رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از بازسازی و تکمیل سیستم های آبیاری تحت فشارو شبکه ها در حوزه سامانه گرمسیری بعد از زلزله آبان ماه ۹۶ خبر داد که به صورت کامل انجام شده است.
به گزارش میلکان آنلاین ،دکتر خسرو شهبازی با بیان مطلب فوق طی گزارشی به اقدامات شاخص بعد از زلزله آبان ماه پرداخت و افزود: زلزله مخرب سال ۹۶ بسیاری از سیستم های آبیاری نوین، کانالها و شبکه های آبرسانی در حوزه آب و خاک را تخریب کرد که بلافاصله بعد از آن اتفاق بازسازی و تکمیل سیستمها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه قرار گرفت.
وی با اشاره به اقدام آبرسانی به باغات پیران که بر اثر زلزله تخریب شده بود خاطرنشان کرد: بازسازی و احیاء کانالهای تخریب شده آبشار پیران در منطقه ای صعب العبور و با ریسک بالا از نظر ریزش مجدد کوه، به طول ۱۵ کیلومترانجام گرفت که منجر به آبرسانی به بیش از ۵۰۰هکتار باغات روستاهای پیران، کلاه مال و… شده است.
شهبازی با بیان اینکه ایستگاههای پمپاژ اب نیز در زلزله آسیب دیدند تصریح کرد: بازسازی ونوسازی ایستگاه پمپاژ، پمپ برق و تجهیزات ایستگاه پمپاژ قراویز و قرهبلاغ شهرستان سرپل ذهاب به سرعت انجام شد که منجر به آبرسانی به ۱۵۰ هکتار باغات مثمر شهرستان مذکور گردید.
شهبازی در ادامه به سایر اقدامات در حوزه آب و خاک بعد از زلزله پرداخت و اضافه کرد: لایروبی مسیرها برای جلوگیری از خسارت احتمالی سیل در بیش از۵۰ روستا صورت گرفت که بمنظور پیشگیری از ورود سیلاب به مناطق اسکان حادثه دیدگان و در شرایطی انجام شد که بسیاری از مسیرها در اثر زلزله، ریزش آوار و رانش کوه مسدود شده بودند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در حوزه دامی نیز با احداث ۲۳۰ مورد جایگاه دامی دائم (به صورت تری دی پنل) در روستاهای محروم و دورافتاده شهرستان ثلاث باباجانی توسط خیرین در حال اجرا و اقدام میباشد.
شهبازی با اشاره به سایر امدادرسانی ها بعد از زلزله افزود: بیش از ۱۳ هزار عدد گونی بصورت رایگان جهت کیسه گیری جو در شهرستانهای زلزله زده در بین دامداران از محل کمکهای مردمی انجام گرفت.
وی همچنین به احداث ۲۲۲ مورد جایگاه موقت دام (کانکس) در منطقه سردسیری شهرستان سرپلذهاب و دالاهو اشاره داشت که با مشارکت خیرین انجام گرفت و در این خصوص تعداد ۱۵۰ واحد نیز توسط خیرین در دست ساخت میباشد.
شهبازی با اشاره به توزیع بیش از ۱۰۰۰ رول نایلون جهت محافظت از اماکن دامی و انبارهای علوفه در مناطق زلزلهزده خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جوی و در پیش بودن فصل پائیز و زمستان بعد از زلزله به صورت فوری در بین دامداران توزیع گردید.
وی خاطر نشان کرد: همچنین ۴۰۰۰ تن علوفه (جو) رایگان تامین و تا پایان سال ۹۶ در بین دامداران شهرستانهای توزیع گردید.
شهبازی در پایان از ساماندهی، ارسال و توزیع کمکهای مردمی ارسالی توسط همکاران و سازمانهای جهاد کشاورزی سایر استانها به مناطق زلزلهزده در دوران بحرانی پس از زلزله خبر داد و افزود: در این راستا تعداد ۴۷ کامیون شامل: اقلام خوراکی، پتو، چادر، لوازم بهداشتی، پوشاک، لوازم گرمایشی، شیرخشک و …) توزیع شد.