عبدالله مرادي – گروه تولید و اشتغال
دايناسور و اسب دو نشاني است که درذهن هرکودک ايراني بويژه دهه شصتي ها به خوبي نقش بسته است.مدادهاي قرمز و مشکي توسن با نشان اسب و مدادهاي رنگي دايناسور روزگاري جزو محدود برندهاي مداد دربازار ايران بودند.
امروز آنقدر تنوع و تکثر دربازار لوازم التحرير وارداتي و قاچاق زياد شده است که محدود کالاهاي ايراني دربين آنها گم مي شوند.
همه استفاده کنندگان و فروشندگان لوازم التحرير مدادهاي رنگي دايناسور را جزو برندهاي خوب و با کيفيت مي دانند اما کسي نمي داند که اين محصول درايران و کرمانشاه توليد مي شود.
آغاز سال تحصيلي و شروع خريد لوازم التحرير بهانه اي شد که گزارشي از اين واحد توليدي با سابقه درکرمانشاه داشته باشيم تاهم خانواده ها با اين محصول کرمانشاهي آشنا شوند و هم مسئولين از مشکلات اين واحد صنعتي اطلاع يابند.
شرکت پارس تحرير درسال ۱۳۶۳ موفق به اخذ جواز تأسيس شد، اما به خاطر شرايط جنگ و بحران و محروميت هاي آن دوران درسال ۱۳۶۸ به صورت آزمايشي راه اندازي شد.
در دوران طلايي اقتصاد ايران و با توجه به سياست هاي کلي سردار سازندگي دولت از طريق وزارت آموزش و پرورش با خريد کالاي ايراني کمک فراواني به واحدهاي توليدي مداد درکشور کرده، تمام محصولات آنها را يکجا خريداري و درشهرهاي مختلف توزيع مي کرد.
مدير کارخانه پارس تحرير درگفتگو با خبرنگار ميلکان با بيان مطالب فوق گفت:گاهي اوقات دو شيفت کار مي کرديم اما به خاطر ميزان سفارش بالا وقت نمي کرديم بدنه مداد را رنگ بزنيم.دانش آموزان دهه هفتاد آن مدادهاي بي رنگ را خوب به خاطر دارند.
صوفي پور با بيان اينکه توليد اسمي کارخانه يک ميليون قراص-هر قراص ۱۴۴ دانه مداد است-درسال مي باشد گفت:با توجه به بالا بودن تقاضا يک کارخانه ديگر به عنوان مداد تحرير فجر با کپي برداري از دستگاه هاي آلماني پارس تحرير درسال ۷۶ راه اندازي شد که سالانه تا ۸۰۰ هزار قراص نيز توليد داشت.
وي افزود:با توجه به بازار مناسب ۴ کارخانه مدادسازي ايران، پارس مداد و دو واحد پارس تحرير، به صورت کاملا غيرکارشناسي موافقت اصولي ۴ واحد ديگر صادر شد که همين امر موجب بيکار شدن ۸ کارخانه با هم گشت.
واردات مدادهاي چيني و ترکيه اي درسال هاي ابتدايي دهه ۸۰ درحالي آغاز شد که مصرف داخلي از توليد داخلي کمتر بود، همين امر سبب شد که از ۸ کارخانه فعال، ۵ کارخانه تعطيل شود و هنوز هم همان ۳ کارخانه با حداقل ظرفيت توليد فعال مانده اند.
مدير کارخانه پارس تحرير با اشاره به اينکه انجمن لوازم التحرير ايران درنظرداشت از طريق وزارت خانه هاي مختلف از ورود کالاي وارداتي بي کيفيت جلوگيري به عمل آورد خاطرنشان کرد:با اعمال استانداردهاي لازم برکالاي وارداتي و يا افزايش تعرفه واردات مي توان از ورود کالاي بي کيفيت و ارزان قيمت جلوگيري به عمل آورد اما اين اتفاق هيچگاه نيفتاد.
وي اظهارداشت:با توجه به ويژگي هاي جمعيتي و تغيير درالگوي مصرف دانش آموزان درحال حاضرنياز کشور حدود ۲/۵ ميليون قراص است که چندين برابر اين مقدارکالاي بي کيفيت خارجي وارد بازار لوازم التحرير ايران مي شود.مدادهاي توسن و دايناسور با توجه به کيفيتي که دارندجزو پرفروش ترين مدادهاي ايراني هستند که متأسفانه توليد آن به ۷۵ هزار قراص درسال هم نمي رسد وکارخانه با حدود ۷/۵ درصد ظرفيت مشغول کار است.صوفي پور با بيان اينکه اين کارخانه تا سال ۸۶ سهم عمده اي از توليد را به کشورهاي اروپاي شرقي، لهستان ، يوگسلاوي و حاشيه خليج فارس صادرمي کرد گفت:تحريم ها و نرخ ارز اين واحد استخوان دار را نيز همچون ديگر صنايع درسال ۹۰ به تعطيلي کشاند اما با حمايت هاي دولت تدبير و اميد توانستيم مجددا واحد را راه اندازي کنيم.
وي درپاسخ به اين سوال که مواد اوليه توليد مداد از کجا تهيه مي شود گفت:چوب مداد از درختي به نام سدار توليد مي شود که درسايز و اندازه استاندارد با نام اسلپ از آمريکا وارد مي شد.اما امروز چين و اندونزي نيز به توليد اين چوب با مشخصات و کيفيت آن روي آورده اند.در دهه ۷۰ درراستاي خودکفايي اقدام به کاشت و توليد اين درخت درشمال کشور شد اما متأسفانه به خاطرنبود علم فرآوري محصول خوبي به کارخانه ها عرضه نشد.مغز مداد نيز از خارج وارد مي شد اما شرکت پارس تحريردرسال ۸۱ اقدام به راه اندازي خط توليد مغز مداد نموده و کارخانه رنگ گرافيک را راه_اندازي کرد که تا اوايل دهه ۹۰ نيز مغزهاي مشکي و قرمز توليد مي شد اما چون مداد اوليه آن تحريم شدديگر امکان خريد آن وجود نداشت.بنابراين آن کارخانه نيز عملا تعطيل شد و مااينک مغز مداد را از چين وارد مي_کنيم.مدير اين واحد صنعتي به نکته جالبي درخصوص سياست هاي اقتصادي چين اشاره کرد و بيان داشت:مدادهايي که از چين به بازار ايران عرضه مي شود از چوب خام مداد ارزان تر است، سياست آنها اين است که مواد اوليه را ندهند تا کار درکشور خودشان انجام شود و متأسفانه برخي از برندهاي ايراني نيز به اين دام افتاده اند و مداد توليد چين را وارد کرده و در ايران مارک مي زنند.
وي با بيان اينکه خبرهاي خوبي از بازار به گوش مي رسد و مردم به اين نتيجه رسيده اند که جنس ارزان هزينه بيشتري روي دست آنها مي گذارد اظهارداشت:امسال ما از بازار جا مانديم، هرچند تقاضا براي توليد داشتيم اما به علت عدم نقدينگي نتوانستيم جوابگوي بازار باشيم.سال گذشته با حمايت دولت موفق به دريافت تسهيلات براي سرمايه درگردش شديم اما سود بالاي اين تسهيلات نمي تواند براي صنايع راه گشا باشد و واحد را از يک واحد راکد به يک واحد راکد بدهکار تبديل مي کند.واحدي همچون واحد ما نيازمند ۵ ميليارد نقدينگي است که بتوانيم دو شيفت کارکرده و نيروي کار جديد استخدام کنيم.صوفيپور خاطرنشان کرد:طرح پنجره واحد واردات تحول خوبي را درکنترل قاچاق وواردات بي رويه داشته است و بايد مبادي ورودي کالاي موجود درهرانبار مشخص باشد.اگر بازار به همين شکل رونق بگيرد توليد جان دوباره خواهد گرفت.
توليدات شرکت پارس تحرير شامل ۲ برند اصلي توسن و دايناسور است.
مدادهاي مشکي و قرمز مخصوص نوشتن اين کارخانه با برند توسن و با همان کيفيت و شکل قديمي توليد مي شود.با برند دايناسور نيز مدادهاي مشکي و قرمز معمولي، مشکي گرافيکي، مدادهاي رنگي ۶-۱۲-۲۴ و ۳۶ رنگ درانواع جعبه هاي فلزي گرد، فلزي تخت و مقوايي به بازار عرضه مي شود.
از اين پس وقتي براي خريد لوازم التحرير به فروشگاه ها مراجعه مي کنيد بدانيد که با خريد اين دو برند مي توانيد دررونق توليد استان نقش داشته باشيد.
بهترين برندهاي مداد درکرمانشاه توليد مي شود؛
کشف دايناسوردرکرمانشاه!
عبدالله مرادي – گروه تولید و اشتغال دايناسور و اسب دو نشاني است که درذهن هرکودک ايراني بويژه دهه شصتي ها به خوبي نقش بسته است.مدادهاي قرمز و مشکي توسن با نشان اسب و مدادهاي رنگي دايناسور روزگاري جزو محدود برندهاي مداد دربازار ايران بودند. امروز آنقدر تنوع و تکثر دربازار لوازم التحرير وارداتي و قاچاق […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=1547
- ارسال توسط : ظهور
- 1943 بازدید
- بدون دیدگاه