سرشماری سمندر خال زرد در شهرستان روانسر آغاز و در اولین روز، ۳۰۰ قطعه سمندر خال زرد مشاهده و ثبت گردید.
به گزارش میلکان ،سرشماری گونه سمندر خال زرد که جزو گونه های کمیاب و نادر در مناطق کوهستانی استان است، در شهرستان روانسر آغاز شد.
اصغر آغاز فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اعلام این خبر گفت : در این سرشماری که با حضور تیم های مختلفی از کارشناسان حیات وحش و محیطبانان یگان حفاظت انجام شد در اولین روز سرشماری تعداد ۳۰۰ قطعه از این گونه کمیاب مشاهده و ثبت گردید.
وی با اشاره به اهمیت سرشماری سمندر خال زرد بیان کرد: در این پایش، چشمه ها و جویبارهای منطقه مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از جمع آوری آمار، برنامه ریزی های لازم برای حفاظت از این گونه کمیاب سمندر توسط سازمان مرکزی و اداره کل استان انجام میشود.
آغاز گفت:شناسایی زیستگاهها، شمارش جمعیت و تخمین افزایش یا کاهش سالانه تعداد آنها مهمترین هدف از سرشماری این جانداران دوزیست است.
وی افزود: عدم شناخت جوامع محلی از این گونه، تخریب زیستگاه، آلودگی منابع آبی زیستگاه بدلیل آفت کشها، علف کشها و کودهای شیمیایی و ورود فاضلابهای انسانی، کاهش جمعیت گونه و تغییر کاربری منابع آبی و انتقال آن به خارج از زیستگاه توسط کشاورزان از عوامل تهدید کننده این گونه سمندر است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان با اشاره به وضعيت سمندر خال زرد در استان کرمانشاه افزود: سمندر خال زرد يکي از دوزيستان در خطر انقراض است که در رديف گونههاي فهرست قرمز اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت ـ IUCN ـ قرار دارد که از گونههاي منحصر به فرد و زيباي رودخانههاي شمال غربي استان کرمانشاه و جنوب غربي استان کردستان است.