• امروز : دوشنبه - ۲۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 17 February - 2025
3

راه‌اندازی پژوهشکده کرمانشاه شناسی، یک ضرورت مهم توسعه‌ای

  • کد خبر : 45149
  • 17 دی 1403 - 14:32
راه‌اندازی پژوهشکده کرمانشاه شناسی، یک ضرورت مهم توسعه‌ای

یادداشت: شورش فرامرزی – صاحب‌نظر و کارشناس حوزه توسعه شهری راه‌اندازی پژوهشکده کرمانشاه‌شناسی به عنوان یک اولویت بسیار مهم توسعه‌ای، سالیان درازی است که در استان ما به دست فراموشی سپرده شده است. این مراکز پژوهشی معمولاً با محوریت دانشگاه‌های هر استان تشکیل می‌شوند. به عنوان نمونه پژوهشکده کردستان شناسی با محوریت دانشگاه کردستان سال‌هاست […]

یادداشت: شورش فرامرزی – صاحب‌نظر و کارشناس حوزه توسعه شهری

راه‌اندازی پژوهشکده کرمانشاه‌شناسی به عنوان یک اولویت بسیار مهم توسعه‌ای، سالیان درازی است که در استان ما به دست فراموشی سپرده شده است. این مراکز پژوهشی معمولاً با محوریت دانشگاه‌های هر استان تشکیل می‌شوند. به عنوان نمونه پژوهشکده کردستان شناسی با محوریت دانشگاه کردستان سال‌هاست به شکل بسیار گسترده‌ و اثرگذاری در حوزه تاریخ و فرهنگ، مطالعات راهبردی و توسعه، زبان شناسی، زیست محیطی و … مشغول فعالیت است و علاوه بر آن یک مرکز کردستان شناسی هم در زیرمجموعه دانشگاه آزاد آغاز به کار کرده است.

مرکز لرستان شناسی هم در قالب دانشگاه لرستان چند سالی است که فعالیت های خود را به شکل پر رنگی در حوزه‌هایی؛ مانند: بزرگداشت مفاخر، برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی در گستره مناطق لرنشین کشور دنبال می‌کند. در ایلام هم حول محور فصلنامه مطالعات ایلام شناسی در طول یک دهه اخیر به صورت مستمر در حوزه های مختلف باستان شناسی، تاریخی، فرهنگی و هویتی به تولید محتوا پرداخته است و همین مجموعه به دنبال راه اندازی مرکز ایلام شناسی است.

نتیجه طبیعی تداوم این رکود و سکون، کمرنگ شدن مرکزیت فرهنگی، هویتی و اقتصادی و خدماتی کرمانشاه در غرب کشور بوده و این روند فعلی، آسیب‌های توسعه‌ای و اقتصادی بسیار مهمی در برداشته و دارد.

با توجه به تغییرات در جو مدیریتی استان و به تبع آن دانشگاه‌های استان ، انتظار می‌رود دانشگاه رازی و دانشگاه آزاد استان به این روند ساکن و رخوت پایان دهند و به وظیفه ویژه خود در قبال توسعه این مرز و بوم ارزشمند در این حوزه عمل کنند و پژوهشکده های کرمانشاه‌شناسی را چه بهتر که در هر دو دانشگاه راه‌اندازی کنند.

این مجموعه‌ها در صورت وجود عزم جدی ، امکانات زیرساختی و سخت افزار مناسب ، ظرفیت‌های علمی ویژه و اساتید فاخری که در اختیار دارند، به راحتی قادر به راه اندازی این مجموعه هستند.  ولی متاسفانه طی این سال‌ها برای راه اندازی مرکز کرمانشاه شناسی در مدیریت دانشگاه رازی و دانشگاه آزاد متاسفانه دغدغه جدی وجود نداشته است.

امیدواریم به منظور شناخت و برنامه ریزی برنامه توسعه همه جانبه کرمانشاه به زودی شاهد راه‌اندازی پژوهشکده کرمانشاه‌شناسی با محوریت دانشگاه‌های استان باشیم.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=45149

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.