در آیین بزرگداشت روز جهانی استاندارد که در هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، از واحدهای تولیدی، خدماتی و آزمایشگاهی نمونه استان تقدیر به عمل آمد. در این مراسم، «علی ملکی» مدیر کنترل کیفی سردخانه ملکی، بهعنوان مدیر کنترل کیفی شایسته تقدیر قرار گرفت، این واحد در رعایت استانداردهای نگهداری محصولات کشاورزی مورد تجلیل قرار گرفت.
در میان این واحدها که با حضور دکتر مجید جوانمرد رئیس پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد ایران، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، جمعی از مدیران کل و فعالان اقتصادی استان، مورد تقدیر قرار گرفتند، سردخانه ملکی به مدیریت «عیسی ملکی» بهدلیل بهکارگیری فناوریهای نوین در نگهداری محصولات کشاورزی و رعایت اصول کیفی و بهداشتی، موفق به دریافت لوح تقدیر شد.
پیشگام در نگهداری محصولات کشاورزی
عیسی ملکی، از کشاورزان پایلوت و نخستین تولیدکنندگان سیبزمینی در استان کرمانشاه، در گفتوگو با خبرنگار میلکان در خصوص شکلگیری این مجموعه گفت: «در سال ۱۳۹۷ تصمیم به احداث سردخانه گرفتیم و در سال ۱۳۹۹ توانستیم پروژه را به بهرهبرداری برسانیم. همچنین فاز دوم این مجموعه در سال ۱۴۰۲ با ظرفیت هزار تن افتتاح شد و ظرفیت کل سردخانه اکنون به سه هزار تن رسیده است.»
به گفته ملکی، این سردخانه عمدتاً برای نگهداری محصولات کشاورزی و باغی مانند: سیبزمینی، پیاز، لبو، سیب درختی و پرتقال مورد استفاده قرار میگیرد.
او افزود:«بیش از ۶۰ درصد محصولات نگهداریشده تولیدات خود ماست و مابقی ظرفیت نیز برای سایر کشاورزان بهصورت خدماتی استفاده میشود. در فصل تابستان و پاییز بیشترین حجم فعالیت را داریم.»
فناوری مدرن و رعایت اصول استاندارد
ملکی با اشاره به تجهیزات پیشرفته سردخانه گفت: «سیستمهای سرمایشی ما از نوع فریونی است و از مدرنترین دستگاههای ساخت آلمان بهره میبرد. هر محصول با توجه به ویژگیهای خود استاندارد نگهداری متفاوتی دارد؛ مثلاً سیبزمینی را میتوان تا یک سال و پیاز را حدود سه ماه بدون افت کیفیت نگهداری کرد.»
او افزود: «رعایت اصول استاندارد، استفاده از لیفتراک برقی، مواد ضدعفونی و شویندههای تخصصی، کنترل مستمر دما و نظافت روزانه محیط از جمله اقداماتی است که موجب حفظ کیفیت و سلامت محصولات میشود.»
صرفهجویی در انرژی و حمایت از کشاورزان
مدیر سردخانه ملکی در ادامه گفت: «مصرف انرژی در تابستان افزایش مییابد، اما با ایزوله کردن کامل اتاقها توانستهایم میزان مصرف را کنترل کنیم. هزینه نگهداری نیز هر ساله توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت تعیین و به ما ابلاغ میشود.»
او هدف اصلی از احداث سردخانهها را حمایت از کشاورزان دانست و افزود: «در زمان برداشت، کشاورزان نمیتوانند همه محصول خود را به بازار عرضه کنند و ناچارند زیر قیمت بفروشند. اما سردخانهها به آنها این امکان را میدهند تا محصول را ذخیره کرده و بهتدریج و با قیمت مناسبتر عرضه کنند. این کار از زیان مالی جلوگیری و به تنظیم بازار کمک میکند.»
نقش سردخانهها در خودکفایی استان
ملکی با اشاره به نقش مهم سردخانهها در تأمین امنیت غذایی استان گفت: «در سالهای اخیر، فعالیت سردخانهها در کرمانشاه باعث شده استان در تأمین محصولاتی مانند سیبزمینی و پیاز، برای هفت تا هشت ماه از سال خودکفا باشد. همین امر باعث افزایش انگیزه کشاورزان برای کشت محصولات جدید شده است.»
چالشها و برنامههای توسعه
او نبود سرمایه در گردش را بزرگترین چالش سردخانهداران دانست و گفت: «در فصلهایی که بار ورودی کم است، خرید محصول و پر کردن ظرفیت سردخانه نیاز به منابع مالی دارد. تأمین برق نیز یکی از دغدغههای اصلی ماست که برای رفع آن از ژنراتور استفاده میکنیم.»
ملکی از طرح توسعه جدیدی در این مجموعه خبر داد: «در قالب طرح توسعه، بخش سورت و بستهبندی محصولات کشاورزی، میوه و سبزیجات را راهاندازی خواهیم کرد و امیدواریم امسال استارت آن را بزنیم.»
او در پایان تأکید کرد: «خوشبختانه بعد از چندین سال تلاش، سردخانهداران در استان جایگاه واقعی خود را پیدا کردهاند. فرهنگسازی و مارکتینگ در عرضه محصولات سالم اهمیت زیادی دارد و استفاده از مدیران کنترل کیفیت با تجربه و بهروز، کلید اصلی موفقیت در زنجیره نگهداری و عرضه محصولات ارگانیک و مرغوب است.»
مدیر کنترل کیفی سردخانه ملکی؛ نمونه روز جهانی استاندارد شد
در آیین بزرگداشت روز جهانی استاندارد که در هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، از واحدهای تولیدی، خدماتی و آزمایشگاهی نمونه استان تقدیر به عمل آمد. در این مراسم، «علی ملکی» مدیر کنترل کیفی سردخانه ملکی، بهعنوان مدیر کنترل کیفی شایسته تقدیر قرار گرفت، این واحد در رعایت استانداردهای نگهداری محصولات کشاورزی مورد تجلیل قرار گرفت. […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=50158
- ارسال توسط : میلکان
- 5 بازدید
- بدون دیدگاه











