• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
3
مديرکل دامپزشکي استان کرمانشاه در نشست خبري که به مناسبت روز ملي دامپزشکي برگزار شد:

ارتقاي جايگاه دامپزشکي قطعاً باعث کاهش چشمگير هزينه هاي درمان در حوزه پزشکي مي شود

  • کد خبر : 1879
  • 16 مهر 1396 - 18:23

مديرکل دامپزشکي استان کرمانشاه اقدامات دامپزشکي در بخش دولتي را معطوف به حوزه پيشگيري اعلام کرد و افزايش اعتبارات دامپزشکي را موجب کاهش چشمگير هزينه هاي درمان دانست. به گزارش روابط عمومي اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه، دکتر نادر پرور در نشست خبري با اصحاب رسانه استان که به مناسبت ۱۴ مهر روز ملي دامپزشکي […]

مديرکل دامپزشکي استان کرمانشاه اقدامات دامپزشکي در بخش دولتي را معطوف به حوزه پيشگيري اعلام کرد و افزايش اعتبارات دامپزشکي را موجب کاهش چشمگير هزينه هاي درمان دانست.
به گزارش روابط عمومي اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه، دکتر نادر پرور در نشست خبري با اصحاب رسانه استان که به مناسبت ۱۴ مهر روز ملي دامپزشکي برگزار شده بود ضمن تبريک روز ملي دامپزشکي به زحمتکشان عرصه بهداشت و سلامت جامعه و تشکر از فعاليت اصحاب رسانه در آگاه سازي افکار عمومي، خواستار حمايت بيش از پيش رسانه ها به منظور پوشش فعاليت هاي دامپزشکي و شناخت اين حرفه و اهميت خدمات دامپزشکي در جامعه شد.
وي با اشاره به شعار هفته دامپزشکي تحت عنوان»”دامپزشکي، سلامت، توسعه پايدار«” اظهار داشت: بيش از ۹۰ سال است که دامپزشکي در کشور به آحاد مردم خدمت رساني مي کند و اولويت هاي دامپزشکي سلامت جامعه، اقتصاد مقاومتي و ايجاد توسعه پايدار در کشور است.
اين مقام مسئول مسئوليت هاي مهم دامپزشکي در حوزه پيشگيري و کنترل بيماري هاي واگير دامي و قابل انتقال به انسان را يادآور شد و بيان داشت: بيماري ها بزرگترين عامل تهديد کننده سرمايه هاي دامي در دنيا است و پيشگيري و مبارزه با اين بيماري ها در اولويت کار دامپزشکي قرار دارد.
دکتر پرور نقش دامپزشکي در بهداشت عمومي جامعه را بسيار حائز اهميت دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهاي سازمان جهاني بهداشت حدود ۵۰ درصد بيماري هاي انسان از طريق دام و فرآورده هاي خام دامي آلوده به انسان منتقل مي شود و عامل ۷۳ درصد بيماري هاي نوپديد و نوظهور نيز منشا حيواني دارد.
وي با تاکيد بر اينکه تمامي اقدامات دامپزشکي در بخش دولتي معطوف به حوزه پيشگيري است ادامه داد: افزايش اعتبارات دامپزشکي و ارتقاي جايگاه دامپزشکي با حمايت دولت و رسانه ها قطعا باعث کاهش چشمگير هزينه هاي درمان در حوزه پزشکي مي شود.
به گفته دکتر پرور، در استان کرمانشاه ۶ کشتارگاه صنعتي طيور، يک کشتارگاه صنعتي دام و ۱۲ کشتارگاه سنتي دام فعاليت مي کنند که خوشبختانه يکي از کشتارگاه هاي صنعتي طيور در حال تجهيز خط ۰۲ کشتار و دريافت کد IR به منظور فراهم کردن بستر صادرات است. دامپزشکي با حمايت مسئولين استان در حال پيگيري براي حذف کشتارگاه‌هاي سنتي و ايجاد کشتارگاه‌هاي صنعتي دام در استان است. لازم به ذکر است در کليه کشتارگاه هاي دام و طيور استان ناظر شرعي و مسئول فني بهداشتي دامپزشکي حضور فعال دارند و بر کليه مراحل کشتار نظارت کامل مي شود.
اين مقام مسئول از واکسيناسيون ۱۲ ميليون نوبت سر دام عليه بيماري هاي دامي و قابل انتقال از دام به انسان در استان خبر داد و افزود: طي يکسال گذشته در حوزه مقابله با بيماري هاي مشترک يک ميليون و ۴۰۴ هزار و ۷۳۴ نوبت سر به صورت کاملاٌ رايگان عليه بيماري هاي تب مالت، شاربن (سياه زخم) و هاري و همچنين در حوزه پيشگيري از بيماري‌هاي واگير دامي ۷ ميليون و ۶۸۵ هزار و ۹۶۶ نوبت سر دام به صورت کاملاٌ رايگان عليه آبله، تب برفکي و طاعون نشخوارکنندگان کوچک با توان بخش خصوصي و بخش دولتي مايه کوبي انجام شده است.
مديرکل دامپزشکي استان کرمانشاه در خصوص مبارزه با ناقلين بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو اعلام کرد: با خريداري سم و انجام سم پاشي بدن و جايگاه نگهداري دام با اولويت مناطق پرخطر، مناطق مرزي، مناطق گرمسيري و روستاها ۳ ميليون و ۸۴۱ هزار و ۴۷۷ مترمربع جايگاه نگهداري دام سمپاشي شده است. وي تعداد دام هاي سبک و سنگين سم پاشي شده را يک ميليون و ۸۶۷ هزار و ۲۳۳ راس عنوان کرد و گفت: اين اقدام با همکاري خود پرورش دهنگان و به صورت رايگان انجام شده است.
دکتر پرور با بيان اينکه در طي يکسال گذشته ۵۳۷ مورد بازديد از مراکز پرورش آبزيان استان صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: مزارع پرورش ماهي در سطح استان تحت نظارت کامل دامپزشکي مي باشد و شهروندان گرامي حتما از خريد عرضه کنندگان دوره گرد ماهي خودداري کرده و محصولات شيلاتي مورد نياز خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکي تهيه کنند.
اين مقام مسئول همچنين درحوزه نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي از انجام بيش از ۹۲ هزار مورد بازديد از مراکز تهيه، توليد، نگهداري و عرضه فرآورده هاي خام دامي در استان طي يکسال گذشته خبر داد و افزود: در اين بازديدها ۵ هزار و ۷۵۹ مورد غيربهداشتي کشف که مقدار بيش از ۲۸۵ تن انواع فرآورده هاي خام دامي ناسالم ضبط و با اخذ دستور مقام قضايي از چرخه مصرف مردم حذف شده است و ۲۲۱ مکان متخلف نيز با همکاري دستگاه غذايي و انتظامي پلمب شده است.
مديرکل دامپزشکي استان کرمانشاه به اقدامات شاخص اين اداره کل اشاره و تصريح کرد: با توجه به مرزي بودن استان کرمانشاه و غالب بودن بافت سنتي پرورش دام، برابر اعلام آمار دانشگاه علوم پزشکي جزء ۵ استان آلوده در زمينه آلودگي به بيماري تب مالت هستيم و بر همين اساس در سفر رياست محترم جمهور به استان با حمايت مسئولين ارشد و مجمع نماينگان استان مبلغ ۶٫۵ ميليارد تومان به منظور کنترل بيماري تب مالت و کاهش مبتلايان انساني تصويب شد که از اين مبلغ مقدار يک ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان آن در سال ۹۵ اخذ گرديد و اميدواريم با حمايت مسئولين مابقي آن نيز در سالجاري جذب استان شود.
وي بيان داشت: در سال جاري آمار مبتلايان به بيماري تب مالت در استان نسبت به سال ۹۴ به صورت چشمگيري کاهش يافته است و اين کاهش چشمگير مبتلايان انساني به بيماري خطرناک تب مالت حاصل واکسيناسيون بي وقفه و مدون دامپزشکي، آموزش هاي چهره به چهره دامداران با همکاري مرکز بهداشت و انجام طرح شناسايي و حذف دام هاي بروسلوزي در تعداد ۴۳ کانون بيماري در ۸ شهرستان با شرايط آلوده گي بالاي به بيماري تب مالت بوده است. وي ابراز اميدواري کرد با دريافت مابقي اعتبارات، ميزان آلودگي بيماري تب مالت استان به حد قابل قبولي و به متوسط کشوري برسد.
اين مقام مسئول تعداد کانون هاي مشاهده شده بيماري هاري از ۱۹ کانون در سال ۹۴ به ۴ کانون در سال جاري و عدم مشاهده کانون بيماري شاربن (سياه زخم) در استان طي ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و افزود: تعداد کانون هاي بيماري ppr (طاعون نشخوارکنندگان کوچک ) از ۱۷ کانون در سال ۹۴ به کنترل کامل بيماري و عدم مشاهده کانون بيماري در سال جاري رسيده است و موفقيت اداره کل دامپزشکي در زمينه مقابله با بيماري ها را مديون تلاش شبانه روزي پرسنل خدوم دامپزشکي استان دانست. وي همچنين با ابرازنگراني از وضعيت کشتار غيرمجاز دام و طيور در استان حمايت کامل و قاطع مسئولين ذيربط و رسانه ها را خواستار شد و از شهروندان خواست که براي حفظ سلامت خود از مصرف اين گونه کشتار که فاقد هرگونه نظارت بهداشتي هستند خودداري کنند و موارد تخلف، گزارشات، انتقادات و پيشنهادات خود را از طريق تلفن چهار رقمي ۱۵۱۲ و سامانه پيامکي ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با کارشناسان اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه در ميان بگذارند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=1879

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.