• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 28 November - 2025
0
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران:

 کیفیت قانون‌گذاری و سیاست‌های ارزی نیازمند بازنگری جدی است / هشدار درباره تبعات قانون‌گذاری‌های غیرتخصصی بر تولید و صادرات

  • کد خبر : 50018
  • 07 آذر 1404 - 15:29
 کیفیت قانون‌گذاری و سیاست‌های ارزی نیازمند بازنگری جدی است / هشدار درباره تبعات قانون‌گذاری‌های غیرتخصصی بر تولید و صادرات

در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با رئیس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت، کیوان کاشفی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران، با اشاره به چالش‌های جدی بخش تولید و تجارت کشور، خواستار بازنگری در فرآیند قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی شد. به گزارش میلکان؛کاشفی در آغاز […]

در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با رئیس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت، کیوان کاشفی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران، با اشاره به چالش‌های جدی بخش تولید و تجارت کشور، خواستار بازنگری در فرآیند قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی شد.

به گزارش میلکان؛کاشفی در آغاز اظهارات خود، حضور هم‌زمان نمایندگان مجلس، مدیران وزارت صمت و مسئولان اجرایی استان را فرصتی کم‌نظیر برای طرح مشکلات فعالان اقتصادی دانست و گفت: «امروز بسیاری از گره‌های اقتصادی کشور و استان تنها با هماهنگی این سه ضلع قابل باز شدن است.»

انتقاد از قانون‌گذاری‌های غیرهم‌سو با اقتصاد

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران، با انتقاد از تصویب برخی قوانین بدون توجه به پیامدهای اقتصادی، اظهار داشت: «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمونه‌ای از قوانینی است که بدون بررسی دقیق اقتصادی تصویب شده و اکنون مشکلات بزرگی در حوزه ارز و تجارت ایجاد کرده است.»

او با اشاره به اینکه مرز میان صادرکننده و قاچاقچی در این قانون به دو درصد رفع تعهد ارزی محدود شده، افزود: «اگر صادرکننده به‌جای ۷۰ درصد، ۵۹ درصد تعهد ارزی خود را ایفا کند، عنوان قاچاقچی می‌گیرد. این نگاه نه‌تنها به صادرات آسیب می‌زند بلکه فضای کسب‌وکار را نیز متلاطم می‌کند.»

کاشفی همچنین نسبت به اصلاح قانون تعزیرات که در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس قرار دارد هشدار داد و گفت: این قانون نیز «صددرصد اقتصادی» است و باید با نظر کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و جهش تولید بررسی شود.

گلایه از ضعف دفاع وزارت صمت در پرونده‌های حیاتی صنعت

او در بخش دیگری از سخنانش، وزارت صمت را مخاطب قرار داد و گفت: «وزارتخانه‌ای که مأموریت اصلی آن حمایت از صنعت و تولید است، در برخی حوزه‌ها مانند تعرفه‌گذاری برق یا موضوعات کلیدی تولید، از بخش صنعت دفاع کافی نکرده است.»

وی با اشاره به طبقه‌بندی جدید تعرفه‌های برق که اختلافی تا ۲۰۰ درصدی میان صنایع ایجاد کرده، افزود: «این تصمیمات، فشار مضاعفی بر صنایع وارد کرده و وزارت صمت باید نقش فعال‌تری در این حوزه‌ها ایفا کند.»

کاهش ۶ تا ۷ میلیارد دلاری صادرات بر اثر عوارض مواد خام

کاشفی همچنین به تصویب ماده ۹۹ درباره عوارض صادرات مواد خام و نیمه‌خام اشاره کرد و گفت: «برآورد ما نشان می‌دهد اجرای این ماده می‌تواند سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار صادرات کشور را کاهش دهد. این موضوع باید پیش از اجرا با دقت بیشتری بررسی و در شورای گفت‌وگو اصلاح شود.»

انتقاد جدی از چندنرخی بودن ارز

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران، سیاست‌های ارزی را ریشه بسیاری از مشکلات فعلی دانست و گفت: «از سال ۱۳۹۷ تا امروز تفکر ثابتی در بانک مرکزی حاکم است که کشور و فعالان اقتصادی را دچار آسیب کرده است.»

او با اشاره به چهار نرخ متفاوت ارز در کشور (۲۸۵۰۰، نیمایی، تالار دوم و بازار آزاد) افزود: «نرخ تجاری کشور باید از توافق میان تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده شکل بگیرد. اگر تالار دوم تقویت شود، می‌تواند به نرخ واقعی و قابل اتکای تجارت تبدیل شود.»

کاشفی تأکید کرد: «هر تصمیم نادرست ارزی، دو سال بعد خود را در اقتصاد کشور نشان می‌دهد، اما در این دو سال خسارت سنگینی به تولید و صادرات وارد می‌شود. دیگر تاب تحمل این خسارت‌ها را نداریم.»

قدردانی از همراهی بخشی از نمایندگان مجلس

او در پایان از تلاش برخی نمایندگان به‌ویژه اعضای شورای گفت‌وگوی ملی دولت و بخش خصوصی قدردانی کرد، اما گفت: «حجم مشکلات کشور بسیار بالاست و نیازمند تلاش، همراهی و تصمیم‌های بزرگ‌تری هستیم.»

کاشفی با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه گفت: «امروز کرمانشاه از منظر صنعت و تجارت جایگاهی متفاوت نسبت به ده سال پیش دارد و هر میزان توجه به این استان، بازگشت آن به کل کشور خواهد رسید.»

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=50018

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.