• امروز : پنج شنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
8

ورود بیش از ده هزار قطعه سار صورتی به باغات شهرستان پاوه

  • کد خبر : 39807
  • 13 تیر 1403 - 11:10
ورود بیش از ده هزار قطعه سار صورتی به باغات شهرستان پاوه

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاوه از ورود بیش از ده هزار قطعه گونه حمایت شده و مهاجر سار صورتی به این شهرستان خبر داد به گزارش میلکان، علی صدیقی پور رئیس محیط زیست شهرستان پاوه با اعلام این خبر گفت:  از نیمه دوم اردیبهشت تاکنون بیش از ۱۰هزار سار صورتی وارد باغات شهرستان […]

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاوه از ورود بیش از ده هزار قطعه گونه حمایت شده و مهاجر سار صورتی به این شهرستان خبر داد

به گزارش میلکان، علی صدیقی پور رئیس محیط زیست شهرستان پاوه با اعلام این خبر گفت:  از نیمه دوم اردیبهشت تاکنون بیش از ۱۰هزار سار صورتی وارد باغات شهرستان پاوه شدند.

وی افزود: این پرندگان به صورت دسته جمعی مهاجرت می نمایند واز پرندگان مهاجر عبوری حیات وحش ایران بوده و جز تنوع زیستی ایران نیز محسوب می شوند.

صدیقی پور در خصوص این گونه پرنده زیبا و مهاجر گفت: سارها از راسته گنجشک سانان هستند که در ایران ۳گونه از آنها( سار معمولی،سار صورتی ومرغ مینا )مشاهده وثبت شده است.غذای اصلی سار صورتی حشرات ،بندپایان ،سنجاقکها و ملخها می باشد اما بخاطر تکمیل رژیم غذایی و رشد سریع جوجه ها از میوه درختانی مثل توت ،گیلاس و سایر میوه ها استفاده می نمایند.

وی گفت: یکی از آفتها ی جنگلها ،مراتع وباغات سطح شهرستان که در سالیان اخیر در سطح منطقه بومی شده است ملخهای بادمجانی میباشند که این آفت دارای ۴سن پورگی است و هم اکنون در سن ۴پورگی قرار دارد که ملخهای ماده پس از رسیدن به بلوغ کامل شروع به تخم ریزی در خاک می نمایند.تخمها تا آخر زمستان در خاک باقی مانده و با گذشتن فصل سرما تفریغ می شوند.

صدیقی پور سارهای صورتی را  دشمن طبیعی ملخهای بادمجانی دانست و گفت: در زمان تخم گذاری این ملخها به سطح باغات منطقه وارد می شوند این پرندگان زیبا لانه های خود را در ارتفاعات میانی منطقه ،لابلای سنگهای نزدیک باغات  بنا نموده و پس از به دنیا آمدن جوجه ها جهت تغذیه آنها به سطح باغات پایین دست منطقه می آیند و به طور کامل منطقه را از وجود ملخهای بادمجانی پاک مینمایند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاوه افزود: یگان حفاظت محیط زیست این اداره ورود این پرندگان زیبا را رصد نموده و مردم طبیعت دوست شهرستان نیز علی رغم آسیب این پرندگان به محصولات باغی از آنها به خوبی استقبال نموده و وجود این پرندگان را بهترین روش برای مبارزه بیولوژیک با آفات و ملخهای بادمجانی میدانند.

وی در پایان ضمن تشکر ازباغداران منطقه و انجمن های زیست محیطی سطح شهرستان، از عموم مردم و دوستداران طبیعت خواست با توجه به اینکه سارها جز پرندگان حمایت شده ایران محسوب و شکار آنها به هر دلیل جرم محسوب شده و پیگرد قضایی دارد،از این مهمانان طبیعت محافظت نموده و از شکار این مهمانان زیبا جلوگیری نمایند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=39807

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.