• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 28 November - 2025
0
رئیس خانه معدن استان کرمانشاه:

معادن با بحران سوخت، معارضین و حقوق دولتی روبه‌رو هستند / از باج‌گیری بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری کنیم

  • کد خبر : 50006
  • 07 آذر 1404 - 13:16
معادن با بحران سوخت، معارضین و حقوق دولتی روبه‌رو هستند / از باج‌گیری بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری کنیم

در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با رئیس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاونان وزارت صمت، محمد عارف ابراهیمی، رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با ارائه گزارشی مفصل از وضعیت معادن استان، تصویری دقیق از چالش‌ها و ظرفیت‌های این بخش ارائه داد و هشدار داد که حال معدن در کشور […]

در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با رئیس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاونان وزارت صمت، محمد عارف ابراهیمی، رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با ارائه گزارشی مفصل از وضعیت معادن استان، تصویری دقیق از چالش‌ها و ظرفیت‌های این بخش ارائه داد و هشدار داد که حال معدن در کشور «خوب نیست».

به گزارش خبرنگار میلکان، ابراهیمی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه با شناسایی یک‌میلیارد و هفتصد میلیون تن ذخیره معدنی در حدود ده نوع ماده معدنی، در رده استان‌های «متوسط رو به پایین» از منظر ذخایر معدنی قرار می‌گیرد، گفت: «در چهل سال گذشته در کرمانشاه اکتشاف اصولی و سیستماتیک انجام نشده است.»

وی اعلام کرد که در استان ۲۳۶ پروانه بهره‌برداری وجود دارد که ۴۹ معدن آن غیرفعال هستند.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه دو ماده معدنی سنگ تزیینی و سنگ دولومیت مزیت‌های مهم معدنی کرمانشاه هستند، گفت: «فعالیت در این دو ماده چشمگیر است، اما الزام آن ایجاد واحد فرآوری است تا سنگ‌های کپ به‌صورت خام از استان خارج نشوند. اگر می‌خواهیم بازار عراق و در آینده بازار سوریه را تأمین کنیم، مسیر آن از کرمانشاه می‌گذرد و این امر بدون فرآوری امکان‌پذیر نیست.»

ابراهیمی قیر طبیعی را نیز از مسائل مهم استان دانست و اظهار کرد: «اصرار داریم که عمده ذخایر قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه است، اما ذخیره شناسایی‌شده تنها یک‌میلیون و سیصد هزار تن است که توجیهی برای ایجاد یک واحد فرآوری بزرگ ندارد. ما حتماً نیاز به اکتشاف اصولی و سپس استخراج داریم تا بتوان واحد فرآوری قابل اتکا ایجاد کرد.»

او افزود: «برخی پهنه‌ها مانند منطقه هوانوردی با وسعت ۱۳۰ هزار هکتار که عمده معادن قیر طبیعی در آن قرار دارد، باید تعیین‌تکلیف شود تا امکان برنامه‌ریزی فراهم شود.»

رئیس خانه معدن کرمانشاه به سه مشکل اساسی و فراگیر در بخش معدن کشور اشاره کرد و گفت: این مشکلات هم برای کمیسیون صنایع و معادن روشن است و هم وزارت صمت از آن‌ها اطلاع دارد. نخستین مشکل، بحران سوخت معادن است.

او توضیح داد:«به معدن‌دار ما ماهانه سی‌هزار لیتر گازوئیل برای ماشین‌آلاتی مثل بیل و لودر تخصیص داده می‌شد، اما این رقم ناگهان به ده‌هزار لیتر کاهش یافته است. خرید گازوئیل آزاد یا قاچاق محسوب می‌شود و معدن‌دار راه دیگری ندارد. درباره این موضوع با دکتر شیخ صحبت کردیم و امیدواریم مشکل برای سه‌ماه پایانی سال برطرف شود.»

چالش دوم به گفته او افزایش «معارضین معدن» است؛ موضوعی که از نظر او اگر کنترل نشود، پیامدهای سنگینی خواهد داشت.

ابراهیمی با بیان اینکه ناچار است از عبارت دقیق‌تری استفاده کند، گفت: «ما باید با قاطعیت از باج‌گیری بنگاه‌های اقتصادی دارای مجوز جلوگیری کنیم و همه اجزای حاکمیت باید از این موضع حمایت کنند.»

رئیس خانه معدن کرمانشاه مشکل سوم را موضوع حقوق دولتی معادن عنوان و گفت:«از میان هزاران معدن کشور، تنها حدود صد معدن بخش عمده درآمد پیش‌بینی‌شده بودجه را تأمین می‌کنند.اگر فرض بگیریم چهار هزار معدن فعال در کشور وجود دارد، سه‌هزار و نهصد معدن تنها ده درصد حقوق دولتی را تأمین می‌کنند و صد معدن دیگر نود درصد این رقم را پرداخت می‌کنند. سال گذشته حقوق دولتی معادن کرمانشاه صد میلیارد تومان بوده است، اما خدا می‌داند که این صد میلیارد تومان چه میزان حاشیه دارد؛ در حد صد هزار میلیارد تومان.»

او تأکید کرد: «می‌خواهیم این دویست و سی‌تا دویست و چهل محدوده معدنی را حفظ کنیم، اما حال معدن کشور خوب نیست.»

ابراهیمی با اشاره به اینکه گفته می‌شود ۱۰ هزار معدن در کشور وجود دارد که تنها ۴ هزار معدن فعال است، خاطرنشان کرد: «امیدوارم برای این حوزه که مزیت اقتصادی کشور و موتور محرک صنایع معدنی است و خداوند نعمت آن را به ما داده اما درست از آن استفاده نمی‌کنیم، تصمیم جدی گرفته شود.»

 

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=50006

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.