نماینده مردم کرمانشاه درمجلس شورای اسلامی در همایش روسای صنعت،معدن وتجارت کشور که در سالن بازرگانی شهرکرمانشاه برگزار شد اظهار داشت:درابتدای انقلاب باوجود اینکه مبانی نظری و تئوری نداشتیم بیشتر عمل میکردیم وکمتر سخن میگفتیم. برخلاف این دوره که باوجود مبانی های بسیاری چون سندچشم انداز،برنامه های توسعه،اقتصاد مقاومتی و…کمتر عمل میبینیم.
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ،عبدالرضا مصری اظهار داشت: حتی اگر کشوری به سرطان اقتصادی دچارباشد اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش آن است.اقتصاد مقاومتی درکشور ما فقط در حد تعریف و تمجید باقی مانده است. اگر به آن عمل کنیم بزرگترین مشکل کشور که همان اشتغال است رفع میشود زیرا ستون فقرات اقتصاد مقاومتی تولید ملی است.
وی افزود: برگزاری این همایش ها هرچند مفید است اما تا زمانی که عملی نشوند کمکی به حل مشکل نمیکنند وبه جای برگزاری این همایشها باید تمام توجهمان به سمت رفع مشکلات تولید واشتغال معطوف شود.
این عضو کمیسیون رفع موانع تولید در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باتوجه به شرایط موجود در کشور اگرنمیتوان شرایط را برای تولید کننده داخلی مثل تولیدکننده خارجی کرد گفت: باید شرایطی فراهم شود که با وضع تعرفه و جلوگیری از قاچاق شرایط محصولات خارجی مثل تولیدکنندهگان داخلی شود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی بیان داشت:برای تولیدکنندگان داخلی و خارجی یک سری متغیرهای ثابت وجود دارد مثل میزان سرمایه،قیمت پول ،بازارفروش،قوانین و…اما هزینه تولید برای آنها یکسان نیست . به همین دلیل امروزه شاهد هستیم که برخی تولیدکنندگان ما کالای خود را درکشورهای خارجی همچون چین بسیار ارزان تر تولید می کنند وهمان جنس هارا با برند ایرانی درایران به فروش میرسانند.
مصری دلیل این کار را برابر نبودن شرایط تولیدکنندگان داخلی وخارجی دانست و افزود:تولیدکننده داخلی باید ازسود تسهیلاتی که گاه تا۲۵درصد نیز میرسد استفاده کند و امکان صادرات گسترده را نیز ندارد لذا توجیهی برای تولید درایران برای آنان وجود ندارد حال آنکه در کشورهایی همچون چین نرخ تسهیلات بین ۲تا۳درصد است ضمن اینکه تولیدکننده میتواند به دلیل تولید انبوه سود بیشتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد:تغییر نکردن قوانین ومقررات کلی به نفع تولید کننده نیز از عوامل پیشگیرانه برای سرمایه گذاران است علاوه براین مشکل وضع آیین نامههای سلیقه ای و لحظه ای باعث ترس سرمایه گذار میشود ولی اگر بتوانیم به تولیدکننده اطمینان بدهیم که درصورت تولید محصولش درایران نمونه خارجی آن یا وارد بازار نخواهد شد و یا باتعرفه های بالا وارد خواهدشد گامی درجهت تشویق سرمایه گذاران برداشته ایم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی رفع موانع تولید را نیازمند اصلاح متغیردانست و گفت کشوری که تولید محور حل مشکل اشتغال آن است نباید سالیانه حدود ۵۰ ملیارد دلار کالای مصرفی واردات و ۲۵ ملیارد دلار ورود کالای قاچاق داشته باشد.
مصری در پایان سخنان خود برای حل این مشکل به دولت پیشنهاد کرد:ضمن حمایت از تولیدکننده های داخلی و حل مشکلات بانکی ومالیاتی آن ها با ایجاد تعرفه هایی برای تولیدکننده خارجی یاری دهنده این سرمایه های مهم کشور باشد.
خبرنگار : فاطمه روح القدس