• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
2
رئیس اداره تحقیق ، توسعه و آموزشهای مردمی علوم پزشکی استان کرمانشاه:

ترامادول و متادون بیشترین عامل مسمویت های دارویی هستند/ مسمویت الکلی در کرمانشاه کاهش چشمگیری داشته است

  • کد خبر : 4809
  • 05 آبان 1397 - 10:10

رئیس اداره تحقیق ، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت:در استان کرمانشاه نیز همچون دیگر کشورها و ایران شایع ترین نوع مسمویت ها مسمویتهای دارویی است و در بین مسمومیتهای داروهایی نیز بیشترین سهم به تر کیبات اعتیاد آور است. در سال گذشته ۶۷ درصد کل مسمویت‌هایی […]

رئیس اداره تحقیق ، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت:در استان کرمانشاه نیز همچون دیگر کشورها و ایران شایع ترین نوع مسمویت ها مسمویتهای دارویی است و در بین مسمومیتهای داروهایی نیز بیشترین سهم به تر کیبات اعتیاد آور است. در سال گذشته ۶۷ درصد کل مسمویت‌هایی که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند مسمومیتهای دارویی بوده است که در این میان ترامادول، متادون منجربه بیشترین مسمویت‌ها شده‌اند و مشتقات تریاک در رتبه بعدی قرار دارند.
وریا رحیمی در گفتگو با خبرنگار میلکان آنلاین بیان داشت: در دسته داروهایی که از خانواده مخدر ها نیستند بیشترین داروهایی که موجب مسمویت شده اند داروهای مغز و اعصاب بوده‌اند که متاسفانه تعدادی از ایین مسمویت ها تعمدی بوده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مسمویت‌ای دارویی به موجب استفاده بیش از میزان توصیه شده رخ می دهد خاطرنشان ساخت: این مورد برای سالمندان و کودکان به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد که داروها را از دسترس کودکان دور نگه داریم و سالمندانی که کم توان هستند با نظارت بیشتری دارو را مصرف کنند و یا اینکه برای آنها جعبه های دارو تهیه شود.
رئیس اداره تحقیق ، توسعه و آموزشهای مردمی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص مسمویت‌های الکلی گفت: خوشبختانه در استان کرمانشاه در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ کاهش چشمگیری داشته ایم و بجز یکی دو مورد مورد دیگری گزارش نشده است.
وی بخشی از مسمومیت های شیمیایی را مرتبط با انواع حشره کش ها و سموم نباتیبرشمرد و گفت: این مسمویت ها بیشتر به علت عدم آگاهی است که توصیه می شود در هنگام استفاده این سموم حتما دستورالعمل روی سم را مطالعه و توصیه ها را در خصوص استفاده از دستکش، ماسک ، عینک و لباس مخصوص رعایت کنند.
دکتر رحیمی افزود:بسته بندی سموم و شویندگان شیمیایی را عوض نکنید و آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارید . برای نظافت سرویسهای بهداشتی گاهی شاهدیم که شویندگانی مانند جرم گیرها ، جرم برها و سفید کننده‌ها را ترکیب می کنند که این کار موجب آزاد شدن گاز کلر و مسمویت افراد می‌شود. توصیه می شود از ترکیب این مواد خود داری شود و در هنگام نظافت سرویسهای بهداشتی به واسطه بسته بودن محیط حتما هواکش‌ها، در و پنجره ها را باز نگه دارند.
وی تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما و احتمال مسمویت با گاز منواکسید کربن حتما در هنگام نصب بخاری از افراد متخصص برای سرویس وسایل بخاری استفاده شود و در نصب بخاری دقت لازم انجام شود . با توجه به رخ دادن پس لرزه‌ها امکان جدا شدن لوله بخاری از دودکش وجود دارد و باید به صورت مستمر چک شود که لوله از جای خود بیرون نیامده باشد.با توجه به سفرهای اربعین زائران گرامی باید توجه داشته باشند که درخودرو های سواری برای گرمایش از گاز پیک نیکی استفاده نکنند و در اتوبوس و مینی بوسهایی که به وسیله گاز پیک گرم می شود به هیج وجه نخوابند چون این کار موجب خفگی می شود.
رئیس اداره تحقیق ، توسعه و آموزشهای مردمی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: سیزدهمین سال است.در ایران به مناسبت هفته پیشگیری از مسمویت‌ها با شعار پیشگیری از مسمویت‌ها از ۱ تا ۷ آبان ماه در کلیه مراکز اطلاع رسانی دارویی و سموم دانشگاه‌های علوم پزشکی، پزشکی‌ قانونی ، نظام پزشکی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و رسانه‌ها و سایر ادارت مرتبط فعالیت هایی برای پیشگیری از انواع مسمومیت‌ها انجام می‌دهند.
در همین راستا در استان نیز فعالیت های نصب بنردر سطح شهر، مصاحبه‌های خبری ، حضور در رسانه ها و صدا و سیما ، حضور کارشناسان در مدارس و سایر گروه های هدف و اجراری مسابقه‌های مرتبط برای دانش آموزان و اهداء جایزه برگزار می شود.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=4809

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.