استاندار کرمانشاه با انتقاد از وعدههایی که به ساکنین این محله ها داده میشود و عمل نمی شود خاطر نشان کرد: متاسفانه بعد از انقلاب نه تنها نتوانستیم از هویت فرهنگی بافتهای تاریخی که متعلق به نیاکان و گذشتگان ما است بهره ببریم بلکه آنرا به بافت فرسوده و ناکارآمد تبدیل کرده ایم و هر روز شاهد از بین رفتن آن هستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه میلکان آنلاین، هوشنگ بازودند در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان کرمانشاه که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در سالن تدبیر استانداری برگزار شد با اشاره به عواملی همچون جنگ و خشکسالی در به وجود آمدن سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیه نشینی اظهار داشت: مردم مقصر اصلی این جریان نیستند چراکه بر اثر حوادثی زندگیشان را رها می کنند و به گوشه ای از شهرهای بزرگتر کوچ می کنند.
وی با تاکید بر اینکه حکومت ها باید مشکل این مردم را حل کند تصریح کرد: وقتی مدیریت شهری برای مردم در شهر برنامه ریزی نمی کنند مردم خودشان برنامه ریزی می کنند. معطل کمیسیون ماده ۵ و شهردار و فرماندارو معاون عمرانی استاندار و استاندار نمی مانند زندگی را می چرخانند هر چند از این زندگی هم راضی نیستند.
استاندار کرمانشاه بافتهای فرسوده را چالشی جدی برای مدیرت شهری برشمرد و گفت: در کشور ما متاسفانه مدیریت شهری و حتی حکومت ها نیز به آنها توجهی نداشته اند.
بازوند زدگی در این مناطق را یک زندگی کمی برشمرد و گفت: منازلی که در مناطق حاشیهای ساخته می شود یک مسکن کیفی نیست که در این مسکن زندگی بکنند و لذت ببرند، تنها اسکانی کمی است به عنوان یک خوابگاه از آن استفاده کنند.
استاندار کرمانشاه با انتقاد از قوانین سختگیرانه کمیسیون ماده ۵ بیان داشت: قوانیین سختگیرانهای را در وضعیت شهر ایجاد می کنیم به شکلهای مختلف پروندههای ساخت و سازها به ماده ۱۰۰ می رود. ۸۰ درصد پروندههای یک شهر به ماده صد می رود. دست به دست هم داده ایم که کار بی قانونی را ترویج بدهیم و شهرندان احساس کنند که هزینه کار بی قانونی کمتر از کار قانونی است.
وی با اشاره به پروژه های مسکن مهر در دولتهای گذشته گفت: ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پول هزینه مسکن مهر شد ولی این هزینه مشکلی از بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی حل نکرد، بلکه به نوعی سکونتگاههای غیر رسمی پیشرفتهتری شکل داد که برای تامین زیرساختهای آن نیازمند اعتبارت سنگین هستیم.
بازوند در ادامه سخنان خود به حساسیت ویژه رییس جمهور در خصوص نوسازی بافت فرسوده و ناوگان حمل و نقل اشاره کرد و افزود:این بار دولت قرار خودش در این حوزه حضور مستقیم پیدا کند. در طرح باز آفرینی شهری یک نسخه واحد برای تمام شهرها جوابگو نیست . دستور العملها باید با توجه به آداب و رسوم و مباحث اجتماعی شهرهای مختلف تهیه شود .
وی با اشاره به اینکه در جنگ فرصت توسعه از کرمانشاه گرفته شده است گفت: این یک اتفاق ملی بوده است و برای این استان باید امتیازهای ویژه ای درنظر گرفته شود. درصد قابل توجهی از جمعیت شهرکرمانشاه در این بافتهای فرسوده و سکونتگاه غیر رسمی زندگی می کنند همین امر هزینه شهروندی اینها برای شهرداری بالا برده است . نباید بگذاریم این چلشها برای مدیریت شهری تبدیل به تهدیدهای جدی بشوند که جبران هزینه آن سخت خواهد شد .
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: در این محلهها مدرسه ، خانه بهداشت ، پارک درست می کنیم ولی اینها روی زندگی مردم نتوانتسه تاثیر گذار باشد . مرد دنبال خروج از این محله ها هستند و این نشان می دهد که مشکل اصلی مردم خانهها و زندگی لذت بخش است که نتوانستهایم برایشان فراهم کنیم و این نیازمند مشوقهای سرمایه گذاری با پشتوانه است .
وی در پایان به معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری پیشنهاد داد؛ در جبران فرصتهای از دست رفته کرمانشاه این شرکت در بافتهای فرسوده سرمایه گذاری انجام بدهد و حدود ۷۰۰ واحد را به عنوان الگو شروع کند تا شرایط تغییر پیدا کند.