یادداشت: عبداله مرادی
کرمانشاه پس از تلاش گروه های مختلف مردمی و دولتی موفق به کسب میزبانی رویداد گردشگری روستایی ۲۰۲۰ شد که بخت با کرمانشاه یار نبود مهمان ناخوانده کرونا آن را به فراموشی سپرد.
هرچند این فرصت از دست رفته اما تجربه کسب شده آن باقی است و بخش کارشناسی بدنه دولت و گروههای فعال حوزه گردشگری هنوز راههای رسیدن به این موفقیت را فراموش نکرده اند.
نام گذاری سال ۲۰۲۶ به عنوان سال بین المللی مرتع و عشایر از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد می تواند فرصتی دیگر برای کرمانشاهی باشد که به عنوان قطب گردشگری عشایری کشور مطرح است.
براساس آخرین سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال ۸۷ ، جمعیت ییلاقی عشایر استان کرمانشاه ۱۴هزار خانوار با جمعیت ۷۹ هزار و ۲۰۸ نفر و جمعیت قشلاقی عشایر این استان ۱۳هزار و ۱۵۴خانوار با جمعیت ۷۳هزار و ۶۴۱ نفراست.
تنوع و تکثر ایلات عشایری استان کرمانشاه شامل: ایلات زنگنه،سنجابی، کلهر، گوران، بالاوند زردلان،ثلاثباباجانی، زوله، قلخانی، جاف، خزل، کرند،ترکاشوند و یک طایفه مستقر عثمانوند می تواند رنگین کمانی از تنوع فرهنگی؛ آیین، غذا، محصولات دامی، پوشش، موسیقی و … باشد.
گسترش و حضور عشایر کرمانشاه در تمام شهرستانهای این استان می تواند رویداد جهانی گردشگری عشایر را در کرمانشاه با قدرت پیش ببرد.
تنوع تولیدات لبنی، صنایع دستی، گیاهان دارویی و… عشایر استان کرمانشاه را یک پتانسیل بزرگ برای میزبانی از گردشگری جهانی کرده است.
گروه رسانه ای میلکان به عنوان پیشنهاد دهنده این رویداد جهانی گردشگری آمادگی میزبانی از علاقهمندانی را دارد که می توانند برای گرفتن این رویداد جهانی گامی بردارند.