• امروز : چهارشنبه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 4 December - 2024
4
عدم استقبال مردم کرمانشاه از مبل‌های تولیدی این استان؛

مبل همسایه ناز است!

  • کد خبر : 9058
  • 20 دی 1398 - 16:32

عبدالله مرادی – گروه اقتصادی صنعت مبلمان یکی از صنایع است که در دهه‌های اخیر رونق قابل توجهی گرفته است. اگر نگوییم از ضروریات اولیه زندگی شده است می‌توان آن را از پرمصرف ترین لوازم منزل نامید. این صنعت در جهان و ایران به عنوان یکی ازسه صنعت نخست صنایع کوچک دنیا مطرح است و […]

عبدالله مرادی – گروه اقتصادی
صنعت مبلمان یکی از صنایع است که در دهه‌های اخیر رونق قابل توجهی گرفته است. اگر نگوییم از ضروریات اولیه زندگی شده است می‌توان آن را از پرمصرف ترین لوازم منزل نامید.
این صنعت در جهان و ایران به عنوان یکی ازسه صنعت نخست صنایع کوچک دنیا مطرح است و جزو صنایع کوچک بسیار سودمند و زودبازده نیز می‌باشد. استان کرمانشاه به چند دلیل باید قطب صنعت مبل غرب کشور می‌شد؛ استقبال مردم به واسطه تجمل گرایی و جمعیت استان، مرکزیت استانهای غرب کشور سابقه این صنعت در استان و نزدیکی و بازار صادراتی خوب و جذابی همچون عراق در دو حوزه اقلیم و مرکز آن که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
به خاطر غفلتی که در این حوزه شد، معدود کالای تولید کنندگان کرمانشاهی نه توسط فروشنده و نه مردم مورد استقبال قرار نمی گیرد.
کلنگ ناحیه کارگاهی مبلمان کرمانشاه در تیرماه ۹۱ با مساحت ۵ هکتار به زمین زده شد اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
مشکلات اقتصادی بیشترین تاثیر خود را در صنعت مبلمان خواهد گذاشت
رئیس اتحادیه صنایع چوب و کابینت کرمانشاه در حاشیه نمایشگاه مبلمان لوستر و چراغ های تزیینی در گفتگو با خبرنگار میلکان گفت: تولید کنندگان مبل کرمانشاه با بی مهری روبرو شدهاند و با توجه به شرایط پیش آمده امکان ادامه فعالیت برای تعدادی از آنها مقدور نیست.
امید امیری با بیان این که حدود ۹۰ واحد صنفی مبلمان تحت نظارت اتحادیه این صنف فعالیت میکنند گفت: آمار واحد های صنفی در کرمانشاه خیلی بیشتر از این است . صنعت مبل کرمانشاه سالیان گذشته حرفی برای گفتن داشته است اما امروز نسبت تولید به فروش این محصولات در استان خیلی پایین است. استانهای همسایه توانستهاند گوی سبقت را از استان کرمانشاه بگیرند. شهرهای ملایر و تویسرکان همدان به قطب تولید مبل غرب کشور تبدیل شده اند.
وی با انتقاد از اینکه نگاه مردم استان ما به تولیدات خارج از استان است خاطرنشان ساخت: همشهریان ما همدان و تهران را برای خرید مبل ترجیح می دهند اما می توانند همان خرید را راحت تر و با کیفیت تر در استان کرمانشاه انجام بدهند.
رئیس اتحادیه صنایع چوب و کابینت کرمانشاه افزود: در تلاشیم با جلب حمایت مسئولان این صنعت را در استان احیا کنیم. اگر بتوانیم اعتباری برای پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان صنعت مبل استان بگیریم شاهد رونق این صنعت در استان خواهیم بود.
وی در خصوص راه اندازی ناحیه کارگاهی مبلمان نیز گفت: هر کار و ایده جدیدی نقاط قوت و ضعفی دارد. راه اندازی این شهرک برای کارگاههای تولیدی خوب است اما اگر بخواهیم فروشگاهها را نیز به آنجا انتقال بدهیم فرصت دیدن این زیبایی ها را از مردم که در شهر قدم میزنند گرفتهایم.
امیری تصریحکرد: ویترین فروشگاه ها به شهر زیبایی و رونق خاصی داده‌اند و خارج کردن آن ها از شهر به صلاح نیست.
وی از تلاش برای احداث یک کارخانه عظیم تولید مبل در کرمانشاه نیز خبر داد.
رئیس اتحادیه بیان داشت: با وجود مشکلات اقتصادی و تحریم های اقتصادی صنعت مبلمان به واسطه این که جزو نیازهای درجه یک خانواده نیست یکی از صنایع در معرض خطر ورشکستگی است که امیدواریم تدابیری صورت بگیرد که تولیدکنندگان برای پایین آوردن هزینه ها مواد اولیه را راحتتر تهیه کنند. قبل از این می شد به صورت اقساط و با شرایط اعتباری تولیدات را عرضه کرد اما با این وضعیت اقتصادی امکان این کار وجود ندارد.
مردم فقط با توجه به اسم مبل آنرا می خرند
مدیر تولید مبل فرجی نیز با تاکید بر اینکه مردم کرمانشاه خودباور نیستند گفت: همین کاری که ما در کرمانشاه انجام میدهیم در تهران نیز کارگران لر و کرد انجام میدهند ولی مردم به واسطه اسم آن به سمت آنها می روند.
فرجی با اشاره به اینکه بهعنوان اولین تولیدی جدی استان از کارگران ترکمن استفاده کرد گفت: آنها در حال حاضر بخش قابل توجهی از تولیدی های کرمانشاه را دارند.
وی بیان داشت: حدود یک سال و نیم پیش جلسهای برای ایجاد شهرک مبل در سازمان صنعت و معدن برگزار شد و پیشنهاد دادند که تولیدکنندگان و فروشندگان مبل در آن محل سرمایهگذاری کنند. آنقدر مراحل کار پیچیده بود و اذیت شدیم که از کرده خود پشیمان شدیم. کسانی هم که این کار را دنبال کردند پس از یک سال و نیم به هیچ نتیجه ای نرسیده اند.
این تولید کننده مبل با سابقه چالش های پیش روی این صنعت را عدم وجود کارگران و استادکاران دلسوز نسبت به تهران و شهرستان های دیگر، عدم تولید و عرضه ابزار و مواد اولیه تولید مبل در استان و عدم وجود نقدینگی و حمایت مدیران استان از این صنعت دانست و خاطرنشان ساخت: اتحادیه درودگران قم به هر کدام از تولید کنندگان ۲۵۰ میلیون تومان وام با بهره ۴ درصد داده است که این حمایت ها موجب رونق این صنعت شده است.
حلقه مفقوده صنعت مبل نیروی متخصص است
مدیر فروشگاه مبل شهر کرمانشاه نیز بیان داشت: کرمانشاه در هر کاری که نیاز به مهارت منابع انسانی متخصص دارد مشکل دارد.
ناصر گلی تصریح کرد: چرا باید همدان به مرکز تولید مبل تبدیل شود و ما نتوانیم؟ آنها نه چوب راش گرجستان دارند، نه کارخانه پارچه و نه کارخانه تولید رنگ اما حلقه مفقوده این است که آنها منابع انسانی و متخصص دارند و ما نداریم.
وی با بیان اینکه تجهیز فروشگاه هزار متری برای مبلمان کمتر از راه اندازی یک کارگاه تولید مبل هزینه نمی برد یادآور شد: در هیچ استانی سالی ۴ مرتبه نمایشگاه مبلمان برگزار نمیشود، این نشان از کشش بازار کرمانشاه است.
این فروشنده مبل گفت: ما با تمام سختی هایی که برای خرید، حمل و نقل و گارانتی داریم باز هم از مشهد خرید می کنیم چون با تمام این شرایط به صرفهتر است.
وی با اشاره به اینکه مهارت و سرعت عمل است که هزینه تولید مبل را کاهش می دهد گفت: با ساخت شهرک صنعتی نمیتوان کرمانشاه را به قطب صنعت مبل تبدیل کنیم. آیا برای ساخت چنین شهرکی با متولیان این صنعت همفکری شده است؟ ما باید این اختیار را به تولیدکنندگان و فروشندگان بدهیم که خودشان متراژ طراحی سازه را تعیین و طراحی کنند.
وی با اشاره به اینکه در شهرک صنعتی چهار دانگه بالغ بر ۷۰۰ واحد احداث شده است که بیشتر از ۱۰۰ واحد آن فعال نیست یادآور شد: در نزدیکی همین شهرک محله ای به نام «مرتضی گرد» وجود دارد که در هر خانه روستایی یک تولید کننده مبل مشغول فعالیت است. چون باب میل خودشان بر اساس معیارهایی که دوست داشته اند ساخته اند توسعه پیدا کرده است. ساخت یک دست و تیپ این واحدها فکر خوبی نیست.
راه اندازی شهرک مبل زمینه عرضه مستقیم را فراهم می‌کند
مدیر کارگاه تولیدی مبل پسندیده نیز همچون دیگر تولیدکنندگان از همشهریانش گله مند بود و گفت: همین مبلمان تولیدی کارگاه ما در دولت آباد به عنوان مبل ترک فروخته میشود اما اگر بگویند تولید کرمانشاه است کسی به آن نگاههم نمی‌کند. بهمن پسندیده با بیان اینکه در کارگاه ما صفر تا صد تولید و مبل انجام میشود عنوان کرد: فروشندگان کرمانشاه نیز از ما خرید نمیکنند چون دنبال سود های آنچنانی هستند. تولیدات ما را اگر با آن سود بفروشند امکان دارد در جای دیگر با قیمت پایین تر دیده شود پس از آن استقبال نمیکنند. اگر دولت حمایت کند میتوانیم اشتغال این صنف را در استان چند برابر کنیم.
وی در خصوص شهرک مبل گفت: اگر آن شهرک صنعتی راه اندازی شود و مردم مستقیم به کارگاه برای خرید بیایند هم برای ما بهتر است و هم مردم از این رقابت سالم سود می برند.
پسندیده کمبود سرمایه در گردش را اصلیترین مشکل این صنعت عنوان کرد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=9058

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.