میلکان – گروه اقتصادی
یکی از زیانهایی که اتفاقات آبان ماه به جامعه و حتی دولت وارد کرد قطع کردن اینترنت بود. قطعی اینترنت در این حجم و زمان برای اولین بار بود که در ایران اتفاق می افتاد و خارج از انتظار همگان به ویژه فعالین حوزه اینترنت و کسب و کارهایی بود که ارتباطات خود با مشتریان را به این شبکه جهانی گره زده بودند.
مدیر عامل شرکت تک نت (حسابگر پردازغرب) در گفتگو با خبرنگار میلکان گفت: اینترنت شبکه و سیستم ارتباطی جهانی است که باعث میشود تمام دنیا با هم در ارتباط باشند. در این دنیای در هم تنیده اینترنت، می بینیم که شبکههای اجتماعی بزرگی مثل فیس بوک و اینستا گرام وجود دارند که باعث می شود محدودیت مکانی نداشته باشید. مردم عصر جدید از این ابزارها برای رونق و ایجاد و گسترش کسب و کارها استفاده می کنند.
مهندس کرانی با اشاره به قطع اینترنت اخیر، بیان داشت: این اتفاق باعث شد خیلی از شرکتهای نو پای اینترنتی و دیجیتال ماکتینگها دچار مشکل شوند و اطمینان و امیدی که برای تداوم کسب و وکارهایشان وجود داشت از بین برود.
وی تصریح کرد: چون از قبل آمادگی برای این مسئله وجود نداشت خیلی از کارها دچار اختلال شد. اشخاصی که می خواستند با کانال تلگرامی، صفحات اجتماعی و سایت ها اقدام به فروش کالا و خدمات بکنند دچار مشکل شدند. مسئله این بود که مخاطبین و مشتریان دسترسی هایشان را از دست دادند وهزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شد. هم چنین به کسب و کارهایی که مستقیم با مبنای اینترنت در ارتباط هستند نیز ضرر و زیان مالی فوق العاده زیادی تحمیل شد.
مدیرعامل شرکت حسابگر که از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را در حوزه کار آی تی وتلکامین کیشن از کرمانشاه آغاز کرده است بیان داشت: اینترنت مثل برق یا آب برای مردم ضروری شده است.
فرض کنید یک هفته برق قطع باشد چه احساسی دارید؟ حس برگشت به صد سال قبل.
وی گفت: برخی شرکت ها در همین قطعی یک هفته ای می خواستند کارمندهایشان را بفرستند به مرخصی بدون حقوق چون هیچ اطمینانی وجود ندارد که درآینده چه اتفاقی می افتد. یاس و ناامیدی در خیلی از شرکت های فعال پیش آمد.
این شرکت ها دیگر امید و اطمینانی به آینده کاری خود ندارند، حتی همین حالا ممکن است با ترس و نگرانی به کار ادامه بدهند.
مهندس کرانی با اشاره به راه اندازی شبکه ملی اظهارداشت: شبکه ملی نواقص زیادی دارد. درست است که نصفه ونیمه بعضی موارد مثل کارهای بانکی و شبکه اجتماعی داخلی را در بستر این اینترنت فعال کردند اما این نمی تواند نیاز های کل جامعه را برطرف کند.
جامعه نیاز به این دارد که با شبکه های جهانی در ارتباط باشد و کار کند.خیلی از شرکت های بازرگانی به ارسال یک ایمیل نیاز داشتند که بتوانند کالا را از گمرک ترخیص کنند، بفرستند و یا در بازارهای جهانی خرید و فروش کنند.
وی افزود: ما به عنوان یک کشور نمی توانیم ارتباط مان را با دنیای خارج قطع کنیم و بگوییم: «ما یک جزیره مستقل هستیم و ازتمام دنیا منفک هستیم. اگرارتباطی وجود نداشته باشد برای ما مشکلی پیش نمی آید».
واقعیت این است که دنیا امروزاز دهکده جهانی نیز کوچکترشده است و همه ما باهم در ارتباط هستیم. اخبار، اطلاعات، روابط مالی و کاری به صورت کامل درهم تنیده شده است. تمام شرکتها همین وضعیت را دارند باید این ارتباط وجود داشته باشد .
این کار آفرین حوزه IT با اشاره به اینکه تعدادی از سایت ها و اپلیکیشن های خارجی به ویژه نرمافزار و اپ های آمریکایی ارتباطات ما را قطع کرده اند یاد آور شد: آنها خدماتی به ما نمیدهند، ما نیز خودمان یک تحریم دیگر اضافه کردیم، ارتباطات خودمان با دنیای خارج را قطع کردیم یعنی نه ارتباطات ایمیلی، بانکی و امثالهم را داشتیم نه اینکه دیگر اخبار و اطلاعاتی بدست می آوردیم و یا می فرستادیم.
این کار باعث شد خود تحریمی پیش بیاید وعملا خودمان را از تمام دنیا ایزوله کنیم.
وی با اشاره به اینکه همین مدت کوتاه ضرر و زیانهای زیادی برای همه شغل هایی که مستقیما با اینترنت در ارتباط بودند ایجاد کرد گفت: دیتا سنتر خیلی از سایت ها خارج از کشور هستند ولی چند سالی هست که تلاش شد خیلی از سایت ها و اپلیکیشنهارا به داخل ایران منتقل کنند واز دیتا سنتر های ایرانی هاست کنند.ایده دیتا سنتر ایرانی یک ایده خیلی خوبی است. خیلی از کشورها هستند که همین ایده را دارند و برای محافظت از اطلاعات، دیتا سنترهای داخلی کشور خود را می گیرند. آمریکا نیزهمین قضیه را رعایت می کند و بخاطر اینکه زیر ساخت های خوبی دارند اکثر سایت ها و شرکت ها دیتاسنتر مستقل خودشان را دارند مانند:گوگل، فیس بوک، مایکروسافت و…
وی در خصوص اینکه چه تدبیری باید اندیشیده شود تا این ضرر و زیانها به حداقل برسد گفت: تغییراتی ایجاد شده و تصور ما این است که مشترکین تجاری و مشترکین اداری را از مشترکین خانگی تفکیک کنند. من فکر می کنم برنامه ریزی شده که اگر یک زمانی مشکلی پیش بیاید اینترنت مشترکین اداری و تجاری را قطع نکنند تا ضرر و زیان کمتر باشد. ولی بعید میدانم آثارش به این راحتی از بین برود.
زمانی خیال همه راحت می شود که مطمئن باشند دیگر این مسئله پیش نمی آید.
استفاده از اینترنت در خیلی از جاها برای کسب و کارهای خانگی است و رسمی نیست؛ مثلا کسی که در خانه صنایع دستی درست می کند برای خودش کسب وکار کوچکی راه انداخته و راضی است.در فضای مجازی می فروشد و چرخ زندگیاش را اینطوری می چرخاند.با این وضعیت اقتصادی دولت، برای ایجاد هر شغل در صنایع سنگین حداقل باید ۷۰ میلیون تومان هزینه کرد اما این افراد بدون اینکه زحمتی برای دولت داشته باشند اشتغال ایجاد کرده اند. قطعی اینترنت عملا باعث می شود خیلی از کار ها دچار مشکل شوند. این کار باعث یاس و سر خوردگی می شود. ما باید به آینده اطمینان و امید داشته باشیم که بتوانیم برنامه ریزی کنیم.وقتی به عوامل خارجی غیر قابل پیش بینی برخورد کنیم نمی توانیم برای آن راهکاری داشته باشیم.
کرانی با بیان اینکه پنج – شش سالی است که در ایران نیزقضیه وجوددیتاسنتر بومی مطرح شده است اظهارداشت: خود ما دنبال این قضیه هستیم که برای کرمانشاه یک دیتاسنتر بخش خصوصی راه اندازی کنیم. در مرحله کارهای تحقیقاتی هستیم و قصد داریم این را راه اندازی کنیم .
سرمایه گذاری بخش دولتی کند و پر دردسر است. پروژه ای که تعریف می شود ۲۰سال طول می کشد تا اجرایی شود این بخشها برنامه کوتاه مدت ندارند. بخش خصوصی به سود و زیان خود می اندیشد و بهترین و سریعترین راهکار برای رسیدن به نتیجه را در نظر می گیرد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۴ در تمام کشور فعالیت داشته و۹۰نفر نیروی بیمه شده دارند که اکثرا کرمانشاهی هستند گفت: هفت دفتر در قسمت های مختلف ایران فعال هستند و خوشحالیم پایه شرکت در کرمانشاه بوده و از کرمانشاه شروع کرده ایم .
این شرکت کاملا خصوصی است و تصمیم داریم در استان اولین دیتاسنتر بخش خصوصی را راهاندازی کنیم. دیتاسنترهای موجود توسط بخش دولتی اداره می شود که معمولا کارایی لازم را نداشته خدمات خوب و یا قابل رقابتی ارائه نمیدهد.
برنامه داریم دیتا سنتری با ۱۰ رک راه اندازی کنیم که هرکدام۴۰ یونیت دارد و مجموعا با این ظرفیت می توانیم تعداد حداقل ۲۰۰ سرور یا تجهزات روتر و… را داشته باشیم.
یکی از مواردی که ما نیاز به همکاری بخش دولتی داریم این است که شهرداری اجازه این را به ما بدهد بتوانیم حفاری کنیم و فیبر بکشیم و بعضی از تسهیلات برای کار این چنینی در نظر بگیرند.
این کارآفرین کرمانشاهی افزود: از مدیران استان انتظار داریم در ایجاد این زیر ساخت برای استان ما را همراهی کنند و در ایجاد زیر ساختها تسهیلات لازم را در نظر داشته باشند.
مدیرعامل شرکت حسابگر تصریح کرد: مخابرات در قبال سیم مسی، کابل مسی و برخی ابزارهای ارتباطی که دارد در مقابل بخش خصوصی انحصارهایی را دارد. اما از زمانی که تکنولوژی های جدید مانند LTE و وایرلس به بازار نیامده بود این انحصار پررنگ تر بود ولی با آمدن تکنولوژی های lte ، وایرلس، ۴Gو شاید بزودی ۵Gباعث شود این انحصار کمرنگ بشود.
وی با اشاره به اینکه سازمان تنظیم مقرارت مقداری کارها را تسهیل کرده است گفت: این سازمان سعی دارد از بخش خصوصی حمایت کند.
مدیر عامل شرکت تک نت ( حسابگر پردازغرب) در گفتگو با میلکان مطرح کرد:
قطع اینترنت امید و اطمینان کسب و کارهای اینترنتی را از بین برد

میلکان – گروه اقتصادی یکی از زیانهایی که اتفاقات آبان ماه به جامعه و حتی دولت وارد کرد قطع کردن اینترنت بود. قطعی اینترنت در این حجم و زمان برای اولین بار بود که در ایران اتفاق می افتاد و خارج از انتظار همگان به ویژه فعالین حوزه اینترنت و کسب و کارهایی بود که […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=8697
- ارسال توسط : ظهور
- 368 بازدید
- بدون دیدگاه