• امروز : چهارشنبه - ۸ تیر - ۱۴۰۱
  • برابر با : Wednesday - 29 June - 2022
2

مردم گوشت و محصولات دامی را از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند / تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیریم

  • کد خبر : 25793
  • 04 خرداد 1401 - 16:50
مردم گوشت و محصولات دامی را از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند / تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیریم

مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیماری تب کریمه کنگو بیماری آندمیک منطقه اورامانات استان کرمانشاه می باشد و هر ساله مواردی از بیماری بصورت تک گیر در سطح استان بروز می کند. به گزارش میلکان؛کیوان خاصی با بیان اینکه تب کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد، افزود: شیوع […]

مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیماری تب کریمه کنگو بیماری آندمیک منطقه اورامانات استان کرمانشاه می باشد و هر ساله مواردی از بیماری بصورت تک گیر در سطح استان بروز می کند.

به گزارش میلکان؛کیوان خاصی با بیان اینکه تب کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد، افزود: شیوع این بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است.

وی علائم بیماری در انسان را شامل؛ سردرد، تب شدید، کمردرد ، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، خونریزی زیر جلدی عنوان کرد.

به گفته وی علائم بیماری یک تا ۳ روز بعد از نیش کنه آلوده یا ۵ تا ۶ روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد و بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود.

خاصی عنوان کرد: خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ بیشتر به دلیل خونریزی‌های شدید داخلی و کاهش پلاکت رخ می‌دهد، البته مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به حدود ۵۰ درصد می‌رسد.

وی در بیان راههای پیشگیری از این بیماری به عموم مردم توصیه کرد: از خرید دام و کشتار آن در منازل، معابر عمومی خودداری کنید ، گوشت و محصولات دامی راتنها  از فروشگاه‌های مجاز تهیه کرده و از فروشندگان دوره‌ گرد و فروشندگان غیر مجاز در مسیر جاده‌ای خرید نکنید و حتما محصولات گوشتی دارای مهر سازمان دامپزشکی را خریداری کنید.

خاصی همچنین افزود: بدون استفاده از وسایل حفاظتی (دستکش، روپوش و …) از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دام خودداری کنید و پس از تماس با گوشت امعاء و احشای دامی حتماً دست‌ها را به روش صحیح با آب و صابون بشویید.

وی با بیان اینکه گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید گفت: جگر دام تازه ذبح شده را نیز قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس به خوبی پخته و مصرف کنید.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=25793
  • نویسنده : فرنگیس صفری
  • ارسال توسط :
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی
  • 84 بازدید
  • بدون دیدگاه

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.