه در مولفه های دخالت های غیر منطقی نهادهای حاکمیتی در تعیین قیمت ها و بازار و کمبود نیروی کار ماهر در انتهای جدول شاخص محیط کسب و کار قرار دارد. این پیمایش نشان می دهد که در این دو مولف با اختلاف از دیگر استان ها بدتر است و نیازمند توجه جدی برای حرکت به سوی بهبود فضای کسب و کار است.
مولفهی بعدی که کرمانشاه در آن وضعیت مناسبی نسبت به دیگر استانها ندارد بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب و کار تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالای غیر استاندارد و تقلبی در بازار، رویههای ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات و دشواری های تامین مالی از بانکها است که پرسششوندگان این طرح از آن می نالند.
دو مولفه برداشت سلیقه ای از قوانین و مقررات توسط ماموران محیط زیست، شهرداری، گمرک، بهداشت و… و فقدان یا شفاف بودن آمار و اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت های اقتصادی نیز دو مولفهای هستند که شاخصهای آنها نتوانسته کرمانشاه را در جایگاهی بهتر است ۴ استان مانده به آخر قرار دهد.
اما این پیمایش نشان می دهد که کرمانشاه در مولفه هایی همچون ضعف نظام توزیع و مشکل در رساندن محصول به بازار، محدودیت دسترسی به آب ، تمایل عمومی به خرید کالای خارجی ، بی رغبتی به خرید محصول ایرانی و محدودیت دسترسی به حامل های انرژی( برق گاز گازوئیل و…) از شاخص هایی بهتر نسبت به دیگر استانها برخوردار بوده و به ترتیب در سه مولفه اول رتبه ششم شاخصها را کسب کردهاند و در مولفه آخر رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
مولفههایچالش برانگیز فضایکسب و کار در کرمانشاه کدامند؟
گزارش مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از نتایج پایش ملی کسبوکار در تابستان سال ۱۳۹۸ نشان میدهد که کرمانشاه علی رغم بهبود شاخص ها به سطح ۴ استان آخرین پایش، سقوط کردهاست . به گزارش گروه اقتصادی میلکان؛ استان کرمانشاه با کسب شاخص ۶.۲۳ بعد از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانشمالی و البرز […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=9062
- ارسال توسط : ظهور
- 597 بازدید
- بدون دیدگاه