• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
1

فرهنگ برخورد درست با افراد آلزایمری در جامعه را فراموش نکنید/ تشخیص درست و به موقع پیشرفت آلزایمر را کُند می‌کند

  • کد خبر : 7917
  • 31 شهریور 1398 - 12:21
فرهنگ برخورد درست با افراد آلزایمری در جامعه را فراموش نکنید/ تشخیص درست و به موقع پیشرفت آلزایمر را کُند می‌کند

آلزایمر یک بیماری است که در حیطه شناختی وعملکردی افراد اختلال ایجاد می کند.باپیشرفت بیماری فرد در انجام کارهای روزمره اش دچار مشکل می شود. دکتر داریوش افشاری فوق تخصص مغز و اعصاب درگفتگو با خبرنگارمیلکان،علایم اولیه بیماری آلزایمر درافراد رامتفاوت عنوان کرد و گفت:ممکن است این بیماری با احساس افسردگی یا منزوی شدن و […]

آلزایمر یک بیماری است که در حیطه شناختی وعملکردی افراد اختلال ایجاد می کند.باپیشرفت بیماری فرد در انجام کارهای روزمره اش دچار مشکل می شود.
دکتر داریوش افشاری فوق تخصص مغز و اعصاب درگفتگو با خبرنگارمیلکان،علایم اولیه بیماری آلزایمر درافراد رامتفاوت عنوان کرد و گفت:ممکن است این بیماری با احساس افسردگی یا منزوی شدن و یا فراموش کردن قرار ملاقات ها واسامی آشنایان شروع شود.شروع بیماری آنقدر آهسته و تدریجی است که بیمار اصلا به یاد نمی آورد که بیماری اش از کی شروع شده وبا مرور زمان و پیشرفت بیماری ،به مرحله ای می رسد که دچار اختلال در شناخت و تکلم میشود.
وی با تاکید براین که هرفراموشی را نمی توان آلزایمر نامید گفت:بیمارانی مراجعه می کنند که دچار فراموشی هستند اما ممکن است دلیل فراموشی اضطراب باشد که نمی توانند روی یک مسئله تمرکز کنند.
وی تصریح کرد:رعایت رژیم غذایی ، خودداری از خوردن غذا هایی با چربی اشباع بالا،ورزش کردن، مطالعه و حل کردن جدول میتواند از آلزایمر جلوگیری کند.
این متخصص مغزو اعصاب با اشاره به اینکه نگهداری از این افراد بسیار مشکل است اظهار داشت:شروع بیماری بر حسب اینکه کدام قسمت مغز کوچک میشود متفاوت است. کسانی هستند که دچار اختلال درک فضایی می‌شوند مثلا ماشین را کج پارک می‌کند ویا خانمی که رو میزی را کج می اندازد ویا کسانی که فراموش می‌کنند وسایلشان را کجا گذاشته اند و دسته‌ای دیگر دچار توهم میشوند تهمت می‌زنند به رابطه عاطفی همسرشان شک می‌کنند.
وی افزود: براساس بررسی ها ژن این بیماری در کروموزوم های این افراد دیده می شود و در مواردی هم به صورت ارثی است.
دکتر افشاری توصیه کرد افرادی که درمراحل اولیه شروع بروز بیماری هستند پیش از تشدید بیماری میتوانند فعالیت های جدید انجام دهند؛ مثل: یادگیری موسیقی ویا تغییر در رفتار ها. مثلا اگر همیشه با دست راست مسواک می زنند شروع کنند با دست چپ مسواک زدن. تغییر در رفتار و عملکرد هاواستفاده از داروها برای چند ماه یا چند سال وضعیت بیمار را حفظ کرده و وضعیت اجتماعی بیمار را بهتر می کند.
وی پیشرفت علم ،بهداشت و سلامت در سال های اخیر را یکی از دلایل افزایش میانگین سن متوسط جامعه دانست و گفت: در سن بالا بروز بیماری ها بیشتر می شود وبا افزایش سن این افراد از کار افتاده می شوند و هزینه های کلان بر دوش دولت وحکومت می گذارند.
این متخصص مغز و اعصاب تشخیص درست و به موقع را نکته ای بسیار مهم دربهبود وضعیت این بیماران عنوان کردو خاطرنشان ساخت: باید فرهنگ اجتماعی جامعه را بالا ببریم تا مردم بدانند بااین بیماران چگونه رفتار کنند اما مهم تر از جامعه خانواده است که محیط زندگی را برای این افراد امن و آرام کند .مبتلایان به آلزایمر ممکن است منزوی شوند ،اما دسته دیگر دچار توهم،بی قراری، خشونت و پرخاشگری می شوند که ممکن است آسیب زننده باشند و خانواده ،اطرافیان وهمسایه ها را اذیت کنند به هرحال نگهداری از این بیماران بسیار سخت است.این افراد معمولا فراموش می کنند کیف پول،دسته کلید وتلفن همراشان و… را کجا گذاشته اند خانواده هاباید با نصب تابلو های نقاشی بیماران را راهنمایی کنند که هر وسیله کجاست؟
همچنین محیط خانه باید طوری باشد که این افراد با اشیاء برخورد نکنند، تنها در خانه نباشند وتنها بیرون نروند که دچار آسیب های جسمی نشوند.
وی بیان داشت:تاجایی که علم پیشرفت کند می توان به طورمؤثر از بروز بیماری جلوگیری کرد. روی ژّنتیک افرادهم تحقیقاتی انجام شده اما تاکنون پیشرفت قابل شگفتی به دست نیامده است.با تست های شناختی می‌توان این افراد را شناسایی و به آنها کمک کرد .مسئله ای که باید در نظر داشته باشیم اینکه با تشخیص درست و به موقع درمان راشروع کنیم . افرادی با مشکلات اختلال شناختی به ما مراجعه می کنند که همه مبتلا به آلزایمر نیستند. با آزمایشات و تصویر برداری های مغزی متوجه می شویم که فرد دچار چه مشکلی است؛ شایع ترین دلیل فراموشی آلزایمر است اما کم کاری تیروئید ،کمبود ویتامین B12ویا ضربه خوردن به سر نیز میتواند دلیل فراموشی باشد که این نوع فراموشی ها قابل درمان هستند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=7917

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.