مدیر سرمایه گذاری پروژه اشتغال فراگیر روستایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیست و یکمین جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمانشاه که با حضور انوشیروان محسنی بندپی مقام عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران استان کرمانشاه در سالن تدبیر استانداری برگزار شد بیان داشت: از ۲۴هزارو۶۵۲ طرح اشتغال روستایی معرفی شده از سوی دستگاه های اجرایی تنها ۶۴۶ طرح منعقد شده است.
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ، رامین اسدی این فاصله را نشان دهنده این دانست که دستگاههای اجرایی وظایف خود را به خوبی انجام نمی دهند وافزود: طرح توجیهی نامناسب ، عدم تکمیل مدارک و مستندات کافی موجب می شود که پروسه زمانی زیادی را متقاضیان طی کنند و نهایتا در بانک کار قفل شود.
وی در ادامه به تحلیل آماری طرحهای اشتغال روستایی استان پرداخت و گفت: سرپلذهاب بیشترین طرح و کنگاور کمترین طرح ها را معرفی کرده اند اما طرح های کرمانشاه بزرگتر بوده و مبلغ بیشتری به خود اختصاص داده است.
این کارشناس وزارت کار اظهار داشت: ۲۲ درصد متقاضیان بانوان و ۷۸درصد این آمار را آقایان به خود اختصاص داده اند . یک درصد طرح ها حقوقی و ۹۹ درصد از این طرح ها توسط افراد حقیقی درخواست داده شده است اما از لحاظ مبلغ ۲۳ درصد مبالغ مربوط به طرح های حقوقی است که باید در دور دوم شرکتهای بزرگ و موثری که توان اشتغالزایی، تامین وثایق و تضامین را دارند و می توانند موجب رونق اشتغال در روستاها بشوند به کار گرفته شوند.
وی یادآور شد: بخشهای خدمات ،صنعت و کشاورزی به ترتیب ۲، ۱۶ و۸۰ درصد تعداد طرح ها را به خود اختصاص داده اند. مگر زیرساختهای کشاورزی استان چقدر است که ۸۰درصدمنابع به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کند؟ آیا مشکل آب نداریم؟ نمی توانیم خدمات را در روستا ترویج دهیم که بیشتر کار کنند؟
اسدی در خصوص تفکیک طرحهای توسعهای ، جدید و سرمایه درگردش برای دریافت تسهیلات گفت: ۳۰درصد جدید و ۶۷درصد طرح ها نیازمند سرمایه در گردش هستند. همواره این تصور اشتباه وجود داشته است که سرمایه در گردش برای نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر است در صورتی که پرداخت سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی در روستا ها نیز مشکلی ندارد و این مورد را نیز کتبا ابلاغ خواهیم کرد.
وی با ابراز نگرانی از عدم توزیع مناسب تسهیلات در رسته های مختلف گفت :متاسفانه ۱۲هزارو ۸۴۹طرح برای دامداری سبک و سنگین در خواست داشته ایم اما در طرح های صنایع دستی و گردشگری که مزیت است این آمار ناچیز است و دیده نشده است. با توجه به پتانسیلها و زیرساختهایی که این استان دارد باید در دور دوم باید تناسب سهم بندی در رسته ها رعایت شود.
مدیر سرمایه گذاری پروژه اشتغال فراگیر روستایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بانکها با توجه به توان و نیرویی که دارند خوب کار کردهاند خاطرنشان ساخت: کرمانشاه از لحاظ پرداخت در کشور رتبه دوم ، مصوب شده رتبه سیزدهم و منعقد شده رتبه هفتم را دارد و بانکها باید به سمت انعقاد قرارداد هرچه بیشتر پیش بروند. بانکها باید وقت بیشتری بگذارند و در صورت نیاز درخواست نیروی کمکی از مرکز را داشته باشند.
وی همچنین از تعداد طرحهای ملی استان کرمانشاه ابراز رضایت کرد و گفت: ۱۷ طرح ملی با اعتبار ۲۵۰میلیارد تومان با اشتغال ۴هزار نفر مصوب شده است و منتظر پیگیری مدیران دستگاههای اجرایی و بانکها است. باید با حضور در مرکز پیگیر طرحها تا رسیدن به نتیجه باشند.
اسدی با انتقاد از کمیته امداد امام (ره) کرمانشاه در خصوص عدم سیاست گذاری درست در خصوص اشتغالزایی مددجویان خاطرنشان ساخت: ۹۹ طرح معرفی شده از این نهاد حمایتی با اعتبار ۳۵ میلیارد همگی دامداری است در صورتی که دامداری گاو و گوسفند تنها می تواند ۱۲ درصد از سهمیه را به خود اختصاص دهد.