• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
2
یک فوق تخصص ریه در گفتگو با میلکان :

استعمال توتون عامل بیش از ۹۰ درصد سرطان‌های ریه  است

  • کد خبر : 6872
  • 11 خرداد 1398 - 15:48
استعمال توتون عامل بیش از ۹۰ درصد سرطان‌های ریه  است

هر ساله در تاریخ ۳۱ مه، سازمان بهداشت جهانی (WHO) کمپین سالانه ای برای افزایش آگاهی از اثرات مضر و مرگبار مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود و منع استفاده از هر نوع تنباکو را راه اندازی کرده است. تمرکز و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان”تنباکو و سلامت ریه” می باشد […]

هر ساله در تاریخ ۳۱ مه، سازمان بهداشت جهانی (WHO) کمپین سالانه ای برای افزایش آگاهی از اثرات مضر و مرگبار مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود و منع استفاده از هر نوع تنباکو را راه اندازی کرده است. تمرکز و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان”تنباکو و سلامت ریه” می باشد که تاثیر منفی تنباکو بر سلامت ریه و ایجاد انواع بیماری ها از جمله سرطان ریه را موجب می شود چرا که نقش اساسی ریه در سلامتی و رفاه مردم است بنابراین هر گونه اختلال و مشکلی در ریه، ناهنجاری ها و بیماری های حادی را ایجاد خواهد کرد.

در همین راستا یک فوق تخصص ریه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری میلکان آنلاین با تاکید بر اینکه نمی توان آمار دقیق و مبسوطی در باره اینکه چند درصد بیماران ریوی به دلیل مصرف دخانیات به دچار شده اند را مطرح کرد گفت: علم پزشکی و آمار میدانی تایید کرده است که بیش از ۹۰ درصد افرادی که سرطان ریه دارند به دلیل مصرف دخانیات و سیگار بوده است.

دکترعلی معینی بیان داشت: از اصلی ترین تاثیرات توتون و مواد دخانی بر سیستم تنفسی افراد ایجاد التهاب در راه های هوایی است. این راه‌های هوایی مستعد عفونت‌های بعدی و ایجاد بیماری انسدادی تنفسی (نارسایی تنفسی یا COPD) در دراز مدت می باشد.

وی افزود: نارسایی تنفسی درمیان افراد سیگاری که از سنین نوجوانی شروع به استعمال دخانیات می کنند بیشتر است، اما به فاکتورهای دیگری مثل حجم میزان ماده ای که استفاده می کنند و همچنین عوامل ژنتیکی افراد نیز بستگی دارد.

این فوق تخصص ریه  در باره آمار و درصد بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی ناشی از استعمال دخانیات شناسایی شده اند تصریح کرد: در این مورد درصد و آمار مشخص و جامعی وجود ندارد چرا که برای به دست آوردن این آمار باید کل بیماران با مشکلات تنفسی به مراکز درمانی رجوع کنند و تحت آزمایشات و بررسی های پزشکی قرار بگیرند. تا به امروز اینگونه آماری جمع نشده است. بنابراین درصد بندی خاصی در این زمینه در دست نیست اما قطع به یقین هر فردی که مصرف کننده دخانیات است درصد بالایی از مشکلات تنفسی را برای خود شکل می دهد.

وی افزود: بیشترین کسانی که در معرض این مشکلات هستند سیگاریان غیر فعال می باشند، اشخاصی که در خانواده هایی با افراد سیگاری زندگی می کنند حتی در صورت عدم مصرف دخانیات در معرض شدید مشکلات تنفسی و به خصوص سرطان ریه می باشند.

دکتر معینی خاطر نشان ساخت:  در سراسر جهان حدود ۶۰هزارکودک قبل از ۵ سالگی از عفونت‌های تنفسی، ناشی از دود دست دوم می‌میرند. بزرگسالان نیز ازعواقب دود دست دوم رنج می برند، زیرا عفونت‌های مکرر تنفسی در اوایل کودکی خطر ابتلا به COPD در بزرگسالی را افزایش می دهد. دود تنباکو یک نوع بسیار خطرناک از آلودگی هوا است که بیش از ۷هزار مواد شیمیایی دارد و۶۹ مورد آن ایجاد مشکلات تنفسی می کند.

وی با اشاره به کاهش سن مصرف دخانیات در کشور و حتی در جهان گفت: پایین آمده سن مصرف دخانیات معلول بالا رفتن میزان مصرف دخانیات می باشد. اما آمار به خصوص و کاملی در این زمینه وجود ندارد چرا که به دست آوردن داده های موثق در این باره نیازمند بررسی های میدانی و جامع تر می باشد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=6872

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.