• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
4
درنشست مسئولین گمرکات ایران و اقلیم مطرح شد؛

تبادل اکترونیکی اطلاعات و حمل یکسره کالا بخش زیادی از مشکلات تجاری ایران و عراق را مرتفع خواهد کرد

  • کد خبر : 5023
  • 22 آبان 1397 - 20:04

نشست مشترک مسئولین گمرکات جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد. به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین در این نشست که با حضور مدیران گمرکات استانهای کرمانشاه و کردستان، مدیران مرزهای رسمی مشترک ایران و عراق ،  نماینده وزارت خارجه، معاون امور بین الملل گمرکات جمهوری اسلامی […]

نشست مشترک مسئولین گمرکات جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین در این نشست که با حضور مدیران گمرکات استانهای کرمانشاه و کردستان، مدیران مرزهای رسمی مشترک ایران و عراق ،  نماینده وزارت خارجه، معاون امور بین الملل گمرکات جمهوری اسلامی ایران، نماینده مدیرگمرکات اقلیم کردستان عراق و جمعی از مدیران گمرکات عراق با هدف یکسان سازی اطلاعات و تبادل الکترونیکی تجاری استانهای مرزی مشترک ایران با اقلیم کردستان عراق برگزار شد.

معاون امور بین الملل گمرک جمهوری اسلامی ایران از برنامه ارتقاء سطح روابط تجاری ایران با کشورهای همسایه خبرداد و گفت: عراق بزرگترین بازار هدف صادراتی محسوب می شود و پس از اعمال تحریم‌های آمریکا ما باید نگاه ویژه تری به این بازار داشته باشیم.

حمیدرضا محمدی بیان داشت: نشست‌های مشترکی به منظور رفع موانع و مشکلات با گمرکات اقلیم کردستان برگزار می‌شود.

وی هدف اصلی و اولیه را تبادل الکترونیکی عکس‌ها و اطلاعات ایکس‌ری های مرزی عنوان کرد و خواستار برگزاری جلسات تخصصی کارشناسان ۲ کشور در مرکز و آشنایی عراقی ها با سیستم ها و امکانات ایران شد.

معاون امور بین الملل گمرک ایران ، سیاست این گمرک را ۲۴ ساعته کردن تمامی مرزهای مشترک با همسایگان دانست و گفت: در حال حاضر گمرک مشترک با آذربایجان ۲۴ ساعته است و مرز ترکمنستان نیز در تلاش هستیم که ۲۴ ساعته بشود.

جلیل صابر مصطفی نماینده مدیرکل گمرکات اقلیم کردستان نیز خواستار پیگیری جدی مصوبات و توافقات در جلسات شد و گفت: در راستای سیاست‌های گمرکات عراق در خصوص تحریمهای آمریکا ، اقلیم کردستان تابع حکومت مرکزی است و تاکنون هیچ صحبتی در این خصوص بیان نشده است و رویه واردات و صادرات با ایران به روال قبل برقرار است.

وی با ابراز نگرانی و ناراحتی از تحریم‌هایی که در حق ملت و حکومت ایران اعمال می شود خاطر نشان ساخت: ما قلباً خواستار توسعه هرچه بیشتر روابط بازرگانی با ایران هستیم .

نماینده مدیرکل گمرکات اقلیم کردستان با بیان اینکه تفاوت تعرفه اقلیم و دولت مرکزی یکی دیگر از موضوعات تبادل تجاری ایران و عراق است افزود:مقرر شده است تا ۳۰/۱۱/۲۰۱۸ تمام تعرفه های گمرکی در تما م مرزهای عراق از شمال کردستان تا جنوب دولت مرکزی یکسان شود.

وی با تاکید بر اینکه در این همسان سازی تعرفه ها تلاش خواهیم کرد که مرزهای اقلیم با تعرفه های بیشتر ضعیف نشود تصریح کرد: این تعرفه ها قرار است در این تاریخ مصوب شود و نگرانی برای قراردادهای قبلی وجود ندارد و ما اجازه نمی دهیم مشکلی پیش بیاید که اقلیم دچار ضرر و زیان بشود.

جلیل صابر با دلخوری از صادرات برخی کالاهای ممنوعه یا بی کیفیت از مرزهای ایران به عراق خواستار توجه جدی تر بر نظارت‌ها شد و اظهار داشت: کالاهایی که از سوی دستگاه‌های نظارتی عراق عودت داده می شود توسط گمرک ایران اجازه برگشت آنها داده نمی شود و تجار عراقی متحمل هزینه و ضررکردهای زیادی می شوند.

حیدری خواستار تبادل تجاری بیشتر از طریق مرزهای رسمی شد و گفت: تجار عراقی خواستار صادرات کالا از مرزهای رسمی بشوند چراکه در این مرزها تمامی نظارتهای استانداردی و قرنطینه‌های نباتی و دامی و جود دارد و در صورت بروز هر گونه مشکلی امکان برگرداندن بارها وجود دارد.

وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه تلاش داریم بازارچه های مرزی را به مرز رسمی تبدیل کنیم افزود: یکی از مشکلاتی که همواره موجب تنش و حاشیه می شود مشکلات رانندگان است که با تشکیل شرکت های حمل و نقل بین المللی مشترک و حمل یکسره کالا این مشکلات کاهش پیدا خواهد کرد.

 

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=5023

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.