• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
1
با گرم شدن هوا مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه به محیطبانان اعلام آماده باش داد

تراکم پوشش گیاهی و افزایش خطرحریق

  • کد خبر : 47348
  • 22 اردیبهشت 1404 - 11:50
تراکم پوشش گیاهی و افزایش خطرحریق

مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: کلیه محیطبانان و مامورین اجرایی محیط زیست استان باید در آماده باش کامل جهت پیشگیری و اطفای احتمالی حریق باشند. به گزارش میلکان، سعید دزفولی نژاد مدیرکل محیط زیست استان گفت: بارش نزولات آسمانی در ابتدای امسال گرچه این استان را به بهشت گیاهان بهاری و جنگل‌های سرسبز […]

به گزارش میلکان، سعید دزفولی نژاد مدیرکل محیط زیست استان گفت: بارش نزولات آسمانی در ابتدای امسال گرچه این استان را به بهشت گیاهان بهاری و جنگل‌های سرسبز تبدیل کرده است اما آنچه که در این موقعیت نگران‌کننده است این است که با گرم شدن هوا این علوفه های سبز خشک شده و به عنوان یکی از ضلع‌های مثلث حریق با ضلع دوم یعنی اکسیژن تلفیق می‌شود و با ایجاد کمترین حرارتی ضلع سوم آن تکمیل شده و می‌تواند آغازکننده حریقی وسیع و جبران‌ناپذیر در سطح جنگل‌ها و مراتع استان باشد.
در پی شرایط به وجود آمده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، با اعلام آماده باش شبانه روزی به کلیه محیطبانان و مامورین اجرایی محیط زیست گفت: بارش‌های مناسب امسال در نقاط مختلف استان سبب پرتراکم شدن پوشش گیاهی و افزایش خطر آتش‌سوزی شده است.
وی افزود: در راستای جلوگیری از حریق احتمالی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان، کلیه مامورین اجرایی و محیطبانان استان کرمانشاه باید در آماده باش کامل بوده و تمهیدات لازم در راستای پیشگیری از حریق اندیشیده شود.
دزفولی نژاد اظهار کرد: کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت استان باید شناسایی شده و نسبت به برقراری گشت کنترل به صورت مستمر و تذکرهای ارشاد به گردشگران در مناطق جنگلی اقدام شود.
وی افزود: نصب تابلو اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق و توزیع تراکت و بروشور آموزشی در مناطق بحرانی از دیگر اقداماتی است که باید در سطح استان انجام گیرد.
وی با تاکید بر تاثیر فرهنگ‌سازی و آموزش جوامع محلی و بومی و مشارکت آنها در فعالیت‌های مختلف پیشگیری و اطفای حریق، بیان کرد: نسبت به پیش‌بینی و تقویت دیده‌بان و قرق‌بان در مناطق و کانون‌های حساس و پرخطر اقدام شود.
وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی در خصوص ممنوعیت و سوزاندن بقایای محصولات زراعی پس از برداشتن به زارعان شهرستان‌ها نیز جزو برنامه‌هایی است که بایستی جهت جلوگیری از آتش سوزی مراتع انجام گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه در اردیبهشت ماه هر سال تجهیزات مورد بازبینی قرار می‌گیرد و نواقص احصا و به سازمان متبوع اعلام می شود، بیان کرد: در سال جاری نیز با بازبینی و تعمیر برخی تجهیزات، موارد مورد نیاز به سازمان متبوعه منعکس شده است.
وی اظهار کرد: این تجهیزات مصرفی در طول فصل آتش‌سوزی در صورت نیاز مجدداً خریداری و تکمیل می‌شود؛ و انشاالله خدمات بالگردی نیز با همکاری مدیریت بحران استانداری کرمانشاه و نیروهای مسلح با اعلام نیاز اداره‌کل در مواقع لزوم در اختیار قرار خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه تعامل بسیار خوبی با تشکل‌های مردم نهاد در سطح  استان برقرار شده است به طوری که نشست‌هایی به صورت مستمر و منظم  تشکیل می‌شود و نکته نظرهای آنان در حوزه‌های مختلف مدیریتی و حفاظت از مناطق تحت مدیریت استان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و انتظار داریم در مواقع بحران همچون سنوات گذشته این نیروهای پر تلاش و دوستدار محیط زیست به صورت خودجوش در کنار محیط زیست، حافظ و حارس منابع طبیعی و محیط زیست باشند‌.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، در پایان ابراز امیدواری کرد که با پیشگیری،اقدام به موقع و مدیریت منابع، بتوانیم سالجاری وضعیت خوبی در مدیریت آتش سوزی جنگل‌ها ، مناطق و مراتع داشته باشیم.
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=47348

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.