به گزارش میلکان، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سفر به استان کرمانشاه با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و اعضای هیأت رئیسه این دانشگاه دیدار و گفتوگو کرد؛ وی هدف اصلی این سفر را بررسی وضعیت زیرساختهای بهداشتی و نظارت بر روند اجرای پروژههای درمانی در استان عنوان کرد.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به توسعه قابل توجه بیمارستان آیتالله طالقانی (ره) در سالهای اخیر، بهرهبرداری از بخش اورژانس این مرکز را گامی مؤثر در تسهیل خدماترسانی به بیماران دانست.
وی تجهیز و راهاندازی بخشهای تخصصی در مراکز درمانی را عامل مؤثری در افزایش ظرفیت پاسخگویی به حوادث و نیازهای فوری مردم برشمرد و تأکید کرد این اقدامات با هدف ارتقای سطح سلامت عمومی و کاهش فشار بر مراکز درمانی صورت میگیرد.
وزیر بهداشت عنوان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، بازدید از سایر شهرستانهای استان نیز در دستور کار این سفر قرار دارد و در ادامه، برخی پروژههای درمانی دیگر به بهرهبرداری خواهند رسید. همچنین وضعیت پروژههای نیمهتمام، که برخی از آنها سالهاست متوقف ماندهاند، مورد بررسی قرار میگیرد.
دکتر ظفرقندی افزود: برای پروژههایی که پیشرفت فیزیکی مناسبی داشتهاند، بودجهای از سوی وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته است. به طور کلی، در این سفر اعتبار مورد نیاز برای ارتقای خدمات درمانی استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: پیگیریهای لازم برای تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای بهداشتی و درمانی و نیز افزایش رضایتمندی مردم و بهبود کیفیت خدمات سلامت در مناطق مختلف استان انجام خواهد شد.
وزیر بهداشت همچنین به موضوع جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت این مساله به عنوان یک موضوع ملی که نیازمند عزم ملی و رویکرد علمی است، تأکید دارند.
وی یادآور شد که بخشی از قانون جوانی جمعیت، مسئولیت ذاتی وزارت بهداشت است، اما بخشی دیگر از این قانون، نیازمند مطالبهگری از سایر دستگاههای مرتبط است و باید اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد تا از بروز بحران کهنسالی در آینده پیشگیری شود.
ارتقای حوزه سلامت استان نیازمند حمایت مستمر وزارت بهداشت است
دکتر علی سروش، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این نشست، ضمن تشریح ظرفیتها، دستاوردها و چالشهای پیشروی دانشگاه، بر لزوم حمایت جدی وزارت بهداشت برای توسعه زیرساختها و تحقق طرحهای راهبردی تأکید کرد.
وی با اشاره به لزوم توسعه حوزه سلامت استان کرمانشاه گفت: ارتقای این حوزه بیشک با همراهی و حمایتهای بیدریغ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکانپذیر خواهد بود.
دکتر سروش با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵۸ نفر عضو هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مشغول به فعالیت هستند، افزود: حدود ۶۵۰۰ دانشجو نیز در مقاطع مختلف در این دانشگاه تحصیل میکنند.
وی همچنین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را یکی از دانشگاههای بینالمللی کشور دانست و اعلام کرد: در حال حاضر ۱۲۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۱ کشور مختلف در این دانشگاه مشغول تحصیلاند که این ظرفیت، فرصت مناسبی برای تمرکز بر فرآیند بینالمللیسازی دانشگاه فراهم کرده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به وضعیت تحقیقاتی دانشگاه گفت: این دانشگاه با داشتن ۱۳ مرکز تحقیقات و سه پژوهشکده، در رده دانشگاههای ششم و هفتم کشور در حوزه پژوهش و فناوری قرار دارد و در حال پیگیری تأسیس یک پژوهشگاه مستقل هستیم.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰ شرکت دانشبنیان و ۱۲۷ واحد فناور عضو پارک علم و فناوری مرکز رشد دانشگاه هستند و همچنین شش مجله علمی معتبر نیز در دانشگاه منتشر میشود.
وی همچنین اجرای دقیق و کامل طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را از برنامههای کلان کشور دانست و گفت: در استان کرمانشاه نیز برای اجرای این برنامهها و همچنین برنامه جوانی جمعیت، اقدامات گستردهای در دست انجام است.
گفتنی است در این نشست دکتر رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز به ارائه گزارشی از بازدیدهای خود از مراکز درمانی استان کرمانشاه در روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ماه پرداخت.