• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
3

مسمومیت دارویی شایعترین علت بروز انواع مسمومیت در جهان

  • کد خبر : 8291
  • 02 آبان 1398 - 4:57
مسمومیت دارویی شایعترین علت بروز انواع مسمومیت در جهان

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو گفت: بر اساس آمارهای موجود شایعترین علت بروز انواع مسمومیت در جهان، مصرف داروها با مقادیر بیشتر از مقدار توصیه شده درمانی می باشد. دکتر وریا رحیمی به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها گفت: مقادیر بالای برخی از داروهایی که به ظاهر […]

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو گفت: بر اساس آمارهای موجود شایعترین علت بروز انواع مسمومیت در جهان، مصرف داروها با مقادیر بیشتر از مقدار توصیه شده درمانی می باشد.

دکتر وریا رحیمی به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها گفت: مقادیر بالای برخی از داروهایی که به ظاهر کم خطر به نظر می رسند می تواند برای فرد کشنده باشد و باید گفت مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک ، موجب به خطر افتادن سلامتی افراد میگردد.

وی هشدار داد: مقدار توصیه شده داروها برای هر فرد بر اساس نوع بیماری، سن، وزن، جنس ، سابقه حساسیتهای دارویی، مصرف همزمان با سایر داروها و وضعیت جسمانی خاص هر فرد مانند عملکرد کبد، کلیه، سیستم قلب و عروق ، وجود بیماری مزمن و یا سایر خصوصیات فردی متغییر بوده و می بایست توسط کارشناسی که احاطه کامل به این علم را دارد مشخص گردد، لذا به منظور دستیابی به اهداف درمانی و پیشگیری از هرگونه عوارض و یا مسمومیت دارویی انتظار می رود افراد داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف نمایند.

دکتر رحیمی با اشاره به اینکه با مصرف بیشتر از مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه، نه تنها روند درمان سریعتر نمی شود بلکه تنها احتمال بروز عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها بیشتر می گردد ادامه داد:  بروز مسمومیت توسط برخی از داروها هرچند ممکن است منجر به مرگ نگردد ولی مقادیر بالای این داروها می توانند منجر به صدمات دائمی در فرد مسموم شود. به عنوان مثال مصرف بیش از مقادیر توصیه شده داروهای مسکن می تواند صدمات جبران ناپذیری را به کبد و یا کلیه ها وارد نماید.

وی به برخی نکات مهم در مورد مصرف داروها اشاره کرد و گفت: باید داروها را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و یا در کمد مجهز به قفل نگه داری نمایید و از قرار دادن دارو در کیف دستی پرهیز کنید تا مانع خورده شدن دارو توسط کودکان شود.

او افزود:داروهای خود را در مقابل چشم کودکان نخورید، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید می کنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.

دکتر رحیمی یادآور شد: اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید، داروها خصوصا داروهای خوش طعم مخصوص کودکان را از دسترس آنها دور نگه دارید زیرا ممکن است با استفاده از غفلت شما، کودک اقدام به مصرف دارو نماید و در هنگام بیماری کودکتان مراقب باشید تا دوز تکراری دارو به وی ندهید.

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو گفت: بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید زیرا ممکن است داروی خود را به اشتباه یا بطور تکراری مصرف کنند و داروهاي بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس قرار دهید.

او افزود: بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرصها در داخل جعبه های مخصوص تقسیم بندی شده (برحسب صبح، عصر و شب) می باشد.

دکتر رحیمی با اشاره به اینکه مصرف مقادیر بالای بسیاری از داروها در اقدام به خودکشی، ممکن است در ابتدا علامت و نشانه خاصی نداشته باشد ولی وضعیت فرد مسموم به طور ناگهانی وخیم گردد گفت: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود .عدم القاء استفراغ در این فرد، بسته های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.

در مسمومیت های تعمدی با دارو، بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو یا داروهای مصرفی و تعداد هر یک از آنها را از وی بپرسید و برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع تر با شماره تلفن اورژانس تماس بگیرید و به کادر درمانی اطلاع دهید.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=8291

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.