غلامرضا نوری وزیرجهاد کشاورزی هم زمان با سفر هیئت دولت به کرمانشاه شامگاه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت از مجتمع کشت و صنعت دشت سبز غرب و شرکت روژین تاک بازدید کرد.
به گزارش خبرنگارمیلکان؛ رییس هیئت مدیره روژین تاک در نشستی که در جریان این بازدید برگزار شد گفت:سه هزارو۶۰۰ کشاورز آموزش دیده، برند و سرمایه روژین تاک هستند. بهترین کشاورزانی که میانگین برداشتشان رکورد کالیفرنیا با ۱۰۰ تن در هکتار را شکسته و به میانگین ۱۰۱تن و۷۰۰ کیلو رسیده اند و برخی کشاورزان ۲۰۰تن نیز برداشت کرده اند.
مظفرعبداله افزود:من دعوتنامه کار در آمریکا و تهران را رها کرده و در کرمانشاه بزرگترین صنایع تبدیلی خاورمیانه را ایجاد کردم که آخرین دستاورد جهانی آن رتبه ۲۸ در میان ۵۰ کارخانه برتر دنیا است که از میان کشورهای چین و ژاپن و ایران روژین تاک انتخاب شد.
وی افزود: ما کار خود را با ۲۰۰ هکتار زمین شروع کردیم که اکنون ۵۰۰۰ هکتار زمین زیر کشت گوجه فرنگی است،ما توانستیم ۳۶۰۰ کشاورز که بهترین گوجهکاران دنیا هستند و ۲۰۰ تن گوجه در هکتار را برداشت میکنند تربیت کنیم.
رئیس هیئت مدیره روژین تاک، کرمانشاه را به عنوان قطب تولید گوجه فرنگی در کشور معرفی کرد و اعلام کرد: روژین تاک هم اکنون به عنوان موفقترین نمونه آسیایی در فائو به نام کرمانشاه ثبت شده است.
مظفر عبدالله روژین تاک را بنیانگذار کشاورزی قراردادی در ایران معرفی کرد و گفت: به اعتقاد ما کشاورزی قراردادی تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی است.
به گفته وی، زمین و آب، کشاورز ماهر ومتخصص و شرکت پشتیبان که نقش مدیریت زمین و آب و کشاورز را بر عهده دارد سه زیرساخت اصلی کشاورزی قراردادی میباشد.
وی با اشاره به استفاده از سیستم آبیاری قطره ای و تاسیس کلینیک کشاورزی به عنوان یک کار منحصر به فرد و زیرساختی گفت: در آمفی تئاتر روژین تاک برای کشاورزان کلاس آموزشی تشکیل میشود کشاورزان هنگام تحویل محصول توسط اساتید مورد آموزش قرار میگیرند و با افزایش دانش کشاورز ما میبینیم میانگین برداشت محصول کشاورز کرمانشاهی ۲۲۰ تن در هکتار می شود.
عبدالله از تهیه بهترین بذور به عنوان یکی دیگر از اقدامات روژین تاک نام برد و تصریح کرد: ما بهترین بذرهای دنیا را در اختیار کشاورزان قرار میدهیم که این کار در کشور فراگیر شده و در مورد پنبه نیز این کار را آغاز کردهایم.
این کارآفرین و صنعتگر نمونه کشور با بیان اینکه کارگروه کشاورزی قراردادی زیر نظر معاونت اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تشکیل میشود گفت: تاکنون ۳۸ جلسه برگزار کردیم و تمام استانهای کشور را از نظر نوع محصولات دستهبندی نمودیم تاسرمایهگذار برای سرمایهگذاری در استانها به بیراهه نرود.
وی افزود: ما انجمن کشاورزی قراردادی را نیز میخواهیم در تمام استانها ایجاد کنیم و با شروع آموزش در استانها این نوع کشاورزی را اشاعه بدهیم که انجام این کار منوط به دستور وزیر کشاورزی میباشد.
رئیس هیئت مدیره روژین تاک با بیان اینکه کشاورزی قراردادی مشکل آب را تا حدودی حل میکند خاطرنشان ساخت: محصولات کشاورزی ما بواسطه عدم مدیریت آب ۳۵ درصد هدر رفت دارد که ما با ترفندها و صرفهجوییهایی که انجام دادیم مصرف آب در تولید گوجه فرنگی را ۵۰ درصد کاهش دادیم.
عبدالله بقایای سموم ضد آفات و فلزات سنگین در محصولات را یکی از عوامل برگشت آن عنوان کرد و گفت: ما در روژین تاک میزان دوز استفاده از سم و کود را به صورت متعادل به کشاورزان آموزش میدهیم.
وی با بیان اینکه تورم افسار گریخته نقدینگی کشاورزان را ضعیف کرده است بیان داشت: ما سالانه تا ۴۰ میلیارد برای خرید نشا سم و کود به کشاورزان کمک کرده و در نهایت از محصول آنها کم میکنیم.
وی درپایان بانک کشاورزی،مسئولین وپرسنل ماهرروژین تاک را ازعوامل موفقیت این واحدعنوان کرد.