کاهش ۵۰ درصدي بارش هاي امسال درکرمانشاه نسبت به متوسط بلند مدت نگراني تنش آبي درتابستان پيش رو را افزايش مي دهد.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي کرمانشاه درگفتگو با خبرنگار ميلکان با بيان اينکه سال آبي منطبق با سال زراعي مهرماه تا مهرماه محاسبه مي گردد، گفت:با گذشت ۴ماه و نيم از سال آبي ۹۶-۹۷ متوسط بارش هاي استان به ۱۱۸ ميلي متر رسيده است که نسبت به مدت مشابه دربلندمدت ۵۰ درصد و نسبت به سال گذشته که خود سال خشکي بود ۲۶درصد کاهش را نشان مي دهد.
کياست اميريان افزود:علي رغم اينکه پاييز کم بارش را پيش بيني مي کرديم اما انتظار مي رفت که حداقل زمستان نرمالي داشته باشيم، اما بارش هاي دي و نيمه بهمن ماه نيز نتوانست رضايت بخش باشد.وي زمستان کرمانشاه را با حدود ۴۴درصد از بارشها پربارش ترين فصل عنوان کرد و اظهارداشت:ميزان بارش ها تا اين زمان نشان مي دهد که يک سال خشک را پيش رو داريم.
مديرعامل آب منطقه اي کرمانشاه تصريح کرد:با اولويت تأمين آب شرب بايد از همين حالا به فکر مديريت بحران کم آبي درتابستان باشيم، بويژه درروستاهايي که منابع آبي محدود دارند و يا منابع آبي آنها پايدار و مطمئن نيست، تمهيدات لازم را بينديشيم.
وي با اشاره به ذخيره ۸۴ درصدي آب پشت سدهاي استان بيان داشت:با توجه به بارش هاي مناسب سال آبي ۹۴-۹۵ و مديريت مصرف و استفاده به اندازه از بارش ها درسال گذشته توانسته ايم ذخيره مناسبي را درمخازن داشته باشيم.اين ذخيره درسدهاي گاوشان و شهداي سنقر، ۹۰ و ۹۳ درصد است.اما اين ميزان ذخيره نبايد دليلي براي مصرف بي رويه آب باشد، چون همين ميزان نيز با محدوديت براي مصرف روبروست.
اميريان گفت:فرآيند انتقال، تصفيه و توزيع آب خودمسيري طولاني و هزينه بر است.غيراز وجود آب سيستم توزيع و مخازن مناسبي نيز بايد وجود داشته باشد که کمبودهايي دراين زمينه نيز داريم.
وي اصلي ترين روش مقابله با کم آبي را مديريت مصرف درهردوبخش خانگي و کشاورزي دانست و تأکيد کرد:با توجه به مصرف بيش از ۹۰ درصد منابع آبي درمصارف کشاورزي مي طلبد که روشهاي مختلفي؛مثل:اصلاح روش هاي آبياري، استفاده از بذور و کشت هاي کم آب بر و کشت هايي که درتابستان آب کمتري نياز دارند را دردستور کار قرار دهيم که بتوانيم مصرف را مديريت کنيم.
درمصرف آب شرب نيز بايد اين اتفاق بيفتد چون متأسفانه مصرف از متوسطمصرف جهاني بالاتر است و تک تک ماموظف به صرفه جويي هستيم.
در خصوص آخرين وضعيت سامانه گرمسيري بيان داشت: شبکه ها اصلي يک و ۲ اين سامانه توسط وزارت نيرو در دست اجرا است . اما تونل انتقال آب که مراحل پاياني کار تزريق و تحکيم آن در حال انجام بود و قرار بود در ماهاي اوليه سال ۹۷ به بهرهبرداري برسد که به واسطه زلزله ۲۱ آبان ماه قسمت هايي از تونل را آب گرفته که بايد آبهاي اضافه خارج شود تا امکان تريق به وجود آيد.
وي سدهاي غربي استان را فاقد مشکل اعتباري دانست و گفت: اين سدها چون از محل صندوق توسعه اعتبار مي شود مشکل خاصي براي تامين اعتبار ندارد و نقدينگي تامين شده است اما سدهايي که از منابع عمومي تامين اعتبار مي شوند متاسفانه کمبود اعتبار داريم و حجم اعتبار متناسب با کارهاي انجام شده نيست و همين باعث شده است که در اجرا سرعت لازم را نداشته باشند.
اميريان خاطر نشان ساخت:پايان کار ۵ سد استان بر اساس موافقت نامه سال ۹۶ بود که بخشي از کارهاي جانبي باقي مانده بود که متاسفانه در بوجه ۹۷ اعتباري براي آنها در نظر گرفته نشده بود ولي با تلاش نماينگان مجددا ۴ سد از اين رديفها در بودجه آمدند.
مديرعامل آب منطقه اي کرمانشاه گفت: مطالعات سامانه سردسيري در دست اجرا است و حدود ۸۰ درصد پيشرفت داد .در اين سامانه قرار است آب از حوزه بالا دستي سيروان به حوزه مجاور بيايد .در سيروان سرد سيري آب براي منطقه صنايع ماهيدشت در نظر گرفته شده است که ميزان تخصيص با توجه به ميزان اين سامانه تعيين خواهد شد.
کاهش ۵۰ درصدي بارشها نسبت به ميانگين بلند مدت
کاهش ۵۰ درصدي بارش هاي امسال درکرمانشاه نسبت به متوسط بلند مدت نگراني تنش آبي درتابستان پيش رو را افزايش مي دهد. مديرعامل شرکت آب منطقه اي کرمانشاه درگفتگو با خبرنگار ميلکان با بيان اينکه سال آبي منطبق با سال زراعي مهرماه تا مهرماه محاسبه مي گردد، گفت:با گذشت ۴ماه و نيم از سال آبي […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=2565
- ارسال توسط : ظهور
- 1077 بازدید
- بدون دیدگاه