• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
2

دانش زنان کرمانشاهی در بازیافت زباله در منزل ضعیف است

  • کد خبر : 6245
  • 29 فروردین 1398 - 4:56
دانش زنان کرمانشاهی در بازیافت زباله در منزل ضعیف است

پژوهشگر: علی الماسی – میلکان میزان دانش و رفتار زنان شهر کرمانشاه در رابطه با بازیافت زباله در منزل در سطح ضعیفی قرار دارد. با استفاده از یافته های حاصل از این مطالعه بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان شهر کرمانشاه در زمینه مدیریت مواد زاید جامد خانگی می توان سیاست‌های بهداشتی مفید و […]

پژوهشگر: علی الماسی – میلکان

میزان دانش و رفتار زنان شهر کرمانشاه در رابطه با بازیافت زباله در منزل در سطح ضعیفی قرار دارد.
با استفاده از یافته های حاصل از این مطالعه بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان شهر کرمانشاه در زمینه مدیریت مواد زاید جامد خانگی می توان سیاست‌های بهداشتی مفید و موثری را در رابطه با بازیافت مواد زاید جامد در جهت حفظ محیط زیست و سودآوری اقتصادی اعمال نمود.
سطح عملکرد صحیح افراد پایین‌تر از میزان آگاهی و نگرش آنها در رابطه با کاهش در مبدا، جداسازی و بازیافت می باشد، بطوری که اکثر مردم تمایل به تفکیک زباله در منزل دارند ولی به دلیل عدم آگاهی کافی در این زمینه و فقدان برنامه و عدم پشتیبانی پایدار از این موضوع از سوی مناطق مختلف شهرداری، تفکیک در مبدا بطور اصولی انجام نمی شود. میزان جداسازی به سطح تحصیلات، شغل و سن ارتباط داشت. جداسازی پسماند خطرناک و تولید کمپوست خانگی بعلت عدم وجود امکانات و آموزش لازم صورت نمی گرفت. بیشتر پاسخ دهنده ها از سرویس های جمع آوری زباله رضایت نداشتند و این رضایت در زنان شاغل در مشاغل دولتی و با تحصیلات دانشگاهی کمتر بود. این مطالعه نشان داد، اگرچه شهرداری برنامه‌هایی برای آموزش مردم در زمینه مدیریت پسماند داشت، اما این برنامه ها از کمیت و کیفیت کافی برخوردار نبود.
پیشنهادات در سه بخش تنظیم شده است:
دولت و شهرداری:
ایجاد مجموعه ای از قوانین محلی برای نظارت، ارزیابی معیارها و تعیین مسئولیت ها، اعطای امتیاز به بخش خصوصی و نظارت بر عملکرد خوب این بخش، طراحی سیستم های جمع آوری زباله بر اساس ویژگی‌های محلی، ارائه برنامه های آموزشی به بالا بردن آگاهی در مورد
۱) اهمیت مدیریت زباله و نیاز به مشارکت عمومی
۲) کاهش تولید زباله
۳) جداسازی مواد زاید خطرناک در منزل
۴) کاهش منبع
۵) تولید کمپوست خانگی
مردم:
اصلاح الگوی خرید، استفاده مجدد از محصولات، استفاده از اقلام یکبار مصرف کمتر، جداسازی زباله های مرطوب و خشک، جداسازی منابع زباله های خطرناک، توجه به زمان مناسب برای تحویل مواد زاید به سیستم‌های جمع آوری، تعامل مثبت همه شهروندان با سیستم مدیریت زباله و افزایش حس مسئولیت نسبت به مسائل زیست محیطی.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=6245

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.