• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
2
دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه :

سازمانهای مردم نهاد نقش بیشتری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفا کنند

  • کد خبر : 2417
  • 24 دی 1396 - 14:35

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از سازمان‌های مردم نهاد استان خواست با توجه به اولویت‌های استان در کنار دغدغه های زیست محیطی به دیگر مباحث اجتماعی نیز توجه داشته باشند . به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین، محمد حسین صادقی در نشست هم اندیشی مسئولین هسته های مردمی که در سالن جلسات دادسرای عمومی کرمانشاه […]

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از سازمان‌های مردم نهاد استان خواست با توجه به اولویت‌های استان در کنار دغدغه های زیست محیطی به دیگر مباحث اجتماعی نیز توجه داشته باشند .

به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین، محمد حسین صادقی در نشست هم اندیشی مسئولین هسته های مردمی که در سالن جلسات دادسرای عمومی کرمانشاه برگزار شد به استفاده سازمانهای مردم نهاد کرمانشاه از ظرفیت قانونی ماده ۶۶ قانون آئین دادرسی کیفری تاکید کرد و گفت:این قانون  باب جدیدی را باز کرده و اساسا به سازمان‌های مردم نهاد این اجازه را داده است که؛ طرح شکایت کنند، مدعی شوند، خواهان دادرسی شوند و در جلسه دادرسی نیز شرکت کنند .

وی یکی از محورهایی که می شود از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استفاده کرد را حمایت از اطفال عنوان کرد و گفت: در رسانه‌ها شاهد هستیم که بحث کودک آزاری در حال حاظر حساسیت‌های زیادی را ایجاد کرده و در کرمانشاه نیز از ابتدای سال ۴ مورد کودک آزاری داشته ایم .

دادستان کرمانشاه با اشاره به اینکه کودک آزاری توسط اقراب منصوبی و نزدیکان کودک اتفاق می افتد تصریح کرد: این امر چون در خفا است نهادهای تعقیب کننده مطلع نشوند و جزء جرائمی است که پنهان می ماند. و سمن‌های این حوزه می‌توانند به صورت جدی مطالبه‌گری داشته باشند و در بحث حقوق اطفال ، نوجوانان و زنان وارد شوند.

وی تاکید کرد: در ماده ۶۶ پیش بینی شده است که سازمانهای مردم نهادی که در اساس نامه آنها فعالیت‌های حمایت از اطفال و نوجوانان، زنان، اشخاص بیمار و ناتوان جسمی یا ذهنی، محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، بهداشت عمومی و حمایت از حقوق شهروندی پیش بینی شده است  می توانند از موارد تخلیفی که در این حوزه‌ها در سطح جامعه می بینند شکایت ،پیگیری و در جلسات دادرسی حضور پیدا کنند .

صادقی بیان داشت: انتظاری که از سمن ها وجود دارد این است که حس مسئولیت پذیری را در جامعه تقویت کنند تا مردم نسبت به محیط پیرامونشان بی تفاوت نباشند. محیط زیست طبیعی تا محیط زیست اجتماعی را به عنوان یک دغدغه به جامعه منتقل کنند و این حساسیت‌ها به عنوان یک فرهنگ مطالبه گری و پیگیری عمومی به وجود بیاید .

وی با اشاره به اینکه این موضوع در باورهای مذهبی ما نیز ریشه دارد گفت: امر به معروف و نهی از منکر  بیانگر حس مسئولیت پذیری نسبت به جامعه است که مورد توجه بزرگان دین اسلام بوده است .در جامعه قانون پذیری و آشنا بودن به حدود قانون را ترویج کنیم که هرکس باید هم حق و حد خود و دیگران را بشناسد .

این مقام قضایی استان پاره‌ای از مشکلات را عدم آگاهی از حقوق خود و دیگران عنوان کرد و افزود: این از جهل نسبت به حدود قانونی است که با همت و تلاش جمعی مرتفع می‌شود.

وی استفاده ابزاری کردن از ظرفیت گروه های مردم نهاد را جفا دانست و اظهار داشت: سمن ها از ظرفیت و توان خود تنها برای تحقق اهدافی که در اساس نامه پیش بینی شده است استفاده کنند و نه به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف خارج از برنامه اساس نامه به عنوان حیاط خلوت‌های سیاسی و هدفمند .

دادستان کرماناشاه با بیان اینکه در حوزه محیط زیست دغدغه های زیادی وجود دارد و در خیلی از جاها کاری که باید انجام نشده است خاطر نشان ساخت: نباید به سمتی برویم که انتظار داشته باشیم تمام مطالبات زیست محیطی حتما از طریق واکنش کیفری و با ابزار مجازات و تنبیه اصلاح شود خیلی از اینها فرآیند فرهنگ سازی نیاز دارند که باید توسط شما و افراد این دغدغه مند این حوزه انجام شود .

وی آسیبهای اجتماعی ار نیازمند توجه و  دغدغه بیشتر برشمرد و افزود: کرمانشاه نیاز به توجه بیشتری دارد باید با فوریت و جدید در مورد آسیبهای اجتماعی تدبیر و چاره اندیشی کنیم . در بحث حاشیه نشینی ، اعتیاد ، طلاق موضوعاتی است که اگر به عنوان یک دغدغه جدی به آن پرداخته نشود در آینده آثار بدتر خواهد داشت .

صادقی گفت: برای ساماندهی کودکان خیابانی ،کار انجام شده به اندازه ای نیست که شاخص باشد . ما وارد سیکل معیوبی شده ایم که معلوم نیست آینده آن چیست! تنها به فکر جمع آوری افراد آسیب دیده هستیم ولی برای مراحل بعدی که مهم‌تر است برنامه ای نداریم .

وی قربالگری ، آموزش، بازتوانی و خارج کردن کودکان کار را حوزه مغفول مانده در کرمانشاه خواند و تصریح کرد:  ۵۰۰ کودک کار در کرمانشاه وجود دارد که هر چند و قت یکبار توسط نیروی انتظامی و شهرداری جمع آوری می شوند مدت کوتاه در بهزیستی نگهداری می‌شوند و پس از رها شده دوباره به همین کار دست می زنند. این کار فایده ندارد توان ما را به خودش معطوف می کند بدون اینکه خروجی مطمئنی داشته باشد.

این مقام قضایی استان ساماندهی کودکان کار و خیابانی را از عهده دستگاه‌های دولت خارج دانشت و تاکید کرد: این حوزه نیازمند همت مردمی است. در حوزه آسیبهای اجتماعی نیازمند کمک هایی از جنس کمک هایی هستیم که در خصوص زلزله زدگان مردم انجام دادند. دستگاه قضایی نیز به آن دسته از افرادی که به صورت حرفه ای تحت تاثیر باندهای دیگر کاسبی می‌کنند ورود  بخورد می‌کند .

وی از سازمانهای مردم نهاد و انجمن‌های فعال اجتماعی استان خواست با بررسی بیشتر کودکان بی سرپرستی و یا بد سرپرست را شناسایی کنند و با استفاده از راهکارهای قانونی برای جدا کردن آنها از خانواده‎هایشان تلاش کنند.

صادقی گفت: افرادی که هنوز به سن بلوغ نرسیده‌اند و مدیریتی بر تربیتشان و جود ندارد مطمئن باشید یکی از بزهکاران حرفه‌ای کرمانشاه خواهند بود . این افراد حتی اگر استعداد ضعیفی در زمینه بزه داشته باشند در چند سال آینده از مشتریان ثابت ما خواهند شد.بیایید این ظرفیت به القوه را خنثی کنیم و نگذارید در آینده خودشان از بین ببرند و امنیت جامعه را تهدید کنند .

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=2417

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.