معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اقدامات موثر این ستاد در دولت سیزدهم، گفت: در این دولت چهار رکورد را به ثبت رساندیم که از جمله آنها تخریب ۱۰۰ هزار واحد فرسوده و صدور پروانه ساخت برای ۲۸۶ هزار واحد است.
بهگزارش میلکان، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری بهریاست محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه و با حضور رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه و مدیران عضو این ستاد برگزار شد، با بیان اینکه عنوان محلات محروم، محلات حاشیه و محلات با بافت ناکارآمد و… چندان مناسب نیستند، ادامه داد: محلاتی که امروز با مشکلات بسیاری در حوزههای مختلف اجتماعی، زیرساختی و … مواجهاند، امروز و دیروز بهوجود نیامدهاند و محلاتی هستند که در چند دهه بهتدریج ایجاد شدهاند و نسبت به مناطق و محلات دیگر، محرومیتهای بیشتری دارند.
وی بیان کرد: با توجه به این شرایط عنوان «محلات کمبرخوردار» عنوان درستتر و دقیقتری است، چون این محلات بهدلیل بیتوجهی ما از دریافت برخی خدمات محروم شدهاند و نسبت به سایر نقاط برخورداری کمتری از خدمات دارند.
آیینی گفت: راهکار رفع معضل این مناطق، جلوگیری از مهاجرت نیست، چراکه مهاجرت همواره وجود داشته و نمیتوان کسی را مجبور کرد در جایی که تمایل ندارد، زندگی کند. راهکار این معضل مدیریت و کنترل آن است که در دهههای گذشته این کار انجام نشده است و امروز شاهد گسترش محلات کمبرخورداریم.
او با بیان اینکه ستاد بازآفرینی با هدف تقویت وضعیت محلات کمبرخوردار در حوزههای مختلف فعالیت میکند، افزود: این ستاد سه کارکرد داشته که شامل شتاببخشی به نوسازی مسکن در این محلات، محرومیتزدایی در حوزه خدمات و توانمندسازی ساکنان این محلات است.
وی افزود: رکورد دیگر، بهرهبرداری از ۱۰۴ هزار واحد نوسازیشده در بافتهای کمبرخوردار است و اقدام دیگر، صدور پروانه نوسازی برای ۹۵ هزار واحد است که این اقدامات بیسابقه بوده است.
وی ادامه داد: در این دولت، شرایط را بهگونهای فراهم کردهایم که انگیزه کافی برای نوسازی بافتهای فرسوده ایجاد شود، به نحوی که ساکنان این مناطق از تخفیف ۱۰۰ درصدی برای صدور پروانه ساخت برخوردار میشوند و اگر پول کافی برای نوسازی واحدشان ندارند، یا خودشان از تسهیلات استفاده کنند یا با افرادی که ساخت و ساز انجام میدهند شریک شوند و این افراد هم اگر پول کافی نداشته باشند، میتوانند از تسهیلات بهرهمند شوند.
او گفت: اکنون پنج نوع تسهیلات برای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده ارائه میشود. به علاوه، بسته تشویقی ۱۹ گانهای تدوین و ابلاغ کردهایم و مردم میتوانند از این بسته و مزایای آن برای نوسازی خانهها بهرهمند شوند.
وی به اقدامات دیگر در راستای رونق محلات کمبرخوردار اشاره و با اشاره به آسفالت ۲۱۰۰ کیلومتر از معابر خاکی این محلات، افزود: برای اینکه بتوانیم تمام معابر خاکی باقیمانده در شهرها را آسفالت کنیم، به ۹۵۰ هزار تن قیر نیاز داریم.