سرویس اجتماعی – به گزارش خبرنگار میلکان، شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه در نشست خبری با اشاره به اینکه هر ساله 16 اکتبر از سوی فائو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، افزود: شعار امسال روز جهانی غذا ” آب و هوا درحال تغییر است، کشاورزی هم باید تغییر کند” است که در ایران این روز را ” اصلاح الگوی مصرف در جهت ارتقای جامعه” نامگذاری کرده اند.
وی ضمن تشریح برنامه های هفته غذا در استان ادامه داد: برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان در زمینه محصولات و کالاهای سلامت محور از 24 لغایت 26 مهر ماه با حضور صنایع تولیدی استان و ادارات و دستگاه هایی که در تولید غذا نقش دارند در قالب 56 غرفه در محل نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه و همزمان در شهرستان های استان از مهمترین برنامه های این هفته در کرمانشاه خواهد بود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه از برگزاری صبحانه سالم در استانداری کرمانشاه با حضور استاندار و معاونین وی و برگزاری برنامه های آموزشی در مدارس و ادارات مرتبط با حوزه غذا خبر داد و تصریح داشت: متاسفانه الگوی غذایی مناسبی در کشور وجود ندارد بطوریکه 76 درصد از بیماریهای غیرواگیر در کشور با نوع تغذیه ارتباط دارند که شایع ترین این بیماری ها، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت است.
وی با ارائه آمارهایی از بالا بودن مصرف قند، چربی و نمک در کشور و استان انتقاد کرد و اظهار داشت: میزان متوسط مصرف سرانه قند در دنیا 45 و کشور 66 گرم، میزان متوسط مصرف سرانه نمک در دنیا 5 و در کشور 12/5 گرم، میزان متوسط مصرف سرانه چربی در دنیا 15، در کشور 50 و در کرمانشاه 67 گرم است.
مستوفی بر لزوم فرهنگ سازی و آگاه ساختن مردم از مخاطرات چربیها، نمک و قند تاکید کرد و گفت: براساس چشم انداز برنامه ششم توسعه کشور میزان مصرف نمک در کشور باید 30 درصد کاهش یابد و میزان اسیدهای چرب ترانس را در حوزه صنایع غذایی به 3 درصد تقلیل دهیم که برای رسیدن به این مهم نیازمند مشارکت مردم و همه دستگاه های مرتبط هستیم.
وی خاطر نشان ساخت: ما با اصلاح الگوی مصرف خود می توانیم 90 درصد از بیماری های قلبی و 80 درصد از دیابت را کم کنیم.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه به معدوم سازی 5 میلیون و 546 هزار و 290 نخ سیگار در طی سال گذسته در استان کرمانشاه اشاره کرد و یادآورشد: توقیف و امحای 637 تن مواد غذایی و 4 هزار و 95 قلم کالا در 6 ماهه اول سالجاری از دیگر فعالیت های این معاونت بوده است.
وی از نظارت بر 187 واحد تولید محصولات سلامت محور استان خبرداد و گفت: از ابتدای سالجاری 389 مورد نمونه برداری از محصولات پرمصرف مردم صورت گرفته و موارد عدم انطباق نیز به مراجع قضایی معرفی شده اند.
به گفته این مسئول هم اکنون 15 محصول پر مصرف کشاورزی از نظر نیترات، فلزات و باقی مانده سموم در استان آزمایش می شوند که متاسفانه محصولات کشاورزی استان وضعیت مناسبی از این نظر ندارند و باید چاره اندیشی شود.
مستوفی در پایان از افزایش آزمایشات محصولات کشاورزی از 15 به 19 محصول در سالجاری خبرداد.
یک مسئول در معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه:
اصلاح الگوی مصرف غذا ۹۰ درصد بیماری های قلبی را کاهش می دهد

سرویس اجتماعی – به گزارش خبرنگار میلکان، شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه در نشست خبری با اشاره به اینکه هر ساله 16 اکتبر از سوی فائو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، افزود: شعار امسال روز جهانی غذا ” آب و هوا […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=142
- ارسال توسط :
- 1869 بازدید
- بدون دیدگاه