به گزارش میلکان آنلاین رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی با دبیر اجرایی مرکز ملی پایش کسب و کار که در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه راه اندازی مرکز ملی پایش محیط کسب و کار یک فرصت خوب برای بخش خصوصی است اظهار داشت: این سمانه می تواند بخشی از سنگینی کار ما در بخش خصوصی را حل کند به شرطی که ما هم مطالبه گر باشیم.
کیوان کاشفی گفت: سامانه دریافت ، انعکاس ، پیگیری و رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار (دادور) در کشور و استان کرمانشاه راه افتاده است، حالا که این امکانات وجود دارد ولی اگر ما نخواهیم اتفاق خاصی نمیافتد. این سامانه برای شنیده شدن وضعیت ما است و اگر ما از این سامانه استفاده نکنیم نمی توانیم امیدی به بهبود فضای کسب و کار داشته باشیم.
وی افزود: از زمانی که پایش فضای کسب و کار به اتاق ایران محول شده است در چهار فصل پایشها انجام شده است و آخرین آن نیز در پاییز است . استان وضعیت خوبی ندارد در فصل تابستان جزو بدترین استانها بودیم و آخرین آمار مربوط به فصل پاییز نیز به سمت بدتر شدن پیش رفته است . در کرمانشاه اگر استعلام ها بدون مشکل و طبق روال عادی و طبق اظهار خود دستگاه های اجرایی انجام شود حدود ۳۳۰ روز طول می کشد که یک کسب و کار مجوزها را بگیرد و شروع به کار کند.
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه تاکید کرد: با توجه به گزارش هایی که تهیه شده است امیدواریم که در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری نسخه هایی را برای ادارات مختلف تعریف کنیم که بتوانیم تاثیر گذاری را بر روی این فضا داشته باشیم .
وی شروع کسب کارها را دارای شاخصهای بین المللی دانست و گفت: حوزه های مختلف را بررسی کرده ایم و طی بررسی هایی که انجام شده است به عنوان مثال اگر بتوانیم یک استعلام سوء پیشینه را حذف کنیم حدود ۴۲ پله در شاخص جهانی رشد خواهیم داشت.
گاشفی خاطرنشان کرد: در بررسی هایی که انجام شد متوجه شدیم که سامانه برخطی در نیروی انتظامی وجود دارد و این سامانه می تواند به راحتی با ثبت شرکتها لینک شود و نیازی به این استعلام نباشد. اما در برابر برقراری این ارتباط به خاطر اینکه منابع مالی پلیس+۱۰ ها که اکثرا بازنشستگاه نیروی انتظامی هستند به خطر می افتد. وقتهایی داد می زنیم می گوییم فساد این هم نوعی فساد است که ما بیاییم فضای اقتصادی کشور را تنگ کنیم که منابعی برای همکارانمان ایجاد کنیم.