• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024
3
در کنترل و تنظیم بازار؛

نمی‌توانید پای مرغی را هم ببندید…

  • کد خبر : 5524
  • 10 دی 1397 - 6:00

عبدالله مرادی- میلکان با هر نوسان ارزی بازار از دست دولت خارج میشود. با بالارفتن نرخ دلار قیمت‌ها از ضریب افزایش دلار پیشی می‌گیرند و با پایین آمدنش تغییری پیدا نمی‌کند که هیچ با بالا رفتن مجدد باز هم بالا و بالاتر می رود. با گرانی بی رویه و کم سابقه گوشت قرمز و ماهی، […]

عبدالله مرادی- میلکان

با هر نوسان ارزی بازار از دست دولت خارج میشود. با بالارفتن نرخ دلار قیمت‌ها از ضریب افزایش دلار پیشی می‌گیرند و با پایین آمدنش تغییری پیدا نمی‌کند که هیچ با بالا رفتن مجدد باز هم بالا و بالاتر می رود.
با گرانی بی رویه و کم سابقه گوشت قرمز و ماهی، مرغ تنها مهمان باقی مانده سفره‌های ایرانی بود که با بی‌تدبیری و عدم نظارت مسئولانی که توانایی بستن پای مرغی را در کانال ۹هزار تومانی که ستاد تنظیم بازار مشخص کرده است ندارند، آخرین گزینه تامین پروتئین از سفره خانواده‌ها با سطح در آمد متوسط نیز در حال پر کشیدن است.
با افزایش نرخ ارز ، نهاده‌های دامی از لیست ارز بگیران دولتی کنار گذاشته نشد و ارز ۴هزار و۲۰۰تومانی در این صنعت نیز باقی ماند و همچون دیگر وارداتی ها این ارز رانتی نتوانست کنترلی برای بازار باشد و تنها جیب عده‌ای خاص را پر کرد.
مدیران جهاد کشاورزی که نباید از گرانی گوشت مرغ نگرانی و دلخوری داشته باشند چون از طرفی واحدهای مرغداری زیر مجموعه آنها با قیمت بالا اقدام به فروش می‌کنند و موقتا چالش و مشکلی برای آنها ندارند و از طرف دیگر با گران شدن مرغ گرم ، مرغ یخزده خود را که زمانی از مرغداری خریداری کرده‌اند با قیمتی که مصوب خودشان است با افزایش قیمت ۴۰ درصد به بازار عرضه می کنند و منتش را هم سر مردم می گذارند.
مصوبات ستاد تنظیم بازار نیز که کسی برای آن تره هم خرد نمی‌کند. تنها سود این ستاد حق جلسه‌هایی است که مدیران برای برگزاری آن می‌گیرند. این ستاد است که خودش را با بازار تنظیم می‌کند پس باید نام آن را ستاد تنظیم شونده با بازار بنامیم. برای مردم مهم نیست در این جلسات چه تصمیماتی گرفته می شود مردم آنچه را می‌بینند که در بازار آنها را از خرید دور می کند.
سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و ستاد تنظیم بازار کشور با توجه به ارزی که به نهاده‌ها و دارو و درمان داده می شود قیمت آنالیز شده و مصوب مرغ را ۹هزار و ۸۰۰ تومانی اعلام کرده است اما زمانی که با شماره ۱۲۴ سازمان بازرسی و نظارت صنعت، معدن و تجارت که باید ناظر بر اجرای مصوبه ستاد کشوری باشد، تماس گرفتیم قیمت مصوب روز دوشنبه را ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد که از صنف فروشندگان مرغ و ماهی گرفته بود.
بخواهیم جلوی گران فروشی را بگیریم مرغ بازار تامین نمی شود
پس از تماس‌های مکرر و ارسال پیامک برای مسعود بیگلری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه و حاضر نشدن بیگلری به پاسخگویی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه پاسخگویی را به معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خود واگذار کرد .
علی اسماعیلی با بیان اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مرغ ۹ هزار و ۸۰۰تومان ابلاغ شده است گفت: استان کرمانشاه از تولید کنندگان مرغ محسوب می شود و در جلسات تنظیم بازار که با حضور تولیدکنندگان، کشتارگاه ها و عاملین توزیع برگزار شده است به دنبال این هستیم که زمینه اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار را فراهم کنیم.
وی وظیفه نظارت و برخورد با متخلفین و افرادی که از نرخ مصوب گرانتر می فروشند را وظیفه ذاتی سازمان صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: اگر بخواهیم با گران فروشی برخورد کنیم مرغی برای تامین نیاز مردم به بازار عرضه نخواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت با بیان جمله تکراری عرضه و تقاضا بازار را تنظیم می‌کند خاطرنشان ساخت: ما بایستی عرضه را بیشتر کنیم ، سازمان جهاد کشاورزی بایستی مرغ را با قیمت ۶ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار کشتارگاه قرار دهد که عملا این کارانجام نمی شود و در حال حاضر ۸ هزار و ۹۰۰تومان تا ۹هزار و ۱۰۰ تومان درب مرغداری به فروش می رسد.
وی عدم اجرای مصوبه فروش قیمت مرغ زنده را علت اصلی افزایش قیمت مرغ عنوان کرد و تصریح کرد: قیمت مرغ یک نرم کشوری دارد و اگر بخواهیم مرغ را با قیمت واقعی دست مردم برسانیم باید نظارت را در سطح مرغداری ها و کشتارگاه انجام بدهیم.
اسماعیلی افزود: استاندار کرمانشاه مذاکراتی را با مدیریت شرکت پشتیبانی امور دام کشورداشته است و مقررشده است به هر میزان که مرغ منجمد نیاز باشد به استان اختصاص داده شود. در حال حاضر نیز ۱۷ مرکز ثابت و ۹ مرکز سیار در حال توزیع مرغ منجمد با قیمت ۹ هزار و۸۰۰ تومان است .
نهاده‌، دارو ودرمان با ارز ۴هزارو۲۰۰ تومان در اختیار مرغدار قرار می گیرد
رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار میلکان با بیان اینکه در حال حاضر نسبت به سال گذشته ۱۵درصد بیشتر جوجه ریزی داشته‌ایم گفت: ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ظرفیت جوجه ریزی مرغداری های استان است که حدودا در هر ماه ۲ تا ۲٫۵ میلیون قطعه جوحه ریزی انجام می‌پذیرد.
خسرو شهبازی افزود: نهاده ها با ارز دولتی ۴هزارو۲۰۰ تومان در ازای هرجوجه ۴کیلوگرم در اختیار مرغداران قرار می گیرد که این میزان نهاده برای رشد استاندارد هر قطعه مرغ کفایت می کند. اما مرغداران با توجه به ذائقه مردم مرغ را بیشتر نگه می دارند و سنگین تر به بازار عرضه می کنند.
وی تصریح کرد: آنالیزی که وزارت جهادکشاورزی انجام داده است قیمت مرغ را با قیمت ۱۰هزار و ۷۰تومان ارزیابی کرده است اما ما نیز به تصمیم ستاد تنظیم بازار احترام گذاشته و همان قیمت را پذیرفتیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه خاطر نشان ساخت : در ۶ ماهه اول امسال بالغ بر ۲هزار و۶۵۰ محموله معادل ۵۰هزار تن نهاده در اختیار دامداران و مرغداران قرار داده ایم . این نهاده ها از بنادر جنوبی تا درب کارخانه رصد می شود که خدایی ناکرده از مسیر اصلی توزیع خارج نشود.
وی اظهارداشت: مرغ منجمد در حال حاضر باقیمت ۸هزار و ۹۰۰تومان عرضه می شود که تا ۲۰ روز پیش ۶هزار و ۸۰۰ تومان بوده است علت این نرخ بالار فتن ارز دولتی از ۳هزار و ۸۰۰ تومان به ۴هزار و ۲۰۰ تومان ، بالا رفتن هزینه های حمل و نقل ، باربری و سایر هزینه های مرغداری است.
تامین نهاده با ارز دولتی شعاری بیش نیست
نماینده حقوقی تعاونی مرغداران استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار میلکان عدم مدیریت متولیان صنعت مرغ گوشتی ، اقتصاد ناپایدار تولید کننده ، عدم ثبات و تثبیت قیمت و نرخ تعیین شده را عامل همیشگی بحران گوشت مرغ برشمرد و گفت: متاسفانه دوباره شاهد هرج و مرج قیمت و نارضایتی مصرف کننده هستیم .
شهاب مارابی با بیان اینکه مردم عادت به تامین ارزان مرغ کرده اند تصریح کرد: با توجه به تورم موجود کشور انتظار افزایش قیمت مرغ و رسیدن به قیمت واقعی آنرا ندارند.فعالان این بخش در سراسر کشور دنبال اصلاح وضع موجود بوده و هستند اما متاسفانه باز متولی امر تولید رغبتی به اصلاح امور و مدیریت صنعت نداشته واگر هم داشته بسیار ضعیف و ناکارآمد می باشد .
وی به ضعف پشتیبانی امور دام در توزیع نهاده ها و عدم کنترل قیمت نهاده و شناورساختن آن با عرضه آزاد به بازار اشاره کرد و افزود: آنها دنبال منافع خود از مرغدار هستند و متاسفانه دیگر جایگاهی در پیش تولید کننده ندارند .
این تولید کننده مرغ گوشتی استان کرمانشاه از مسئولین این سازمان نقل می کند که: “ تمام حمایت این نهاد دولتی از تولید کننده حدود ۱۵تا ۲۰درصد بوده است” و می افزاید: حتی ارقام ذکر شده موجود در بازار این حمایت‌ها را نشان نمی دهد. در عرصه کنترل و کاهش قیمت پشتیبانی به نفع مصرف کننده و به زیان تولید همیشه وارد عرصه شده و حتی در اکثر موارد خود سازمان متولی یعنی جهاد آنالیز قیمت های به ثبت رسیده را قبول نداشته و طی سالیان گذشته زیانهای تولید کننده ، ورشکستگی ، زندانی، فرار و چندین مورد خودکشی تولید کننده را نادیده گرفته است.
نماینده حقوقی تعاونی مرغداران اظهار داشت: این سازمان هیچگونه حمایتی ازاین قشر منفور گشته جامعه نداشته و البته با استفاده از ابزار ارز دولتی واهرم ارز مبادله ای که شعاری بیش نبوده و تامین نهاده مصرفی، جوجه، دارو، واکسن و حتی کارگر این بخش با افزایش قیمت و ارز آزاد تولید می شود. وی بابیان اینکه در طی چندین ماه گذشته حدود ۴۰درصد از تولیدکنندگان کنار گذاشته شده اند گفت: نه ارز دولتی، نه کنترل قیمت، نه تامین نهاده، نه حمایت از تولید و نه تامین امنیت شغل تولید مرغ گوشتی بر عهده هیچ کس نبوده و حتی با گفته وزیر جهاد کشاورزی که “اگر مشکل دارید تولید نکنید” مواجه گشته ایم.
مارابی تصریح کرد:این قیمت، قیمت واقعی مرغ است و مرغ و تعادل در عرضه و تقاضاست که باید قیمت مرغ راتعیین کند. برای روشنگری در صدا و سیما و رادیو بنده برای هر جوابی در خدمتم حتی مناظره !!
وی با طرح این سوال که چرا در تامین نهاده دولت نتوانست کاری بیشتر از ده درصد را انجام دهد ؟ تاکید کرد: این افزایش قیمت نتیجه ورشکستگی ۴۰درصد تولید کننده و نبود کارگر مجرب و عدم نقدینگی است.
این تولید کننده مرغ گوشتی خاطر نشان ساخت: در زمان تولید مازاد در کشور بازار هدفی برای این تولید مازاد بر مصرف وجود ندارد. نبود سیاست خارجی در برنامه صادرات و توسعه صادرات و بی ثباتی بازار داخل در این امر صادر کنندگان را بر این داشته که صادر نکنند .
وی به اعتصاب کامیون‌داران که در جلسات دوماه گذشته نیز گوشزد شده بود اشاره کرد و گفت: تمام این مشکلات و نادیده گرفتن صنعت مرغداری و مصوبات موجود و عدم حمایت از تولید را با حضور مسولین استان استاندار، رئیس سازمان جهادکشاورزی و مدیران کل سازمانها توضیح دادم و نتیجه چیزی جز این وضع موجود، ورشکستگی تولید کننده و افزایش قیمت مرغ نشد .

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=5524

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.