سرویس اجتماعی – معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مصرف بالای نمک در کرمانشاه خبر داد و گفت: مصرف نمک عوارضی مانند فشارخون بالا و ناراحتی های قلبی را به دنبال دارد که سلامت مردم را تهدید می کند . متاسفانه مردم استان کرمانشاه ۴۲ درصد بیشتر از حد مجاز نمک مصرف می کنند.
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ، دکتر امید عبدی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی تغذیه برگزار شد، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا، اظهار داشت: اجباری شدن نصب برچسب های دوازده و شانزده رقمی بر روی کالاها جهت شناسایی و ردیابی کالاهای قاچاق است.
وی ادامه داد: در کالاهای قاچاق هیچ تضمینی برای سلامت آن کالا وجود ندارد به همین دلیل باید امحاء شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه کالاهای قاچاق سلامت محور علاوه بر آنکه تهدیدی برای اشتغال و اقتصاد محسوب می شود تهدیدی برای سلامت مردم است، تصریح داشت: اقلام آرایشی و بهداشتی رتبه اول قاچاق کالاهای سلامت محور را در سطح کشور به خود اختصاص داده اند به طوریکه ۶۰ درصد از اقلام آرایشی و بهداشتی موجود در کشور قاچاق هستند و این درحالی است که در کشور کارخانه هایی هستند که به تولید این نوع محصولات مشغول هستند اما به دلیل تبلیغات ماهواره ای مردم گرایش به لوازم آرایشی و بهداشتی خارجی پیدا می کنند.
به گفته این مسئول در برخی از آرایشگاه ها، باشگاه ها و صنوف مداخلاتی در امر پزشکی و دارویی در خصوص عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی و مکمل های تغذیه ای می شود که در حد صلاحیت آنان نیست که این مسئله جرم محسوب می شود.
وی با تاکید بر این نکته که تبلیغات گمراه کننده ماهواره ای روز به روز افزایش می یابد خواستار فدهنگ سازی با کمک رسانه ها در این باره شد.
دکتر عبدی در ادامه گفت: در دنیا هر ۳۰ دقیقه یک نفر بر اث گرسنگی می میرد و ۱ میلیارد نفر شبها بدون غذا و گرسنه می مانند درحالی که ۴۰ درصد از مواد غذایی در دنیا به ضایعات تبدیل می شود که کشور ما در این رابطه جزء مقام های اول دنیا است.
وی افزود: تبلیغات، صنعتی شدن و مشغله ها باعث روی آوردن مردم کشور به سمت الگوی ناسالم تغذیه و فست فودها پیش می رود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان داشت: خانواده ها کودکان خود را از کودکی با تنقلات آشنا نکنند زیرا کودکان در آینده به این سمت گرایش پیدا می کنند به همین دلیل است که ذائقه مردم باید اصلاح شود.
وی علت ۷۰ درصد از بیماری های جامعه را مرتبط با تغذیه اعلام کرد و اضافه نمود: تغذیه سالم می تواند محور انسان سالم باشد که در این راستا شعار جهانی روز غذا بر همین مبنا قرارداده شده است.
دکتر عبدی به بحث نان و نانوائی ها اشاره کرد و افزود: جوش شیرین و نمک از موارد تخلف برخی از نانوایی های استان به شمار می رود که هر دو باید به حد مجازکاهش یابند.
وی در پایان یادآورشد: از آنجایی که مصرف نمک عوارضی مانند فشارخون بالا و ناراحتی های قلبی را به دنبال دارد باید به حد مجازی که سلامت مردم را تهدید نکند کاهش یابد که متاسفانه در مردم استان کرمانشاه ۴۲ درصد بیشتر از حد مجاز نمک مصرف می کنند.