رشد ۶٫۴ درصدی نرخ بیکاری استان کرمانشاه در آمار میانگین سالانه نرخ بیکاری سالهای ۸۵تا ۹۰ در مقایسه با ۹۰تا ۹۵ .
به گزارش خبرنگار میلکان به نقل از معاونت هماهنگی برنامه و بودجه استان کرمانشاه نرخ بیکاری استان کرمانشاه بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ ، ۲۵٫۱ اعلام شده است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در این سرشماری ۲ برابر متوسط کشوری است . هرچند طی ده سال گذشته بر اساس آمار سرشماری تغییر چشمگیری نداشته و هر پنج سال یک واحد اضافه شده است اما در حال گرفتن فاصله معناداری با دیگر استانهای کشور هستیم.
نرخ بیکاری استان در فصل های پاییز و زمستان، با اختلاف ۵ درصدی همواره بالاتر از فصل های بهار و تابستان قرار داشته و در سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ ، با اختلافی اندک، تقریباً برابر بوده اند که یکی از مهمترین دلایل آن، ساختار اقتصادی و معیشتی کشاورزی استان و بروز پدیده بیکاری فصلی در فصل های پاییز و زمستان در استان می باشد.حدود ۲۰درصد از جمعیت فعال استان تنها نیمی از سال به فعالیت مشغول هستند.
میانگین نرخ بیکاری سالانه استان نیز در سال های ۸۵ و ۹۰ تقریباً برابر بوده اما در سال ۹۵ به طرز چشمگیر و با روندی صعودی افزایش یافته است که از دلایل آن بروز و تشدید تحریم ها، مشکلات ناشی از طرح هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی و همچنین کاهش سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی -به ویژه صنعت و کشاورزی- می باشند که بر افزایش بیکاری استان تأثیر گذار بوده است.
میزان نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۳٫۲ درصد است که در این زمان،متوسط نرخ بیکاری کشور ۱۲٫۸ درصد بوده است. این نرخ در سرشماری سال ۱۳۹۰ برابر با ۲۴٫۶ درصد برای استان و ۱۴٫۸ درصد برای کشور می باشد و متأسفانه در سرشماری سال ۱۳۹۵ این نرخ به ۲۵٫۱ درصد رسیده که رتبه اول استان در سطح کشور در میزان درصد بیکاری را با خود به همراه داشته، در این سرشماری میانگین نرخ بیکاری کشوری ۱۲٫۶ درصد اعلام گردیده است. نرخ بیکاری استان در سرشماری های مذکور همواره دارای روندی رو به رشد، صعودی و در سطحی بسیار بالاتر در حدود دو برابر سطح کشوری قرار دارد که نشان دهنده وضعیت بسیار نامطلوب استان در این زمینه می باشد.
در این گزارش مسائل و مشکلات حوزه سرمایه گذاری استان، مشکلات متعدد و ساختار نامناسب حاکم بر فضای کسب و کار استان ، عدم تخصیص بهینه منابع و ناکارآمدی نظام اداری در دستیابی به اهداف تعیین شده برای آن در سطح استان ، سطح پایین درآمدی استان و بالتبع پایین بودن میزان سپرده گذاری و منابع تسهیلات دهی بانک ها، مشکلات موجود در بخش های مختلف اقتصاد به ویژه صنعت استان بدلیل اعمال تحریم های بین المللی، عدم تطابق بین رشتههای تحصیلی و نیازهای بازار کار استان، سطح پایین مشارکت و اشتغال زنان در اکثر فعالیتهای اقتصادی در شهرستانها، مهاجرت نخبگان و سرمایه گذاران از استان به خارج از کشور و سایر استانها،شرایط نامطلوب کشور عراق و تاثیر سوء آن بر مبادلات تجاری مرزی و ضعف فرهنگ کار در استان به عنوان برخی عوامل موثر بر وجود نرخ بیکاری در استان کرمانشاه ذکر شده است.