رفتن به بالا

«میلکان بخوان ، بیشتر بدان»

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰
  • الأربعاء ۲۰ ربيع أول ۱۴۴۳
  • 2021 Wednesday 27 October

نگار حسینی – گروه جامعه میل به طبیعت و بهره جویی از دامان بهاری کوه و دمن عجیب عجین با خلق و خو و سلیقه مردم غرب کشور است. البته نه اینکه انس با طبیعت خاص مردمان غرب نشین باشد این غریزه آدمی است منتهای مطلب اینکه پای اشتیاقی وافر درمیان است و تنوع طبیعت […]

نگار حسینی – گروه جامعه
میل به طبیعت و بهره جویی از دامان بهاری کوه و دمن عجیب عجین با خلق و خو و سلیقه مردم غرب کشور است. البته نه اینکه انس با طبیعت خاص مردمان غرب نشین باشد این غریزه آدمی است منتهای مطلب اینکه پای اشتیاقی وافر درمیان است و تنوع طبیعت بهاری این منطقه مهمترین عامل چنین رغبت اصیلی است. غرب نشینان با آمدن بهار برای بهره مندی از فضل طبیعت اوقاتشان را در دل کوه ها به گرو می گذارند که هم سیاحت است و ضیافت و البته گاهی نیز تجارت که عطر گیاهان و سبزیجات خوراکی در بازارهای شهری گواه این مطلب است. درکنار شنگ و پاغازه و کنگر و… که اغلب برای مردم مرز و بوم غرب نام آشناست قارچ نوعی فراگیر است که همه در همه جا آن را می شناسند و امسال این محصول طبیعت به واسطه حادثه آفرینی برندی معروف تر شده است.
از ابتدای اردیبهشت تاکنون ۸۰۰ نفر در مناطق غربی به خاطر مصرف قارچ مسموم شده و از این تعداد ۱۱ نفر فوت کرده اند. با توجه به اطلاعات و آمار، کرمانشاه با بیشترین تعداد نقطه اوج بحران و فارس با مسمومیت یک نفر در ذیل این شیب قرار دارد؛ مسمومیت قارچی تا به حال ۳۶۶ نفر را در کرمانشاه روانه بیمارستان کرده و ۷ نفر از مسمومین را به کام مرگ کشانده است. این آمار به تفکیک در استان های لرستان ۱۶۷ نفر، کردستان ۱۵۲ نفر، ایلام ۳۳ نفر، آذربایجان غربی ۷۹ نفر، زنجان ۶۶ نفر، کهکیلویه و بویر احمد ۹ نفر، چهارمحال و بختیاری سه نفر، قزوین سه نفر و در فارس یک نفر گزارش شده است.
همانگونه که اشاره شد تندی این شیب از غرب کشور شروع و رو به مرکز کندشده و تقریبا به صفر می رسد . حال باید پرسید نقطه این تفاوت کجاست؟/ لازم به ذکر است که در غرب اوضاع به حدی وخیم است که مسمومین بد حال به خارج از استان اعزام می شوند و این یعنی ماجرا بسیار جدی است…
سیر صعودی آمار طی یک ماه از ۱۰۰ نفر به ۳۶۶ نفر علی رغم آگاهی بخشی و هشدارهای پزشکی حاکی از یک سنت تحت عنوان علاقه به بهره جویی از طبیعت و متعاقب آن سهل انگاری عامدانه عمومی است.
پیداست در میان عموم بسیاری با ادعای تخصص در قارچ شناسی بر مبنای تجربه و ترجیح دادن نفع شخصی بر اهمیت موضوع، همچنان بر بد حادثه دامن می زنند و این تهدیدی جدی است.
از طرفی خیل مسمومیت ها نیز هشداری جدی تر است و می طلبد عموم تجدیدنظر کنند زیرا دراین مسئله جای هیچ اغماض نیست!
خطاب به مدعیان در تخصص قارچ شناسی باید گفت:تشخیص قارچ های سمی از قارچ خوراکی اصلا کار ساده ای نیست و به کار آزمایشگاهی نیاز است.
به گفته یک استاد قارچ شناسی تشخیص نوع سمی یا غیر سمی قارچ فقط در مراکز تشخیصی معتبر قارچ شناسی میسر است.
دکتر علی میکاییلی می گوید: به دلیل شرایط رویش قارچ ها در کنار هم و با هم، شباهت ظاهری بسیار نزدیک به هم و تنوع شکلی قارچ وابسته به نوع زمین به هیچ وجه با روش های غیر علمی نظیر استفاده از شیر یا سکه نقره و… که توسط بعضی از افراد به کار برده میشود تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ ممکن نیست و مسمومیت افرادی که حتی در این زمینه تجربه داشته اند موید این مطلب است.
به اذعان این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قارچ های سمی مشابه قارچهای خوراکی، اغلب گونه های آمنیتاست که مرگبارترین سم طبیعی یعنی آمانیتین است و این سم با جوشاندن، شستن، خشک نمودن و یا هیچ عمل دیگری از بین نمی رود و در یک دوره چند ساعته تا چند روزه علایم مرگبار مسمومیت آن در فرد ظاهر می شود حتی دست زدن به این قارچها مسمومیت را از طریق پوست به مخاطات بدن می رساند.
وی می گوید: این نوع قارچ ها که امسال نیز بر اثر ریزش هایی فراوان بهاری و دمای مناسب رویش بیشتری داشته نه تنها برتری بر قارچ های پرورش یافته ندارند بلکه به دلیل رویش در هوای آزاد و قرار داشتن در معرض آلودگی های اتمسفر، آلاینده های صنعتی و آلودگی های بیولوژیکی نظیر فضولات انسانی و حیوانی نمی تواند غذایی سالم محسوب شود.
نمی توان ذائقه غریزی عموم را کتمان کرد و یا بر آن ایرادی گرفت ،اما با توجه به اوضاع و احوال فعلی به همراهی عمومی نیاز است و می طلبد به نفع سلامت از لذت ذائقه گذشت که این ناآگاهی عامدانه عمومی بسیار سمناک است.

اخبار مرتبط

نظرات