مديرکل ميراث فرهنگي استان کرمانشاه در نشستي خبري از رشد ۳۰ درصدي اعتبارات اين اداره کل و سرمايه گذاري ۲۱۵ ميليارد توماني در تاسيسات گردشگري استان در سال ۹۶ خبر داد.
به گزارش میلکان آنلاین، جليل بالايي روز چهارشنبه ۲۷ دي ماه در نشست خبري با اصحاب رسانه مباحثي همچون اشتغال و رونق توليد، بررسي کمک هاي فني و اعتباري، توسعه بوم گردي استان، بررسي ميزان اعتبارات اداره کل در سال ۹۶، برنامه هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي، گردشگري و سرمايه گذاري در سال جاري، آخرين وضعيت تاق بستان، تکيه معاون الملک و کريدور گردشگري بيستون و تاق بستان و … را با ارايه گزارش وپاسخگويي به سوالهاي خبرنگاران تشريح نمود.
ترک خوردگي و کپک زدگي تاق بستان صحت ندارد
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه پيرامون انتشار اخبار ترک خوردگي و کپک زدگي تاق بستان، اظهار داشت: کپک زدگي، ترک خوردگي و سيمانکاري تاق بستان از ريشه کذب است و چنين چيزي صحت ندارد.
او با اشاره به بازديد کارشناسي از اين اثر تاريخي، افزود: يک اثر سنگي که در معرض گرما، سرما و فضاي باز قرار دارد ممکن است خزه اي، جلبکي و يا اتفاق اين چنيني هم براي آن بيفتد ولي اصل اين موضوع رد مي شود.
بالايي با تاکيد بر اينکه ما هيچ مرمت و سيمانکاري در چند سال گذشته در اين مجموعه نداشته ايم، تصريح کرد: اداره کل ميراث فرهنگي هيچ کار مرمتي حداقل بعد از ۱۳۶۰ در آنجا انجام نداده است و اصولاً فاز مرمتي الان در دستور کار ما نيست.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در ادامه عنوان کرد: فعلاً مطالعات دفع خطرهاي احتمالي همچون آب و سنگ هاي بالادستي و بحث حفظ وضع موجود و نگهداري، اولويت هاي کاري ما در اين مجموعه بوده است.
بالايي مجدداً با تاکيد بر اينکه، کل خبر ترک خوردگي و کپک زدگي تکذيب مي شود، افزود: از رئيس پايگاه تاق بستان خواسته شده است در مصاحبه اي تخصصي و کارشناسي در اين خصوص به صورت کامل روشن گري نمايد.
فاز يک مطالعات کريدورگردشگري بيستون – تاق بستان روبه اتمام است. بالايي همچنين درخصوص آخرين وضعيت کريدور گردشگري بيستون – تاق بستان اظهار کرد: اين طرح در دهه هاي مختلفي مطرح و سپس بدون نتيجه مسکوت مانده بود.
مديرکل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ادامه داد: سال ۹۰ و در سفر مقام معظم رهبري به استان کرمانشاه موضوع عقب نشيني پادگان هاي مسير از ايشان درخواست مي شود و پس از موافقت ايشان طرح قوت مي گيرد. او افزود: راه و شهرسازي به عنوان متولي اجراي اين طرح، در زمان استاندار سابق گزارش فاز صفر مطالعات طرح را در کارگروه گردشگري مطرح کرد و به تصويب رسيد. بالايي اضافه کرد: در حال حاضر کار نقشه برداري طرح به اتمام رسيده و مطالعات فاز يک نيز ۷۰ درصد پيشرفت دارد که پس از آماده شدن در کارگروه گردشگري استان مطرح خواهد شد. به گفته مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، اين طرح داراي دو بخش است که بخش عمده آن شامل ساخت اقامتگاه ها و ظرفيتهاي گردشگري توسط سرمايه گذاران و با ارائه تسهيلات ارزان قيمت به آنان انجام مي گيرد و بخش زيرساختي مانند ايجاد زيرگذر در ورودي بيستون و ساماندهي ميدان امام(ره) تا سه راهي جاده قديم توسط اداره راه وشهرسازي و شهرداري انجام خواهد گرفت.
اشتغال و رونق توليد با ۱۰۰ ميليارد تسهيلات ارزان
بالايي در اولين بخش از گزارش خود با بيان اينکه اين روند با توجه به تعهدات دولت به ماه هاي پاياني ۹۶ رسيده و در سال ۹۷ نيز ادامه خواهد داشت، در خصوص تسهيلات توسعه روستايي در بخش هاي گردشگري و صنايع دستي اظهار داشت: در مجموع از کل تسهيلات روستايي که در استان پيش بيني شده است ۲۰ درصد آن به بخش گردشگري و توسعه صنايع دستي اختصاص خواهد يافت که در گام نخست با توجه به تخصيص اوليه اي که داده شده است، ما ۳۵ ميليارد تومان تخصيص در اين دو بخش را خواهيم داشت و در مجموع بعد از تخصيص کامل منابع توسعه روستايي ما ۱۰۰ ميليارد تومان خواهد بود که سود تسهيلات در مناطق مرزي ۴درصد در ساير مناطق روستايي ۶ درصد و در بخش سرمايه در گردش ۱۰ درصد خواهد بود که يک فرصت استثنايي براي توسعه گردشگري روستايي و تقويت صنايع دستي را به دنبال دارد.
او تاکيد کرد: همه روستائياني که در بحث گردشگري و صنايع دستي ظرفيت دارند، مي توانند با مراجعه به ادارات شهرستان و اداره کل اين مساله را پيگيري نمايند.
اختصاص۱۰ ميليارد تومان کمک هاي فني و اعتباري
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در خصوص کمک هاي فني واعتباري اظهار داشت: در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه ۱۰ ميليارد تومان کمکهاي فني و اعتباري اختصاص يافته است که اين رقم در گام نخست باعث جذب ۱۰۰ ميليارد تومان تسهيلات توسط بانک هاي عامل مي گردد و اصل ۱۰ ميليارد تومان به عنوان تامين بخشي از اصل سود که بين ۲ تا ۹ درصد تسهيلات است توسط دولت تامين مي گردد و لذا ما شاهد تسهيلات ۹ تا ۱۶ درصدي در استان خواهيم بود. او تاکيد کرد، اميدواريم صاحبان و مالکان بناها و ساختمان هاي قديمي و تيمچه هايي که در اطراف بازار کرمانشاه بودند بتوانند با استفاده از اين تسهيلات باعث رونق اين مجموعه ها شوند.
۵۱ اقامتگاه بوم گردي در دست اقدام
بالايي در ادامه با اشاره به رويکرد استان در گسترش اقامت گاه هاي بوم گردي، گفت: از آبان ۹۵ اين کار را شروع کرديم که الان با قدرت در حال پيگيريست،
او تصريح کرد: ما در مجموع تقاضاهايي که در اين حوزه در حال حاضر در دست بررسي داريم و مجوزهاي اوليه و موافقت اصولي براي آن ها صادر شده است، الان ۵۱ تقاضا مورد موافقت قرار گرفته است که در ۳۴ روستا و ۸ شهرستان پراکنده شده اند.
او با بيان اينکه الان پنج اقامتگاه بومگردي در سطح استان فعال هستند، بيان داشت: ما معتقديم اين مجموعه ها در عين حال که اقامتگاه هستند مي توانند در بحث فروش محصولات روستا، صنايع دستي و ارايه آداب و رسوم و آئين هاي محلي به گردشگران تاثير گذار باشند.
رشد ۳۰ درصدي اعتبارات ميراث فرهنگي در سال ۹۶
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه پيرامون اعتبارات زيرساخت هاي گردشگري استان در سال ۹۶ اظهار داشت: در سال ۹۶ در مجموع اعتبارات استاني، نفت و گاز و متوازن ۲۸ ميليارد و ۴۰۰ ميليون تومان به اين اداره کل اختصاص يافته است که با رشد ۳۰ درصدي نسبت به سال ۹۵ همراه بوده که در ۱۰ سال گذشته کم نظير بوده است.
بالايي با اعلام اينکه حدود ۲۳ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان از اين اعتبارت هزينه بناهاي اولويت دار مي شود، تصريح کرد: معبد آناهيتا ۲ ميليارد تومان، بيستون ۶ ميليارد تومان، تاق بستان ۹ ميليارد و ۱۰۰ ميليون تومان و بازار کرمانشاه ۶ ميليارد و ۳۰۰ ميليون تومان در سال ۹۶ اعتبار براي ساماندهي دارند.
او افزود: در بيستون سه پروژه اولويت دار ما زيرساخت و تاسيسات برق مجموعه، ساماندهي ورودي و سالن هاي معرفي و نمايش و ساخت يک مولاژ عين به عين از کتيبه بيستون براي ملاحظه گردشگران است که يک تيم آلماني آن را انجام خواهند داد.
او ادامه داد: در معبد آناهيتا ساماندهي معابر گردشگري، احداث و تکميل و تجهيز سالن ورودي و نصب دوربين و تجهيز روشنايي و مطالعه و طرح مرمت معبد آناهيتا را خواهيم داشت.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در خصوص ساماندهي تاق بستان نيز اظهار داشت: در سال ۸۸ آتک مطالعاتي انجام داده است که کامل نشده است الان مي خواهيم اين مطالعات به روز و هم تکميل شود. همچمنين ساماندهي و تجهيز سالن ورودي و نمايش، ادامه تملک ها و پرداخت ديون گذشته را در دستور کار داريم.
وي ابراز اميدواري کرد تا ايام نوروز بخشي از ساماندهي مجموعه ورودي آماده خدمت رساني به گردشگران گردد.
صادرات ۹ ميليون دلاري صنايع دستي
بالايي در بخش صنايع دستي با اشاره به اختصاص ساختمان قديم معاونت صنايع دستي در خيابان دبير اعظم کرمانشاه به صنايع دستي، اظهار داشت: در حال حاضر ۳۲ نفر از صنعت گران توانمند استان در اين مجموعه فعال هستند که همزمان کار توليد، آموزش، وورک شاپ ، نمايش و فروش را انجام مي دهند.
او درخصوص احداث بازارچه هاي صنايع دستي تصريح کرد: تا قبل از عيد افتتاح بازارچه دائمي صنايع دستي در جنب پارک شاهد به بهره برداري مي رسد که با ۱۸ غرفه ۳۸۰ ميليون تومان براي آن هزينه شده است.
او با اشاره به برپايي ۶۰ بازارچه موقت در شهرستان ها در سال جاري، اظهار داشت: مجموعه صادرات صنايع دستي استان در هشت ماهه سال جاري ۹ ميليون دلار بوده است.
بازديد ۶۰۰ هزار نفر از محوطه هاي تاريخي استان کرمانشاه
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در ادامه پيرامون ميزان بازديد گردشگران از استان با اشاره به آمار رسمي بليط فروشي بيان داشت: در نه ماه ابتداي سال تا کنون ۶۰۰ هزار نفر از محوطه هاي ما بازديد کرده اند و بليط خريده اند که نسبت به سال ۹۵ بيش از ۱۸ درصد رشد داشته است.
او افزود: تعداد گردشگران خارجي ورودي به استان در نه ماهه امسال ۱۲ هزار نفر بوده است که يک رشد ۳ تا ۴ درصدي را نشان مي دهد.
بالايي با اشاره به اهميت محرک هاي بخش گردشگري، افزود: حدود ۴۷ دفتر داشتيم که در سال ۹۶ با افزايش ۲۵ درصدي ۱۵ دفتر جديد تاسيس شده است.
او با اشاره به برگزاري جشنواره هاي گياهان بهاري، جشنواره انار و برنامه شبهاي فرهنگي کرمانشاه در برج ميلاد، تاکيد کرد: آمادگي لازم را براي برپايي بزرگترين گردهماي گردشگري سال؛ يعني ميزباني از بيش از ۵۰۰ نفر از راهنمايان گردشگري کشور از تاريخ ۱ الي ۴ اسفند را داريم.
او با اشاره به حضور در نمايشگاه بينالمللي گردشگري تهران در تاريخ ۳ تا ۶ بهمن ماه، گفت: تلاش خواهيم کرد بخشي از ظرفيت هاي گردشگري استان را در اين نمايشگاه در معرض ديد مردم ايران قرار دهيم.
سرمايه گذاري۲۱۵ ميليارد توماني در زيرساخت هاي گردشگري
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در حوزه سرمايه گذاري عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه ما در مجموع بايد ۸۴۰ ميليارد تومان يعني سالانه حدود ۱۷۰ ميليارد تومان در حوزه گردشگري سرمايه گذاري کنيم که بتوانيم به اهداف برنامه ششم برسيم.
او با بيان اينکه الان ما در مجموع ۹۰ واحد تاسيسات گردشگري در حال بهره برداري در استان داريم، تصريح کرد: همزمان الان ۴۳ طرح جديد از ۲۰ تا ۹۰ درصد پيشرفت در دست اجرا داريم که به اندازه ۴۵ درصد واحدهاي موجود در استان است.
بالايي ادامه داد: اين حجم از سرمايه گذاري ۲۱۵ ميليارد تومان است که انشااله تا پايان نيمه اول ۹۷ به بهره برداري خواهند رسيد و ۴۳۷ تخت را به ظرفيتهاي اقامتي استان اضافه مي کند.
او تصريح کرد: در کنار اين ما شاهد مجموعه پروژه هايي هستيم که تا اوايل سال ۹۸ به اين مجموعه اضافه خواهند شد و شروع به کار خواهند کرد.
او ابراز اميدواري کرد که تا نيمه سال ۹۸ حداقل ۸۳۷ تخت به مجموعه هتلينگ استان کرمانشاه اضافه شود و طي يک سال و نيم آينده ۲۵ درصد ظرفيت هتلينگ استان افزايش يابد.
۹۰۰ طرح در دست اقدام در حوزه اقتصاد مقاومتي
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: صنايع دستي و گردشگري به دليل کاربربودن، درون زا بودن، مردمي بودن و به دليل اينکه سرمايه بر نيست و با کمترين هزينه مي توان اشتغال زايي نمود، يکي از مصاديق قطعي اقتصاد مقاومتي در کشور محسوب مي گردد. او افزود: در جداول و سهم بندي که از برش استاني به ما داده اند به ۸۰ درصد از اهدافمان در سال ۹۶رسيدهايم.
او ادامه داد: اين اهداف مي تواند اين باشد که ما بعضي از روستا ها را داريم به کارگاههاي توليدي تبديل مي کنيم.
بالايي تصريح کرد: شما اگر الان به روستاي فش کنگاور برويد ۳۱ واحد توليدي کارگاهي فعال در صنعت چوب و ساخت سازهاي سنتي وجود دارد و يا در هجيج ما دنبال اين هستيم که تمام مردم را به عنوان مجموعه توليد کننده گيوه ساماندهي نماييم. همچنان که سال گذشته در روستاي ميوان با تشکيل تعاوني متشکل از ۴۳ نفر از بانوان اين روستا يک کارگاه بزرگ توليد گيوه راه افتاده است.
او ادامه داد: با احداث دو واحد بوم گردي و اقامتي در دو روستاي فش و هجيج در راستاي سياستهاي اقتصاد مقاومتي اين دو روستا از رونق خاصي برخوردار گرديدند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه خاطرنشان کرد:هماکنون ۹۰۰ طرح توسط فعالان صنايع دستي و گردشگري و سرمايه گذاران از روستاها به دست ما رسيده که نيازمند ۵۰ ميليارد تومان تسهيلات است که در حال انجام و در دست اقدام هستند.
رفع خطر در تکيه معاون الملک
بالايي در ادامه به برخي انتقادات اخير درخصوص آبگرفتگي تکيه معاون الملک اشاره کرد و افزود: تکيه معاون الملک در خط القعر آبهاي سيلابي و قناتي و آبشوران قرار دارد. او اضافه کرد: ساخت و سازهاي بي مورد و بسته شدن مسيرمنطقي و اکوسيستمي آبهاي سيلابي و آبشوران باعث شد که اين آبها مسير طبيعي خود را طي نکنند و مشکلاتي براي تکيه به وجود آورند. مديرکل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه از رفع خطر از اين بناي تاريخي با انجام برخي اقدامات خبر داد و تصريح کرد: از آب منطقه اي کرمانشاه خواسته ايم تا با انجام مطالعاتي راهکارهاي کنترل و عبور آب از اطراف اين بنا را به ما ارائه دهد. او با بيان اينکه هرساله در فصل بارش بخش هايي از ديوارهاي تکيه دچار نم زدگي مي شود، گفت: براي حل اين مشکل چند برنامه را در دستورکار قرار داديم. او اضافه کرد: همچنين يک تيم علمي از دانشگاه تهران به کرمانشاه خواهند آمد تا روش هاي علمي دقيق مستندنگاري کاشي هاي اين بنا را به ما ارائه دهند. علاوه بر اين ساز وکارهاي مقاوم سازي و بازسازي کاشي هاي قديمي تکيه را خواهيم داشت. او گفت: درحاليکه امسال ميانگين رشد بازديد از بناهاي تاريخي استان ۱۰درصد بوده، ميزان بازديد از تکيه معاون الملک افزايش ۴۰ درصدي داشته است.