• امروز : شنبه - ۱۴ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 5 October - 2024
5

هورامان يک اقليم پوياي فرهنگي

  • کد خبر : 5078
  • 01 آذر 1397 - 3:26
هورامان يک اقليم پوياي فرهنگي

هورامان چشمه ي هميشه جوشانِ فرهنگ و عرفان است. توانمندي هاي فرهنگي و اجتماعي جامعه هورامي اين امکان را فراهم کرده تا هنگامي که تلاش ها براي برگزاري جشن شکرانه انار به بن بست مي خورد، آن ها به يکباره جشن باشکوه ميلاد رسول اکرم (ص) را با حضور صدها دف نواز برگزار کنند. همايشي […]

هورامان چشمه ي هميشه جوشانِ فرهنگ و عرفان است. توانمندي هاي فرهنگي و اجتماعي جامعه هورامي اين امکان را فراهم کرده تا هنگامي که تلاش ها براي برگزاري جشن شکرانه انار به بن بست مي خورد، آن ها به يکباره جشن باشکوه ميلاد رسول اکرم (ص) را با حضور صدها دف نواز برگزار کنند. همايشي که در آن از بزرگترين نماد “دف” رونمايي شد.
در نگاه اول و از همين استقبال بسيار گسترده به سادگي مي توان فهميد پاوه مي تواند هر ساله ميزبان همايش باشکوه ترين آيين دف نوازي در ايام ميلاد پيامبر اسلام باشد و همانند مراسم پيرشاليار، هر ساله هزاران علاقه مند را به اين منطقه بکشاند.
دف، سازي عرفاني و اصيل است که متاسفانه سال هاست آنچنان که شايسته بوده در کرمانشاه به آن پرداخته نشده است. هورامان به عنوان مهد عرفان، بهترين انتخاب براي رشد و بالندگي دف در منطقه است. دف در هورامان مي تواند به همان جايگاهي برسد که تنبور در منطقه گوران و صحنه به آن دست يافته است.
تشکيل خانه دف هورامان يک حرکت ارزشمند و در راستاي تقويت پتانسيل‌هاي بومي منطقه بود و برگزاري اين همايش بزرگ را بايد در تداوم اين انتخاب درست ارزيابي کرد. براي به حرکت درآمدن چرخ توسعه در سطح استان نيازمند تداوم چنين تصميم گيري‌هاي آينده نگرانه اي هستيم.
هورامان يک اقليم پوياي فرهنگي است و مي تواند پرچمدار توسعه پايدار در حوزه‌هايي مانند گردشگري، فرهنگ و هنر باشد. حداقل انتظار از بخش دولتي اين است که زمينه و بستر بالندگي اين پتانسيل ها را فراهم کند.
تشکيل يک تقويم فرهنگي منظم و ساليانه براي استان کرمانشاه و به ويژه هورامان يک ضرورت اجتناب ناپذير است. تقويمي که در آن زمان و مکان برگزاري همايش هاي بزرگي مانند جشن انار هورامان و آيين عرفاني دف نوازي در جشن ميلاد پيامبر مشخص باشند و به تاييد کارگروه فرهنگي استانداري و شوراي برنامه ريزي استان برسند تا از پشتوانه دستگاه هاي دولتي هم برخوردار شوند.
گيرِ توسعه در کرمانشاه آنجاست که حد و اندازه هاي ادارات دولتي، بسيار کوتوله تر از پتانسيل ها و ظرفيت هاي استان هستند. مديران اغلب نسبت به توانمندي‌ها و ظرفيت هاي استان ناآگاه هستند و با بي اعتنايي به استعدادهاي هر منطقه، نسخه هاي فضايي خود را تجويز مي‌کنند و حاصل کار هم تداوم اين وضعيت تاسف بار کرمانشاه است.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=5078

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.