• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
5
شورای بهسازی و نوسازی به جدایی شرکا رای نداد

فیروزه پای میز طلاق

  • کد خبر : 275
  • 25 مهر 1395 - 13:11

سرویس اقتصادی-مجتمع تجاری فیروزه پس از گذشت  ۱۶ سال از شروع احداثش تنها اسکلتی بتونی است در مرکز شهر کرمانشاه که چهره زشتی را برای خیابان مدرس و بافت تاریخی آن به تصویر کشیده است . به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ،شورای بهسازی و نوسازی شهرکرمانشاه برای تعیین تکلیف این پروژه تشکیل جلسه داد .علی […]

سرویس اقتصادی-مجتمع تجاری فیروزه پس از گذشت  ۱۶ سال از شروع احداثش تنها اسکلتی بتونی است در مرکز شهر کرمانشاه که چهره زشتی را برای خیابان مدرس و بافت تاریخی آن به تصویر کشیده است .

به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین ،شورای بهسازی و نوسازی شهرکرمانشاه برای تعیین تکلیف این پروژه تشکیل جلسه داد .علی رغم تمایل شهرداری و شرکت مجری به جدایی، شورای بهسازی و نوسازی شهر کرمانشاه رای به ماندگاری این دو بر سر پروژه
داد.

این دو چرخ دنده باید از هم جد شوند تا کار کنند

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه تمامی اسناد و مدارک این پروژه را بررسی کرده است گفت: هر کدام از طرفین قضیه بر اساس استدلال‌هایی که برای خودشان موجه است درست عمل کرده اند و عملا فرآیند مشارکت این دو با هم اشتباه بوده است .

وی معتقد است باید این دو چرخ دنده از هم جدا شود بعد به سراغ گزینه های دیگر برویم.

آرش رضایی افزود: به دلیل طولانی شدن اجرای این پروژه قرارداد به شکلی تعریف شد که شهرداری باید به فعالیت‌های اقتصادی طرف مقابل که یک دستگاه غیر دولتی است ورود می کرد. همین باعث ایجاد تنش‌ و اختلافاتی بین این دو شده بود.

وی با بیان اینکه به دو راه حل برای حل این مسئله رسیده است تشریح کرد: یکی اینکه سهم هر یک از طرفین پس از تکمیل پروژه مشخص شود و در جزئیات کار همدیگر وارد نشوند اما مجموعه ای از عوامل و اتفاقاتی که تا بحال رخ داده است نشان می دهد که عملیاتی شدن این راهکار مشکل تر از ماندن یکی است و رفتن دیگری .

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه چند مشتری موافقت حضور در اجرا و سرمایه گذاری این طرح را داشته اند گفت: راهکار دیگر این است که پروژه به مزایده گذاشته شود و به هریک از طرفین و یا شخص دیگری که برنده شد فروخته شود.

وی به بدهی ۳۲ میلیارد تومانی شهرداری به بانک شهر بابت همین پروژه اشاره کرد و اظهارداشت: این بدهی مانع از ارائه خدمات بانک شهر به کرمانشاه به عنوان یک کلانشهر شده است . این بدهی سدی شده است برای استفاده چند صد میلیاردی تسهیلات و سرمایه گذاری بانک شهر . در جلسه ای که با بانک شهر داشتیم موافقت کردند که در صورتی که شرکت بخش خصوصی و یا شرکتهای مستقل از شهرداری پای کار بیاید تسهیلات ۶ ساله ۱۶ درصد پرداخت کنند.

این پروژه از مجوعه پروژه‌های بهسازی و بازسازی بافت قدیمی کرمانشاه است که به اشتباه آنرا بافت فرسوده نامگذاری کردندو با آن هم به تناسب نامش برخورد شده است .

کلنگ مجتمع تجاری فیروزه در راستای بهسازی بافت فرسوده و تعریض خیابان مدرس سال ۸۱ به زمین زده شد و عملا سال ۸۲ عملیات اجرایی آن آغاز شد.

فیروزه پروژه عظیمی است که در محدوده بازار بزرگ خرید و فروش و معاملاتی کرمانشاه قرار گرفته و اگر روزی این پروژه به بهره برداری برسد می تواند در اقتصاد کرمانشاه تحول بزرگی ایجاد کند.

پروژه فیروزه ابتدا به مساحت ۴ هزار مترمربع گودبرداری شد اما در همان سالهای اولیه مجتمع تجاری دیگری که اطراف این پروژه را تخریب و به زمین پروژه اضافه کردند تا به ۷هزار متر مربع افزایش پیدا کند و با زیربنای ۵۶ هزار مترمربع صرفه اقتصادی داشته باشد .

در رویاهای طراح این پروژه هایپرمارکت ، فروشگاه‌های برند، باغ بام ، پارکینگ طبقاتی، رستوران‌های مجلل و… بوده است که این فیروزه را نگینی بر اقتصاد غرب کشور کند .

به ادامه کار امیدی نداریم

رییس هیئت مدیره شرکت توسعه و عمران کرمانشاه  نیز با تایید صحبت‌های شهردار کرمانشاه گفت: شرایط این نیست که شهرداری ها هیچوقت نتوانسته اند با کسی کار کنند ولی به دلیل سرمایه گذاری که سازمان بهسازی در پروژه داشت خودش را موظف به مراقبت بیشتر می دانست و این مراقبت به مداخله در امور ما تبدیل شده بود.

“همدانی” جلوگیری از این مداخله ها را وظیفه قانونی خود دانست و افزود: برای اینکه حرفی وجود نداشته باشد و بحثی در خصوص تبانی و مباحث دیگر به وجود نیاید بهترین روش گذاشتن طرح به مزایده است .

وی به نمایندگی از شرکت توسعه و عمران کرمانشاه آمادگی برای فروش سهم شرکت از این پروژه را اعلام و تاکید کرد:با توجه به شرایط موجود از سال ۹۳ اعلام کرده ایم که حاضریم ۱۵ درصد زیر قیمت دفتری پروژه را زمین بگذاریم و برویم .

رییس هیئت مدیره شرکت توسعه و عمران کرمانشاه  افزود: در مدل مالی این پروژه قرار بود به سه روش عمل شود؛ سهامدارن پول بیاورند، شریک اقتصادی جذب شود و یا اینکه پیش فروش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما هنوز روی تعهدات قرارداد پایبند هستیم اظهار داشت: اگر شرایط محیا باشد تمایل به ادامه کار داریم .  در سال ۹۳ نیز با تلاش تیم عمرانی استانداری یک بار دیگر این چنین اتفاقی افتاد و ما را به مشارکت به پروژه برگرداندند ولی بعد از ۲،۳ ماه دیدیم که باز هم این چرخ دنده ها درگیر نشدند.

نماینده شرکت مجری طرح فیروزه با گله مندی از همراهی سازمان بهسازی و نوسازی شهر کرمانشاه گفت: از ۷ بند صورت جلسه‌ای که آذر ماه سال گذشته تهیه شد و خرداد ماه امسال به امضاء رسید، چهار بند مربوط به شرکت است و۳ بند مربوط به سازمان که از۴ بند شرکت تنها یکی اجرا نشده اما از ۳ تعهد سازمان بهسازی تنها یکی اجرایی شده است .

همدانی گفت: با این سابقه ای که پس از چند سال مذاکره‌های مختلف بر سر این پروژه داشته ایم مطمئن نیستیم که مذاکره جدید با آقای رضایی به نتیجه‌ای رضایت بخش برسد.ما باامید فراوان به این شهر آمدیم اما الان سرخورده‌ایم و دنبال این هستیم که کار را جمع کرده و از این شهر برویم.

همدانی با ابراز علاقه به این پروژه گفت: ما سعی می کنیم تا آنجا که بتوانیم بمانیم. به این پروژه علاقه‌مندیم اما شرایط کار خیلی سخت شده است. دو سال است بالغ بر یک میلیارد تومان حقوق پرداخت کرده‌ایم اما عملا هیچ پیشرفت قابل لمسی در پروژه نداشته ایم .این پروژه برای اتمام به ۸۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

انفصال ممکن است مشکلات بیشتری برای پروژه به دنبال داشته باشد

استاندار کرمانشاه نیز که با نیت ریش سفیدی و عدم بر هم خوردن این وصلت به جلسه آمده بود با بیان اینکه از زمانی که در جریان این موضوع قرار گرفته ام رفتار واحدی از سوی شهرداری ندیده‌ام گفت: در شهرداری کرمانشاه حرف‌هایی از جنس مداخله شنیدم و بدرفتاری می دیدم اما امیدواربودم با تغییرو تحولاتی که پیش آمد کار بهتر پیش برود .

اسدالله رازانی افزود: ترسی که از جدا شدن این دو داریم این است که وضعیت  پیمانکار و مجری جدید در ابهام است و امکان دارد وضع موجود بدتر شود و پروژه به یک رکود سنگین فرو برود.

این پروژه که قرار بود زینتی شود برای شهر کرمانشاه حالا چهره زشتی برای این شهر ساخته است.

همکاری با قرارداد جدید دامه پیدا کند

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: قراردادی که بین شهرداری و شرکت مجری بسته شده است روز اول قرارداد قیمت مقطوع بود که بعدا بندی برای تعدیل اضافه شد .

مجتبی نیک کردار تصریح کرد: طبق قرارداد منعقد شده تا پایان سال ۹۴ سازمان بهسازی نو سازی ورود نمی کرد ولی با برخورد به تورم دلار سه برابری این استدلال را داشتند که اینها به جز مجری بودن شریک پروژه نیز هستند و قرار نیست زیان پیمانکاری را بدهند با این استلال نگران قیمت شدند . همین نگرانی ها موجب تهیه ۴ الحاقیه سنگین دیگر به قرارداد شد و با این الحاقیه ها قبول کردیم سقف قیمت باز باشد و شرکت مجری به عنوان شریک کار کند اما ۸۵ درصد این سهام مربوط به شهرداری است .

وی با اشاره به اینکه شهرداری طبق همان الحاقیه ها حق دارد که در کارهای اجرایی و اقتصادی نظارت و دخالت کند گفت:

پیشنهاد دارم به همان سقف بسته قرارداد برگردیم ،با توجه به ثبات قیمت و تورم پیش بینی معقولی داشته باشیم و قیمت فیکس شود.

معاون عمرانی استانداری افزود: پس از تعیین تکلیف وضعیت موجود باید به فکر فاینانس ، شریک و پیش فروش باشیم.

در نهایت با رای اعضای شورای بهسازی و نوسازی شهر کرمانشاه تصمیم بر این شد که از نو رابطه ای بین شهرداری و شرکت مجری برقرار شود و سازوکاری جدیدی ظرف ۳ هفته آینده تعریف شود.

 

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=275

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.