• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
5
مصرف بهینه برق همکاری همه‌جانبه را می‌طلبد

اولویت عدم اعمال خاموشی به برق خانگی است

  • کد خبر : 38787
  • 20 خرداد 1403 - 11:57
اولویت عدم اعمال خاموشی به برق خانگی است

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب عدم اعمال خاموشی به برق خانگی را اولویت برشمرد و گفت: رفع ناترازی نیازمند یک سری برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اداری، صنایع و کشاورزی است که در حوزه اداری ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به ساعت ۶ صبح تا ۱ بعد از ظهر تغییر یافته است. […]

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب عدم اعمال خاموشی به برق خانگی را اولویت برشمرد و گفت: رفع ناترازی نیازمند یک سری برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اداری، صنایع و کشاورزی است که در حوزه اداری ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به ساعت ۶ صبح تا ۱ بعد از ظهر تغییر یافته است.

به گزارش میلکان، جعفر الفتی‌نیا با ابراز امیدواری از اینکه در سال ۱۴۰۳، یک هزار و۵۰۰ مگاوات برق از تغییر ساعت کار ادارات صرفه‌جویی شود بیان داشت: درهفته ابتدایی تغییر ساعات کار ادارات ۴۸۴ مگاوات صرفه‌جویی داشته‌ایم. ما ملزم هستیم در بخش اداری در ساعات اداری ۳۰ درصد و در ساعات غیر اداری ۶۰درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کنیم. دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند ۵ درصد از برق مصرفی خود را از محل انرژی‌های تجدید پذیر مثل سلول خورشیدی تامین کنند و اگر دستگاه دولتی نتوانست ۵ درصد صرفه جویی کند باید از تابلوی سبز بورس انرژی با قیمت آزاد نرخ برقش را پرداخت کند.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد مصرف برق کشور در بخش خانگی است گفت:  یک پویش انرژی در سطح کشور راه افتاده است و ما  شعار«۱۵ درصد کاهش مصرف بهینه در ۲۱ هفته» را مدنظر قرار داده‌ایم که مزایای خیلی خوبی دارد و مشترکی که از آن الگوی مصرف تبعیت می‌کند مشتری خوش مصرف خواهد بود و در نتیجه تا ۲۰ برابر قبض صادره مورد بخشودگی قرار می‌گیرد. به استناد ماده ۶ قانون توسعه صنعت برق هر مشترکی که از الگوی مصرف و از حد مجاز مصرف تجاوز کند اضافه مصرف با نرخ آزاد با او محاسبه می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب با بیان اینکه در پویش انرژی مشوق‌های خوبی داریم اظهار کرد: از جمله این مشوق ها بخشودگی تا۲۰ برابر قبض صادره، اهدا لوازم خانگی کم مصرف، لوازم دیجیتال، کامپیوتر، لپ تاپ و ۳۰۰ خودرو به مشترکین خوش مصرف  به صورت رسمی و در رسانه ملی خواهد بود.

الفتی‌نیا با طرح کلیات در رابطه با صنعت برق گفت: قبل از دولت سیزدهم با قطعی‌های متوالی و متناوبی روبرو بودیم اما از ابتدای دولت سیزدهم قطعی برق و خاموشی را در منازل نداشته ایم.

وی عدم خاموشی را مستلزم ورود نیروگاه‌های جدید به مدار دانست و بیان داشت: در دولت سیزدهم ۹هزار مگاوات به ظرفیت اضافه شد تا ظرفیت نیروگاه‌های منصوبه به ۹۳ هزار مگاوات برسد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب در رابطه با ناترازی تولید برق نسبت به مصرف آن گفت: پیش بینی ما این است که در دوره اوج مصرف در سال ۱۴۰۳، ۱۰هزار مگاوات ناترازی داشته باشیم. تولید در این ۹۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه به واسطه شرایط جغرافیایی کاهش می‌یابند و ما حداکثر بتوانیم حدود ۶۵ هزار مگاوات برق تولید کنیم.

وی تصریح کرد: پیش بینی شده مصرف کل شبکه نزدیک۷۰هزار مگاوات است که در دوره اوج مصرف به ۷۵ هزار مگاوات میرسد. تقریباً ۱۰هزار مگاوات نسبت تولید به مصرف برق ناترازی خواهیم داشت.

وی در رابطه با همکاری کشاورزان در رابطه با مصرف بهینه برق گفت:  قرار است کشاورزان در  ۵ ساعت اوج مصرف برق آبیاری را قطع کنند ودر عوض ۱۹ ساعت بعدی برق رایگان در اختیار داشته باشند. کشاورزانی هم که سلول خورشیدی نصب کنند از پرداخت ۸۰ درصد بهای قبض برق مصرفی معاف می‌شوند و می‌توانند برق مازاد تولید شده خود را به قیمت برق آزاد در تابلوی سبز بورس بفروشند.

الفتی نیا در رابطه با برق مصرفی صنایع کوچک تصریح کرد: ۹۲ درصد از صنایع کل کشور صنایع کوچکی هستند که مثل مصارف خانگی ما بنا نداریم به آنها خاموشی بدهیم. قطعاً این ۵۸۰هزارصنایع کوچک که مصرف پایینی دارند مثل مصرف کننده خانگی هیچ مدیریت مصرفی ندارند و برقشان تامین می‌شود.

وی خاطر نشان ساخت:  ۵۶ هزار واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی طبق قانون کار هفته‌ای ۶ روز باید کار کنند که ما خواهشمندیم در راستای همکاری با صنعت برق به جای جمعه روز دیگری را تعطیل کنند و اعمال خاموشی طبق اعلام قبلی یک روز در هفته در هر شهرک صنعتی صورت می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب اظهارداشت: در کل کشور ۷۰۰ واحد بزرگ صنعتی داریم که انرژی بر هستند مثل صنایع فولاد، صنایع پتروشیمی، سیمان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ آب که بحث اصلی ما روی این صنایع است که در ساعات اوج مصرف برق با ما همکاری کنند و درعوض در ساعات غیر پیک از ساعت ۱۲ شب تا ۸ صبح از حداکثر ظرفیت و بدون سقف از برق استفاده کنند.

الفتی نیا در خصوص برق منطقه‌ای غرب که وظیفه مدیریت در کرمانشاه، کردستان و ایلام را دارد گفت: اوج مصرف برق کرمانشاه در سال ۱۴۰۱، ۹۵۶ مگاوات برق بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۹۹۰ مگاوات رسیده و پیش بینی شده که در سال ۱۴۰۳ به ۱۰۵۵ مگاوات برسد .

وی میانگین رشد مصرف برق کشور را معمولا بین ۳ تا ۵ درصد عنوان کرد و گفت: در ابتدای اوج مصرف امسال ۸/۵ درصد رشد مصرف بار داشته‌ایم. این عدد بالا و نگران کننده‌ای است که همکاری همه جانبه را می‌طلبد. درصنایعی چون: صنایع پتروشیمی و پلیمر صنایع سیمان و فولاد و سایر مشترکینی که ثابت هستند ما بحث همکاری مصرف داریم ولی در بحث پمپاژ‌های آب، چاه‌های مشترک نفتی با عراق و آب‌های شرب ما هیچ بحث مدیریت مصرفی نداریم و هر چقدر برق مصرفی که مورد نیاز آنها باشد ملزم هستیم به آنها تحویل بدهیم.

الفتی نیا بیان داشت:به واسطه اینکه بتوانیم این دوره اوج مصرف را به راحتی بگذرانیم جلسات متعددی را با اداره کل صنعت، معدن و تجارت و استانداری و در سطح وزارت نیرو و جهاد کشاورزی داشته ایم که بتوانیم دوره اوج پیک را با همکاری همه به راحتی بگذرانیم.

وی یادآورشد: شبکه برق شبکه کاملا به هم پیوسته‌ا‌ی است و جزیره‌ای نیست و با استان‌های همجوار تبادل انرژی داریم و این به هم پیوستگی شبکه باید در صنعت برق در  نظر گرفته و لحاظ شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای غرب گفت: بحث کم مصرف کردن برق نیست بلکه درست مصرف کردن و بهینه مصرف کردن  آن است؛ مثلا از لوازم پرمصرف در ساعات غیر از اوج مصرف استفاده کنیم از کولر گازی استفاده نکنیم یا اگر می‌کنیم آن را روی درجه ۲۴ قرار بدهیم و از کولر آبی هم با دور تند استفاده نکنیم و هنگام خروج از منزل روشنایی‌های منازل را خاموش کنیم.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=38787

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.