• امروز : دوشنبه - ۲۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 17 February - 2025
1

خواص دانه چیا

  • کد خبر : 45389
  • 30 دی 1403 - 13:08
خواص دانه چیا

کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو گفت: از گذشته های دور تا به امروز این دانه مغذی وجود داشته و در سال های اخیر به دلیل خواص فوق العاده ی آن به ویژه در میان ورزشکاران بسیار محبوب شده است. به گزارش میلکان؛مهندس صبا حضرتیان با بیان این نکته که دانه چیا که یک […]

کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو گفت: از گذشته های دور تا به امروز این دانه مغذی وجود داشته و در سال های اخیر به دلیل خواص فوق العاده ی آن به ویژه در میان ورزشکاران بسیار محبوب شده است.

به گزارش میلکان؛مهندس صبا حضرتیان با بیان این نکته که دانه چیا که یک شبه غله است به رنگ های قهوه ای تیره تا سفید مایل به خاکستری  دیده می شود گفت: گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان می باشد که برای مصرف دانه آن کاشته می شود این دانه های ریز فاقد گلوتن نقش مهمی در سلامت انسان دارد و به عنوان دانه های روغنی شناخته می شود، همچنین منبع عظیمی از اسید های چرب امگا ۳،پروتئین ها، ویتامین ها،مواد معدنی و فیبرهای رژیمی می باشد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی به علت  وجود ترکیبات پلی فنول است .

وی افزود: از آنجا که این دانه فاقد گلوتن است لذا آرد دانه چیا منبعی مناسب برای جایگزینی آن در محصولات بدون گلوتن یا با گلوتن کاهش یافته معرفی شده است.

مهندس حضرتبان خاطرنشان ساخت: از نظر میزان فیبر ، دانه های چیا غنی از فیبر می باشند همچنین دارای خصوصیاتی مانند کاهش دهندگی کلسترول خون، فعالیت ضد التهابی و فعالیت آنتی اکسیدانی است.

وی تصریح کرد: از مهمترین کاربردهای این دانه ، استفاده از آن به عنوان مکمل تغذیه ای و نیز به عنوان یک جز مهم در فراورده های غلات، بیسکویت ،پاستا، نان، اسنک و ماست و موارد دیگر می باشد.

کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو ادامه داد: دانه های چیا به دلیل تاثیرات مفید روی بیماری های قلبی-عروقی ، اختلالات سیستم های عصبی و گوارشی و تنظیم سطح کلسترول و تری گلیسرید خون به عنوان یک جز غذایی فرا سودمند مطرح هستند. همچنین از این دانه در کنترل دیابت، فشارخون و افزایش بهبود ایمنی  استفاده می شود.

این کارشناس اظهار داشت: این دانه منبع غنی از کلسیم است به طوری که ۶۳ درصد آن را کلسیم تشکیل می دهد در نتیجه در سلامت استخوان مفید می باشد.

مهندس حضرتیان با اشاره به اینکه داﻧﻪﻫﺎی چیا غنی  از پروﺗﺌﯿﻦ، اﺳﯿﺪﻫﺎی چرب امگا ۳ ،فیبرهای رژیمی ، مواد معدنی ، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های پلی فنول هستند گفت: این دانه همچنین اثرات سلامت بخش مختلفی مانند بهبود هضم، کاهش وزن،پاکسازی روده، بهبود سلامت مغز، و قلب ،بهبود سیستم ایمنی،تنظیم قند خون و غیره را دارا می باشد.

وی در پایان افزود:  لازم به ذکر است مصرف هر ماده ای هر چند سودمند باید در اعتدال مصرف شود تا عوارض جانبی به دنبال نداشته باشد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=45389

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.