• امروز : پنج شنبه - ۱۲ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 3 October - 2024
5

شیرین بیان ارز آورترین گیاه ایرانی در کرمانشاه کشت خواهد شد

  • کد خبر : 6155
  • 23 اسفند 1397 - 5:05

کارگاه آموزشی نحوه کشت و تولید گیاه شیرین بیان با حضور استاد محمدجمال سحرخیز استاد گیاهان دارویی دانشگاه شیراز و متخصص تولید شیرین بیان با حضور مسئولین و کارشناسان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درحوزه باغبانی و صنایع تبدیلی به همت شرکت کشت و صنعت شیرین عصاره کیمیا در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه برگزار […]

کارگاه آموزشی نحوه کشت و تولید گیاه شیرین بیان با حضور استاد محمدجمال سحرخیز استاد گیاهان دارویی دانشگاه شیراز و متخصص تولید شیرین بیان با حضور مسئولین و کارشناسان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درحوزه باغبانی و صنایع تبدیلی به همت شرکت کشت و صنعت شیرین عصاره کیمیا در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه برگزار شد.
به صورت جدی از کشتگیاهان دارویی حمایت می کنیم
رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه توجه ویژه ای به بخش گیاهان دارویی داریم گفت: به صورت جدی و اساسی از این حوزه حمایت می‌کنیم.
نوربخش حاتمی با اشاره به اینکه شیرین بیان یکی از مزیت‌های نسبی استان کرمانشاه است که به خوبی از آن استفاده نشده است یاد آور شد: استانهای دیگر از این محصول استان سودهای کلان برده از محل شیرین بیان کرمانشاه ایجاد اشتغال کرده اند.
وی از همکاران خود در سازمان جهاد کشاورزی خواست تا طرح کشت و توسعه صنایع تبدیلی شیرین بیان را در دستور کار داشته باشند و طرح های توجیهی جامع و کامل این محصول با همکاری سرمایه گذار این طرح دیده شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز گیاهان دارویی را از اولویت های وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: اولویت دیگر این وزارت خانه کشاورزی قراردادی است.
دکتر سید افشین صفوی اظهار داشت: شرکتهایی هم که در استان کرمانشاه سرمایه گذاری می کنند باید مشخصا تعهدات خریدار و فروشنده در حوزه های خدمات ، خرید، آموزش و… را در قراردادهایشان ذکر کنندتا یک اشل و نمونه ای بشود در سطح ملی . بحث بیمه نیز دیده شود و اگربیمه ای برای این محصول تعریف نشده است ،تعریف شود تا بدون دغدغه اقدام به کشت این محصول بکنند.
برای فرآوری تمام بخش‌های کاشت، داشت و برداشت شیرین بیان برنامه‌ریزی داریم
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شیرین عصاره کیمیا نیز با تاکید بر اینکه اگر بنا است صنعتی در استان کرمانشاه شکل بگیرد باید به صورت یک اکوسیستم باشد گفت: سرمایه گذاری و آغاز فرآوری گیاه شیرین بیان و عصاره گیری از این گیاه را به صورت یک اکوسیستم در برنامه داریم و تمام بخشهای لازم برای تکمیل قسمتهای مختلف شکل خواهد گرفت.
سعید زارع توسعه کشت شیرین بیان را یک ضرورت برشمرد و خاطرنشان ساخت: متاسفانه در کشور به این محصول توجه لازم نشده است و در صنعت کشاورزی نیز مثل همه بخشها به خام فروشی عادت کرده ایم.
این صنعتگر با اشاره به اینکه ۱۰سال است یک واحد فرآوری در مرودشت استان فارس راه اندازی کرده است تصریح کرد: طی این سالها هیچ دغدغه ای بابت تامین ریشه نداشته ایم و سال گذشته نیز ارزانتراز ریشه داخلی بخشی از ریشه مورد نیاز را از آذربایجان وارد کردیم.اما مشخص و مبرهن است که با حجم برداشتی که از منابع طبیعی در حال انجام است چندسال آینده دچار مشکل خواهیم شد.
وی اظهارداشت : ایران بزرگترین صادر کننده عصاره شیرین بیان دنیا است و سهم ۹۰ درصدی در بازار جهانی دارد. این محصول در انحصار ایرانیان است اما اگر به این گیاه بابت تامین مواد اولیه باکیفیت و توسعه کشت توجه نشود قطعا این ظرفیت بین‌المللی را از دست خواهیم داد.
زارع یادآور شد: صادرات شیرین بیان سالی ۵۰تا۶۰ میلیون دلار ارز آوری دارد. تمام کشورهای همسایه مخصوصا کشورهای تازه استقلال یافته شمالی در حال توسعه تولید هستند و ظرفیت های تولید زیادی را در دست ایجاد دارند.
وی خواست که به این گیاه در جهادکشاورزی به عنوان یک گیاه راهبردی و مهمتر ازگندم توجه شود و گفت: ظرفیت ارز آوری این گیاه بالاست و ظرفیت این را داریم که علاوه برداشتن سهم بازار بیشتر با افزایش محصولات و فرآوری های محصول، بازار شیرین بیان را توسعه دهیم.
مدیرعامل کشت و صنعت شیرین عصاره کیمیا افزود: بنا داریم یک اکوسیستم کشت، توسعه کشت ، برداشت، خرید تضمینی محصول و فرآوری ،صادرات و سیستم پالایشگاهی برای تولید مواد موثره و با ارزش افزوده بالاتر را در استان ایجاد کنیم. آموزشها و فرآیند ترویجی را ادامه خواهیم داد چراکه اینکار نیاز به فرهنگ سازی دارد. کارشناسان سازمان جهادکشاورزی باید در مواجهه با کشاورزان موضوع را به صورت جدی معرفی کنند تا بتوانیم توسعه پایداری در توسعه کشت داشته باشیم .
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان می توانند در کنار کار کشاورزی اصلی بخشی از زمین ها را که کیفیت خوبی نداشته و آب کمتری دارد را به این کشت اختصاص دهند. در تلاشیم پوشش حمایتی مناسب را برای کشاورزان داشته باشیم . حمایت تسهیلاتی از طریق بانک کشاورزی انجام بشود و جهادکشاورزی نیز امتیازاتی در اختیار کشاورزان قرار بدهد.
شیرین بیان ارز آورترین گیاه در ایران است
استاد گیاهان دارویی دانشگاه شیراز و متخصص تولید شیرین بیان این گیاه را ارز آورترین گیاه در ایران برشمرد و گفت: شیرین بیان به عنوان اولویت اول گیاهان پزشکی شناخته شده است.
دکتر محمدجمال سحرخیز، شیرین بیان را از گیاهان دارویی کهن دنیا دانست و گفت: در نیم قرن اخیر به خاطر به وجود آمدن صنایع تبدیلی کشت شیرین بیان در کشور ما فعال شده و بهره برداری آن از منابع طبیعی و رویشگاههای آن بالا رفته است به طوری که خیلی از جاها را منابع طبیعی قرق کرده است و اراضی کشاورزی نیزاز شیرین بیان خالی شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر خیلی از کارخانه ها شیرین بیان را از خارج وارد می کنند. که با مسائل و مشکلات فراوانی همراه است از جمله افزایش نرخ ارز و بعد مسافت از مشکلات واردات این گیاه دارویی از کشورهای همسایه شمال غربی ایران است.
این استاد گیاه شناسی مصرف ریشه در واحدهای صنعتی کشور را بالغ بر ۵۰تا۶۰ هزار تن ریشه برشمرد و گفت: این واحدهای تولیدی با توجه به بازار خارجی صادرات، نیاز به تامین ریشه شیرین بیان دارند. کارخانه ها تشنه این محصول هستند و تولید این محصول بر زمین نخواهد ماند.
وی این محصول را بسیار اشتغال زا معرفی کرد و افزود: بهترین کیفیت ریشه شیرین بیان دنیا در ایران است و کرمانشاه نیز یکی از این منابع داخلی ایران محسوب می شود.
دکتر سحرخیز تجربه بازدید و تحقیقات گروه علمی خود از مزارع کشت شیرین بیان در چین را در این کارگاه ارائه کرد و گفت: این محصول از محصولات کم آب بر با بهره بالاست که تنها در سال اول کشت باید آبیاری شود. در طول سه سال کشت این محصول تا زمانی که برداشت اصلی انجام می گیرد کشاورز می تواند با فروش بذر گیاه که در سال اول ۵۰کیلوگرم در هکتار و درسال سوم تا۲۰۰کیلوگرم میرسد و نیز علوفه آن که هرسال قابل برداشت است به اقتصاد خود کمک کند.
متخصص کشت گیاه شیرین بیان گفت: با کوددهی مناسب و شرایط مساعد برداشت شیرین بیان می‌تواند ۵۰ تا۶۰ تن در هکتار نیز انجام پذیرد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=6155

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.