• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
2

ارتقای ۱۰ درصدی مناطق حفاظت شده تحت نظارت محیط زیست استان کرمانشاه / تنها یک سوم فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه می شود

  • کد خبر : 7708
  • 09 شهریور 1398 - 8:17
ارتقای ۱۰ درصدی مناطق حفاظت شده تحت نظارت محیط زیست استان کرمانشاه / تنها یک سوم فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه می شود

در نشستی که به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و با همکاری کارخانه سیمان سامان استان به مناسبت هفته دولت برگزار شد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست ضمن قدردانی از عملکرد مثبت مسوولین سیمان سامان که موجب قرارگیری این واحد در لیست صنایع سبز کشور شده است گفت: این واحد از واحدهای صنعتی […]

در نشستی که به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و با همکاری کارخانه سیمان سامان استان به مناسبت هفته دولت برگزار شد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست ضمن قدردانی از عملکرد مثبت مسوولین سیمان سامان که موجب قرارگیری این واحد در لیست صنایع سبز کشور شده است گفت: این واحد از واحدهای صنعتی با پیشرفته‌ترین تجهیزات می باشد که بیشترین تعاملات را با محیط زیست استان برقرار نموده است .

به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه درتشریح وضعیت محیط زیست استان گفت: از مساحت ۲۴ هزار کیلومتر مربعی استان، ۱۶۱ هزار هکتار که ۶٫۷ درصد این مساحت را شامل می شود  تحت مدیریت اداره حفاظت محیط زیست می باشد که ارتقای این مقدار به ۱۰ درصد و قراردادن مناطق جدیدی به عنوان مناطق حفاظت شده در دستور کار اداره محیط زیست می باشد.

فریدون یاوری در خصوص وضعیت حیات وحش استان گفت: با توجه به بررسی ها و فرهنگ سازی های انجام شده روند احیای سریع تر زیستگاه های استان تحت بررسی می باشد.

وی از اقدامات سازمان مذکور در ارتباط با پساب‌های خانگی  و صنعتی گفت: ۷ سیستم تصفیه پساب در سطح استان وجود دارد که حدود ۴۴ درصد فاضلاب های خانگی و شهری را تصفیه می کند. سیستم های فاضلاب شهر کنگاور از سال قبل و شهرهای هرسین، روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث نیز آماده بهره برداری هستند که این سایت ها توان پوشش دهی پساب های روستایی را نیز دارا می باشند و همچنین واحدهای صنعتی استان سیستم کنترل پساب های صنعتی را مورد استفاده قرار می دهند.

وی ضمن اشاره به آلودگی هوای استان تصریح کرد : اکثر واحدهای صنعتی استان مجهز به سیستم های کنترل آلودگی می باشند که در صورت عدم کنترل این آلودگی ها ،طبق قانون تجمیع که واحدهای خاطی را مکلف به پرداخت جریمه می کند با آنها برخورد جدی خواهد شد.

مدیرکل محیط زیست استان گفت: پسماندهای بیمارستانی یکی از اصلی ترین دغدغه های ما هستند که با همت دانشگاه علوم پزشکی در این باره تدابیری اندیشیده شده است .این مساله قابل ذکر می باشد که ۲۴ بیمارستان در سطح استان فعالیت می کنند و همگی مجهز به سیستم اتوکلاب جهت مدیریت پسماندهای پزشکی می باشند.

یاوری در زمینه بازیافت نخاله های ساختمانی افزود: با استفاده از دستگاه های سیار این زباله ها به مکان های ویژه منتقل شده و در آن محل بازیافت می شوند.

وی همچنین در خصوص وضعیت حمل و نقل استان گفت: در شورای ترافیک استان مشکلاتی مربوط به این بخش مطرح شده و یکی از نتایج این نشست ها تدوین سیاهه انتشار بود که سهم منابع مختلف آلاینده را نشان می دهد ،چرا که در حال حاضر گزارش و آمار دقیق و کاملی از میزان آلودگی های استان توسط سیستم های حمل و نقل وجود ندارد.

وی همچنین در باره وضعیت سراب های استان گفت: سراب هایی که در حوزه مناطق تحت مدیریت سازمان هستند همیشه لایروبی و پاکسازی می شوند اما پاکسازی زباله های به جای مانده مستلزم همفکری و فرهنگ سازی و هماهنگی مردم و نهادهای زیست محیطی می باشند.

یاوری در خصوص وضعیت ریزگردهای استان خاطرنشان کرد: هیچ کانون داخلی مولد گردو غبار در استان وجود ندارد و اغلب این ریزگردها از  کشورهای همسایه به استان ما منتقل می شوند که در این زمینه نیز توسط سازمان کل محیط زیست کشور و وزارت کشور اعتبارات خاصی برای این چالش در نظر گرفته شده است، همینطور مصوبه رسیدگی به این مشکل در سازمان ملل تایید شده و طبق آن تعدادی از کشورهای منشا موظف به حل این بحران شده اند .ضمن اینکه امسال و تا به امروز  در سطح استان هیچ گزارشی مبنی بر وجود ریزگردها ارسال نشده است.

مدیرکل محیط زیست استان همچنین به موضوع شکارچیان سطح استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶ میزان پروانه های شکار صادر شده از سمت اداره محیط زیست حدود ۲ هزار پروانه بود ولی در سال گذشته به ۳۴۰ مورد رسید به ویژه که محدودیت های زمانی و مکانی از سمت سازمان ها وضع شده است و طبق محدودیت های زمانی  به یک ماه و تنها روزهای پنجشنبه و جمعه اجازه شکار به صورت محدود داده می شود.

یاوری در خصوص عملکرد مناسب کارخانه سیمان سامان گفت: سیستم های فیلتر استفاده شده در سیمان سامان از به روز ترین سیستم های دنیاست اما سیستم استفاده شده در کارخانه سیمان غرب از نوع سیستم های الکتروفیلتر هستند که با تجمع گاز امکان انفجار و حریق دارند و این خود یکی از مشکلات محیط زیستی استان است و آلودگی هایی نیز ایجاد کرده اما به صورت مکرر و مداوم نمی باشد که با توجه به پایش ها و بررسی ها امیدواریم این مشکل نیز هر چه سریع تر حل شود.

دکتر آذر ولی زاده معاون نظارت و پایش محیط زیست استان نیز در خصوص وضعیت صنایع آلاینده استان گفت: تا ۳ ماهه اول امسال ۳۲ واحد صنعتی آلاینده در سطح استان وجو داشتند که بعضی از این صنایع در سه ماهه دوم حذف شدند.

وی همچنین درباره وضعیت گونه های جانوری استان گفت: از گونه های در خطر انقراض در استان که تا امسال کنترل شده اند می توان به شوکا، سمندر آتشین و میش مرغ اشاره کرد و همچنین از گونه هایی که سال قبل تحت کنترل درآمدند می توان به خرس، پلنگ و سمندر زردخال کردستانی اشاره کرد ،ضمن اینکه برنامه ای تحت عنوان برنامه جامع حمایت از گونه ها از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور تدارک دیده شده است که کرمانشاه از پیشگامان این طرح محسوب می شود.

ولی زاده در خصوص وضعیت کارخانه آسفالت گیلان غرب گفت: این کارخانه دوبار پلمپ شد به طوری که در آخرین پلمپ آن تذکرات لازم برای آماده شدن فیلترهای مورد نیاز و استفاده از آنها در کارخانه داده شد که در حال حاضر و طبق آخرین گزارشات در ماه جاری یا ماه آینده قرار بر ادامه کار این کارخانه با فیلترهای جدید و به دور از ایجاد آلودگی است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان همچنین با اشاره به وضعیت فاضلاب شهر کرمانشاه گفت: کل فاضلاب شهر کرمانشاه ۲هزارو۱۰۰ لیتر بر ثانیه می باشد و کل مقدار تصفیه  شده آن ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است که با توجه به نیاز اعتبار یک هزار میلیاردی متاسفانه این واحد تصفیه فاضلاب شهری بلاتکلیف مانده است. این مشکلات اقتصادی مانع برخورد و بررسی جدی در این زمینه شده است ضمن اینکه استانداری کرمانشاه اقدامات و رایزنی هایی را برای دریافت این مبلغ انجام داده که امیدواریم هر چه سریع تر به نتیجه مطلوب برسیم.

فردین الفتی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در خصوص آتش سوزیهای سطح استان گفت: سال ۹۷ تعداد ۶ مورد آتش سوزی در مساحتی بالغ بر ۲۹۸ هکتار در سطح استان اتفاق افتادکه امسال با افزایش این مقدار به ۱۱ مورد و مساحتی حدود ۱۸۵ هکتار مواجه بوده ایم.

در پایان نیز مدیران اداره حفاظت محیط زیست به همراه اهالی رسانه از محوطه کارخانه سیمان سامان بازدید کردند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=7708

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.