• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
2

جریان آرام پرداخت خسارات سیلاب

  • کد خبر : 7279
  • 31 تیر 1398 - 8:30

شهره امیری – گروه اجتماعی بارشهای کم سابقه باران در فروردین ماه سال جاری سبب جاری شدن سیل خانمان برانداز در بیش از ۲۵ استان کشور شد. کرمانشاه هم جز این استانها بود. فراگیر بودن دامنه سیل و میزان بالای خسارت به مردم سیل زده حرفی بود که مسئولان آن را عامل تاخیر در پرداخت […]

شهره امیری – گروه اجتماعی
بارشهای کم سابقه باران در فروردین ماه سال جاری سبب جاری شدن سیل خانمان برانداز در بیش از ۲۵ استان کشور شد. کرمانشاه هم جز این استانها بود. فراگیر بودن دامنه سیل و میزان بالای خسارت به مردم سیل زده حرفی بود که مسئولان آن را عامل تاخیر در پرداخت کمک بلاعوض و وام خسارت به مردم آسیب دیده ذکر کردند جایی که پس از گذشت ۱۰۰ روز از این حادثه طبیعی جبران خسارت سیل زدگان در مسیر پرداخت قرار گرفته است استان کرمانشاه هشت هزار کشاورز و ۹۵۰ مالک خانه تخریبی در اثر سیل دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در نشستی خبری در محل ستاد بحران به خسارت یک هزار و۵۶۰ میلیارد تومانی سیل به استان کرمانشاه اشاره و بیان داشت: ابنیه و راه های استان با ۴۶۰، کشاورزی با ۳۸۶ و موسسات وابسته به وزارت نیرو با ۳۸۹ میلیارد تومان بیشترین خسارت را از سیل دیدند.
جلیل بالایی با بیان اینکه خسارت های سیل در شهرستان های استان، متنوع بوده و تقسیم بندی مشخصی ندارد گفت: بیشترین خسارت ها به ترتیب در شهرستانهای صحنه، کنگاور و سنقر ثبت شده است؛ در بخش مسکن شهرستانهای سنقر، کنگاور، صحنه و کرمانشاه و در بخش کشاورزی شهرستانهای صحنه، هرسین، کنگاور و کرمانشاه بیشتر خسارت دیده‌اند.
راه اندازی قرارگاه ملی بازسازی و نوسازی به دستور رئیس جمهوری موضوع دیگری بود که مدیرکل مدیریت بحران استانداری به آن اشاره کرد و گفت: این قرارگاه در استان کرمانشاه به ریاست استاندار تشکیل شده و تاکنون ۱۲۷تصمیم و مصوبه داشته است.
وی افزود: شرایط اقتصادی دولت و وسعت بالای مناطق سیل زده در کشور سبب شده که دقت و حساسیت ویژه ای برای تعیین میزان خسارت های وارد شده صورت گیرد و به همین دلیل جزئیات تمام خسارت ها در «سامانه سجاد» ثبت شود.
بالایی اعلام کرد: تاکنون ۳۲۷میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای جبران خسارت های سیل به استان کرمانشاه پرداخت شده که شامل تسهیلات قرض الحسنه، کمک های بلاعوض و اعتبارات تملک دارایی (عمرانی) در سه بخش مسکن، کشاورزی و زیرساخت ها است.
پرداخت تسهیلات به ۹۵۰ واحد مسکونی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره خسارتهای بخش مسکن و آخرین وضعیت جبران آنها گفت: بنابر ارزیابی بنیاد مسکن ۲ هزار و ۱۸۵ واحد مسکونی در سیل اخیر تخریب شده که نیاز به احداث مجدد دارند؛ از این تعداد ۲هزار و ۳۲ واحد روستایی و ۱۵۳ واحد شهری است.
وی با بیان اینکه ۱۰۶۷ واحد هم نیازمند تعمیر است، گفت: دولت با ارزیابی بنیاد مسکن موافقت کرده و اعتبار لازم برای جبران این خسارت ها را مصوب کرده که تاکنون ۴۲ میلیارد تومان برای ۶۵۰ واحد تخریبی و ۳۰۰ واحد تعمیری پرداخت شده است.
این مسئول با بیان اینکه تسهیلات هر واحد تعمیری ۱۰ میلیون تومان وام چهار درصد است، اظهار کرد: صدور پروانه ساخت و انعقاد قرارداد بیشتر آن ۶۵۰واحد تخریبی با بانک های عامل هم انجام شده و تسهیلات دولتی به کارت خسارت دیدگان واریز شده که بسته به میزان پیشرفت کار در سه مرحله قابل برداشت است.
معرفی ۸ هزار کشاورز زیان‌دیده به بانک
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره جبران خسارت سیل در بخش کشاورزی استان هم گفت: دولت در مجموع ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای خسارت دیدگان این بخش در نظر گرفته که تاکنون ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است و در گام نخست بین خسارت دیدگان تقسیم می شود.
وی افزود: تاکنون ۸۲ میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان تسهیلات هم به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته و در این زمینه هشت هزار و ۱۲۸ خسارت دیده برای دریافت وام به بانک های عامل معرفی شده اند به طوری که تا ۱۹ تیرماه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به خسارت دیدگان پرداخت شده است.
به گفته بالایی پرداخت این تسهیلات به کشاورزان زیان دیده پروسه پیچیده ای ندارد و با تضمین های زنجیره ای یا ارائه سفته قابل انجام است.
ابلاغ ۱۱۲ میلیارد برای بازسازی زیرساختها
این مسئول درباره میزان خسارت حوزه زیرساختها نیز عنوان کرد: در این راستا و براساس تصمیم دولت در تیرماه امسال ۱۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار عمرانی به استان ابلاغ شده و اکنون در مرحله تنظیم قرارداد بین دستگاههای اجرایی خسارت دیده با سازمان برنامه و بودجه استان است.
او گفت: این مبلغ به راه و شهرسازی، دهیاری ها و شهرداری ها، آب و فاضلاب شهری و روستایی، آب منطقه ای و شرکت توزیع برق استان اختصاص می یابد و پرونده سایر دستگاه های خسارت دیده هم در قرارگاه بازسازی استانی در حال بررسی نهایی است.
بودجه جدید برای پیشگیری از حوادث
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره برنامه های استانداری برای مقابله با حوادث مشابه گفت: سالانه دستکم پنج درصد از کل بودجه سنواتی باید در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گیرد و هرچند این اتفاق طی سال های اخیر افتاده است اما به دلیل تعدد و تنوع بحران ها ۹۰ درصد از این مبلغ هزینه بازسازی شده و فرصت و منابع کافی برای پرداختن به حوزه پیشگیری وجود نداشته است.
او افزود: به همین دلیل ما به استاندار کرمانشاه پیشنهاد دادیم که دستکم پنج درصد بودجه استانی هم برای پیشگیری در اختیار مدیریت بحران استانداری قرار گیرد که با موافقت مهندس بازوند همراه شده است که امیدواریم شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز این موضوع را تایید کند.
وی در عین حال بر ضرورت بیمه اموال و آموزش شهروندان تاکید کرد و گفت: پروسه تدوین سند جامع خطرپذیری استان نیز باید تکمیل شود.
به اعتقاد بالایی شهرداری ها می توانند با بالا بردن سطح بهره برداران و کاهش ریسک بیمه ها، رقابت پذیری بین آنها را بالا ببرند و به مشارکت عمومی در بیمه اموال و مسکن کمک کنند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=7279

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.