عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی گفت:در عصر دیجیتال، کودکان از نخستین سالهای زندگی با صفحات نمایشگر (موبایل، تبلت، تلویزیون) مواجه میشوند. مطالعات اخیر نشان میدهد که استفاده بی رویه از این ابزارها نه تنها بر سلامت جسمی کودکان (چاقی، اختلالات بینایی) تأثیر میگذارد، بلکه پیامدهای عمیقی بر رشد شناختی، مهارتهای اجتماعی و سلامت روان آنها دارد.
اسکرینتایم کودکان و اتیسم دیجیتال؛ از هشدار تا راهکار
عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی گفت:در عصر دیجیتال، کودکان از نخستین سالهای زندگی با صفحات نمایشگر (موبایل، تبلت، تلویزیون) مواجه میشوند. مطالعات اخیر نشان میدهد که استفاده بی رویه از این ابزارها نه تنها بر سلامت جسمی کودکان (چاقی، اختلالات بینایی) تأثیر میگذارد، بلکه پیامدهای عمیقی بر رشد شناختی، مهارتهای اجتماعی و […]
به گزارش میلکان؛ دکتر قدسیه جوینی افزود: پدیده ای به نام «اتیسم دیجیتال» (Digital Autism) نیز به تازگی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است که به علائم شبه اتیسم ناشی از انزوای مجازی اشاره دارد. در
وی با بیان اینکه ۵۴% کودکان زیر ۵ سال بیش از ۱ ساعت در روز از صفحات نمایشگر استفاده میکنند تاخیر در رشد گفتار و زبان، کاهش مهارتهای اجتماعی (عدم تمایل به تعامل چهره به چهره)، اختلالات خواب و افزایش اضطراب را ازجمله اثرات منفی این موضوع دانست.
این دکترای تخصصی کاردرمانی درتعریف اتیسم دیجیتال گفت: اصطلاحی است که برای توصیف علائمی شبیه به اختلال طیف اتیسم (مانند عدم تماس چشمی، حساسیتهای حسی، و انزوای اجتماعی) به کار میرود، اما منشأ آن استفاده بیش ازحد از فضای مجازی است، نه عوامل ژنتیکی یا عصبی.
راهکارهای عملی برای خانواده ها
وی کاهش استفاده والدین از موبایل در حضور کودکان،عدم استفاده کودکان زیر ۲سال از صفحات نمایشگر، حداکثر استفاده ۱ ساعت در روز با محتوای آموزشی برای کودکان ۲تا ۵سال، بازیهای فیزیکی و گروهی (مانند پازل، نقاشی، ورزش)، کتابخوانی تعاملی و قصه گویی را از راهکارهای عملی خانواده ها برای مقابله با این امر دانست.
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=47828
- نویسنده : فرنگیس صفری
- ارسال توسط : میلکان
- 67 بازدید
- بدون دیدگاه